Articolul precedentAlegându-L pe Domnul
  Articolul următorDar bunicul?

  Biblia pe pilot automat

  Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea. – Psalmii 119:105

  Sunt creştină de mică şi am folosit până la epuizare câteva Biblii în cei peste 70 de ani ai mei. Când cineva începe să citeze un verset biblic, sunt şanse să pot să îl termin înainte.Totuşi mi-au trebuit mulţi ani până să mă împrietenesc cu Biblia. Eram creştină, dar îmi era greu să o înţeleg. Eram nemulţumită că Noul Testament se repeta aşa de mult şi consideram că i-ar fi prins bine un redactor bun de text. Aceasta până când cineva mi-a arătat că evangheliile oferă patru puncte de vedere diferite asupra vieţii lui Isus. Chiar şi acum, când ajung la câte un verset, dau din cap şi murmur: Ce-au vrut să spună cu asta? Dar, pe măsură ce am continuat să citesc Biblia cu rugăciune – şi să o învăţ -, o apreciam şi mă bucuram de ea tot mai mult.

  Recent, Duhul Sfânt m-a conştientizat de faptul că deseori puneam Biblia pe pilot automat. Pilot automat înseamnă să faci ceva fără să te gândeşti la ce faci. Citeam o carte despre dezvoltarea creştinului. Autorul îşi începea fiecare capitol cu o trimitere biblică, plasată în susul paginii. O observam, o ignoram şi treceam la conţinutul capitolului. E un text din Noul Testament-probabil pe care l-am citit de multe ori până acum, am formulat eu explicaţia. Pot înţelege ce spune autorul fără să caut textul.

  După trei capitole, Duhul Sfânt mi-a şoptit: „Ipocrita!” Cu doar câteva zile înainte, sfătuisem pe cineva cu privire la importanţa lăsării Cuvântului lui Dumnezeu să se aşeze în inima noastră. Dar cum să se întâmple aşa ceva dacă noi îl evităm? Chiar şi atunci când citim un verset pentru a mia şi a suta oară, faptul de a ne opri să îl recitim şi a cântări cuvintele deseori înseamnă hrănirea spirituală cu o nouă perspectivă.

  Mi-am dat seama că îmi făcusem obiceiul de a ignora trimiterile biblice în ceea ce citeam, presupunând că orice ar fi spus, versetul sau pasajul va susţine de fapt punctul de vedere al autorului (ceea ce nu este întotdeauna aşa). Mai important, trecusem cu vederea valoarea faptului de a lua contact cu Cuvântul lui Dumnezeu. „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire” (2 Timotei 3:16).

  Sunt recunoscătoare pentru că Duhul Sfânt mi-a vorbit în acea ocazie. Acum îmi formez un nou obicei: ori de câte ori dau de o trimitere biblică, o caut, indiferent cât de cunoscută mi se pare că e. S-ar putea să dureze mai mult parcurgerea unei cărţi, dar am descoperit deja cum Cuvântul lui Dumnezeu revarsă lumină pe cărarea mea.

  Dolores Klinksy Walker

  Biblia pe pilot automat - 2017. Sunt recunoscătoare pentru că Duhul Sfânt mi-a vorbit în acea ocazie. Acum îmi formez un nou obicei: ori de câte ori dau de o trimitere biblică, o caut, indiferent cât de cunoscută mi se pare că e. Am descoperit deja cum Cuvântul lui Dumnezeu revarsă lumină pe cărarea mea.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...