Articolul precedentAlegându-L pe Domnul
  Articolul următorDar bunicul?

  Biblia pe pilot automat

  Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea. – Psalmii 119:105

  Sunt creştină de mică şi am folosit până la epuizare câteva Biblii în cei peste 70 de ani ai mei. Când cineva începe să citeze un verset biblic, sunt şanse să pot să îl termin înainte.Totuşi mi-au trebuit mulţi ani până să mă împrietenesc cu Biblia. Eram creştină, dar îmi era greu să o înţeleg. Eram nemulţumită că Noul Testament se repeta aşa de mult şi consideram că i-ar fi prins bine un redactor bun de text. Aceasta până când cineva mi-a arătat că evangheliile oferă patru puncte de vedere diferite asupra vieţii lui Isus. Chiar şi acum, când ajung la câte un verset, dau din cap şi murmur: Ce-au vrut să spună cu asta? Dar, pe măsură ce am continuat să citesc Biblia cu rugăciune – şi să o învăţ -, o apreciam şi mă bucuram de ea tot mai mult.

  Recent, Duhul Sfânt m-a conştientizat de faptul că deseori puneam Biblia pe pilot automat. Pilot automat înseamnă să faci ceva fără să te gândeşti la ce faci. Citeam o carte despre dezvoltarea creştinului. Autorul îşi începea fiecare capitol cu o trimitere biblică, plasată în susul paginii. O observam, o ignoram şi treceam la conţinutul capitolului. E un text din Noul Testament-probabil pe care l-am citit de multe ori până acum, am formulat eu explicaţia. Pot înţelege ce spune autorul fără să caut textul.

  După trei capitole, Duhul Sfânt mi-a şoptit: „Ipocrita!” Cu doar câteva zile înainte, sfătuisem pe cineva cu privire la importanţa lăsării Cuvântului lui Dumnezeu să se aşeze în inima noastră. Dar cum să se întâmple aşa ceva dacă noi îl evităm? Chiar şi atunci când citim un verset pentru a mia şi a suta oară, faptul de a ne opri să îl recitim şi a cântări cuvintele deseori înseamnă hrănirea spirituală cu o nouă perspectivă.

  Mi-am dat seama că îmi făcusem obiceiul de a ignora trimiterile biblice în ceea ce citeam, presupunând că orice ar fi spus, versetul sau pasajul va susţine de fapt punctul de vedere al autorului (ceea ce nu este întotdeauna aşa). Mai important, trecusem cu vederea valoarea faptului de a lua contact cu Cuvântul lui Dumnezeu. „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire” (2 Timotei 3:16).

  Sunt recunoscătoare pentru că Duhul Sfânt mi-a vorbit în acea ocazie. Acum îmi formez un nou obicei: ori de câte ori dau de o trimitere biblică, o caut, indiferent cât de cunoscută mi se pare că e. S-ar putea să dureze mai mult parcurgerea unei cărţi, dar am descoperit deja cum Cuvântul lui Dumnezeu revarsă lumină pe cărarea mea.

  Dolores Klinksy Walker

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...