Căderea

  Căci cel neprihănit de şapte ori cade şi se ridică, dar cei răi se prăbuşesc în nenorocire.- Proverbele 24:16

  O rimă rostită de multe ori în copilărie a început să îmi sune în urechi în timp ce mă adunam de pe jos după încă o căzătură. „Hopa Mitică cade-n fund şi se ridică, nu se sparge, nu se strică.” Sigur că versurile diferă de la zonă la zonă, dar, în timp ce mă ridicam, râsul singuratic ce s-a auzit din apartamentul meu posibil că i-a cam îngrijorat pe vecini.

  Trecuse mai puţin de o lună de când mă recuperasem după nişte fracturi de oase şi o gleznă sucită în timp ce jucam baschet la facultate. Din moment ce nimic de acest gen nu mi se mai întâmplase vreodată, am avut parte de un nou set de experienţe, într-o seară, am căzut în timp ce încercam să închid un geam. Căzătura aceea a dus la scoaterea ghipsului pe care îl purtam. În altă zi, aproape am căzut încercând să cobor nişte scări. Căzăturile, deşi minore, deveniseră acum o nouă parte a experienţei mele zilnice. Puţin dezechilibru pe piciorul stâng, în combinaţie cu cârjele, s-a dovedit reţeta perfectă pentru o căzătură oprită în cârje, o căzătură reală sau… aproape o căzătură.

  Într-o seară, în timp ce încercam să îmi fac piciorul stâng să stea drept, nu ştiu cum am aproximat greşit şi m-am trezit căzând înapoi pe pat. Mi-am dat seama că, după acea căzătură zdravănă luată cu o lună în urmă, acestea mici deveniseră mai uşoare. Cândva, mergeam pe picioare fără teama că voi cădea, însă acum aceste experienţe deveniseră o parte a vieţii mele.

  Abia acum am realizat cât de periculoasă poate fi o cădere în parcursul nostru spiritual. Un accident, o greşeală, poate deschide calea unei serii de mici căderi sau mici greşeli. Căzăturile fizice s-ar putea să nu cauzeze întotdeauna fracturi sau entorse, dar pot afecta alte părţi ale corpului. În umblarea spirituală, orice şir de căderi ne poate afecta major. Îmi dau seama cât de uşor putem ignora micile accidente care par să aibă cele mai mici semne sau urmări. Astăzi îi mulţumesc lui Dumnezeu că a îngăduit să cad, ca să pot să nu accept micile căderi în umblarea cu El. Astăzi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că, în ciuda lunilor în care am purtat ghips, am învăţat că o cădere, indiferent cât de mică, poate avea pe termen lung efecte dăunătoare, fie ele fizice sau spirituale. Îl laud pentru asigurarea oferită de Cuvântul Său în textul de azi că, deşi cădem, ne putem ridica din nou.

  Nadine A. Joseph

  Căderea - 2017. Astăzi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că, în ciuda lunilor în care am purtat ghips, am învăţat că o cădere, indiferent cât de mică, poate avea pe termen lung efecte dăunătoare, fie ele fizice sau spirituale.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...