Căderea

  Căci cel neprihănit de şapte ori cade şi se ridică, dar cei răi se prăbuşesc în nenorocire.- Proverbele 24:16

  O rimă rostită de multe ori în copilărie a început să îmi sune în urechi în timp ce mă adunam de pe jos după încă o căzătură. „Hopa Mitică cade-n fund şi se ridică, nu se sparge, nu se strică.” Sigur că versurile diferă de la zonă la zonă, dar, în timp ce mă ridicam, râsul singuratic ce s-a auzit din apartamentul meu posibil că i-a cam îngrijorat pe vecini.

  Trecuse mai puţin de o lună de când mă recuperasem după nişte fracturi de oase şi o gleznă sucită în timp ce jucam baschet la facultate. Din moment ce nimic de acest gen nu mi se mai întâmplase vreodată, am avut parte de un nou set de experienţe, într-o seară, am căzut în timp ce încercam să închid un geam. Căzătura aceea a dus la scoaterea ghipsului pe care îl purtam. În altă zi, aproape am căzut încercând să cobor nişte scări. Căzăturile, deşi minore, deveniseră acum o nouă parte a experienţei mele zilnice. Puţin dezechilibru pe piciorul stâng, în combinaţie cu cârjele, s-a dovedit reţeta perfectă pentru o căzătură oprită în cârje, o căzătură reală sau… aproape o căzătură.

  Într-o seară, în timp ce încercam să îmi fac piciorul stâng să stea drept, nu ştiu cum am aproximat greşit şi m-am trezit căzând înapoi pe pat. Mi-am dat seama că, după acea căzătură zdravănă luată cu o lună în urmă, acestea mici deveniseră mai uşoare. Cândva, mergeam pe picioare fără teama că voi cădea, însă acum aceste experienţe deveniseră o parte a vieţii mele.

  Abia acum am realizat cât de periculoasă poate fi o cădere în parcursul nostru spiritual. Un accident, o greşeală, poate deschide calea unei serii de mici căderi sau mici greşeli. Căzăturile fizice s-ar putea să nu cauzeze întotdeauna fracturi sau entorse, dar pot afecta alte părţi ale corpului. În umblarea spirituală, orice şir de căderi ne poate afecta major. Îmi dau seama cât de uşor putem ignora micile accidente care par să aibă cele mai mici semne sau urmări. Astăzi îi mulţumesc lui Dumnezeu că a îngăduit să cad, ca să pot să nu accept micile căderi în umblarea cu El. Astăzi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că, în ciuda lunilor în care am purtat ghips, am învăţat că o cădere, indiferent cât de mică, poate avea pe termen lung efecte dăunătoare, fie ele fizice sau spirituale. Îl laud pentru asigurarea oferită de Cuvântul Său în textul de azi că, deşi cădem, ne putem ridica din nou.

  Nadine A. Joseph

  Căderea - 2017. Astăzi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că, în ciuda lunilor în care am purtat ghips, am învăţat că o cădere, indiferent cât de mică, poate avea pe termen lung efecte dăunătoare, fie ele fizice sau spirituale.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...