Articolul precedentAlegându-L pe Domnul
  Articolul următorDar bunicul?

  Biblia pe pilot automat

  Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea. – Psalmii 119:105

  Sunt creştină de mică şi am folosit până la epuizare câteva Biblii în cei peste 70 de ani ai mei. Când cineva începe să citeze un verset biblic, sunt şanse să pot să îl termin înainte.Totuşi mi-au trebuit mulţi ani până să mă împrietenesc cu Biblia. Eram creştină, dar îmi era greu să o înţeleg. Eram nemulţumită că Noul Testament se repeta aşa de mult şi consideram că i-ar fi prins bine un redactor bun de text. Aceasta până când cineva mi-a arătat că evangheliile oferă patru puncte de vedere diferite asupra vieţii lui Isus. Chiar şi acum, când ajung la câte un verset, dau din cap şi murmur: Ce-au vrut să spună cu asta? Dar, pe măsură ce am continuat să citesc Biblia cu rugăciune – şi să o învăţ -, o apreciam şi mă bucuram de ea tot mai mult.

  Recent, Duhul Sfânt m-a conştientizat de faptul că deseori puneam Biblia pe pilot automat. Pilot automat înseamnă să faci ceva fără să te gândeşti la ce faci. Citeam o carte despre dezvoltarea creştinului. Autorul îşi începea fiecare capitol cu o trimitere biblică, plasată în susul paginii. O observam, o ignoram şi treceam la conţinutul capitolului. E un text din Noul Testament-probabil pe care l-am citit de multe ori până acum, am formulat eu explicaţia. Pot înţelege ce spune autorul fără să caut textul.

  După trei capitole, Duhul Sfânt mi-a şoptit: „Ipocrita!” Cu doar câteva zile înainte, sfătuisem pe cineva cu privire la importanţa lăsării Cuvântului lui Dumnezeu să se aşeze în inima noastră. Dar cum să se întâmple aşa ceva dacă noi îl evităm? Chiar şi atunci când citim un verset pentru a mia şi a suta oară, faptul de a ne opri să îl recitim şi a cântări cuvintele deseori înseamnă hrănirea spirituală cu o nouă perspectivă.

  Mi-am dat seama că îmi făcusem obiceiul de a ignora trimiterile biblice în ceea ce citeam, presupunând că orice ar fi spus, versetul sau pasajul va susţine de fapt punctul de vedere al autorului (ceea ce nu este întotdeauna aşa). Mai important, trecusem cu vederea valoarea faptului de a lua contact cu Cuvântul lui Dumnezeu. „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire” (2 Timotei 3:16).

  Sunt recunoscătoare pentru că Duhul Sfânt mi-a vorbit în acea ocazie. Acum îmi formez un nou obicei: ori de câte ori dau de o trimitere biblică, o caut, indiferent cât de cunoscută mi se pare că e. S-ar putea să dureze mai mult parcurgerea unei cărţi, dar am descoperit deja cum Cuvântul lui Dumnezeu revarsă lumină pe cărarea mea.

  Dolores Klinksy Walker

  Biblia pe pilot automat - 2017. Sunt recunoscătoare pentru că Duhul Sfânt mi-a vorbit în acea ocazie. Acum îmi formez un nou obicei: ori de câte ori dau de o trimitere biblică, o caut, indiferent cât de cunoscută mi se pare că e. Am descoperit deja cum Cuvântul lui Dumnezeu revarsă lumină pe cărarea mea.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...