Articolul precedentDar bunicul?
  Articolul următorLegătura minte – corp

  Planul lui Dumnezeu

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.- Ieremia 29:11

  În copilărie, am locuit în cartierul Wellston din St. Louis, Missouri. Mama era profesoară, iar tata era alcoolic. Când bea, tata devenea violent şi, ca să bea, lua de la mama banii puşi deoparte pentru facturi. Pe atunci, viaţa nu era prea uşoară pentru sora mea, fratele meu şi pentru mine, iar lunile de iarnă erau cele mai grele pentru familia noastră. Deseori, nu aveam curent sau gaz şi trebuia să ne facem temele la lumina lanternelor. Pe când aveam opt ani, eu şi fratele meu mai mic ne-am întors de la şcoală la o casă arsă şi dărâmată. Tata adormise în timp ce fuma, prin urmare casa noastră a luat foc şi a ars până la temelii.

  Cu tot haosul de acasă, nu eram o elevă, cum ar spune profesorii, de nota 10. În cele mai multe zile, visam cu ochii deschişi în timpul predării, prefăcându-mă că trăiesc într-o lume perfectă, cu o casă frumoasă, cu maşină, că purtam haine noi, nu vechituri de la sora mea.

  Pe când eram în clasa a şaptea, domnul profesor Medford Lloyd Brown, care era şi directorul şcolii, ne-a predat înmulţirea şi împărţirea cifrelor cu zecimale. Fiindcă eram singura elevă care înţelegea cum să rezolve problemele, domnul Brown m-a rugat să le rezolv la tablă pentru colegii mei. Încrederea arătată de profesor nu doar că mi-a întărit încrederea în mine, dar mi-a trezit dorinţa de a preda. Lucrez în educaţie de aproape 30 de ani şi sunt în prezent directoarea celui mai mare liceu din statul Missouri. Atunci când un elev se anunţă că vrea să discute cu mine, de obicei trece printr-o oarecare criză; fără excepţie, e vorba de ceva cu care eu însămi m-am confruntat în copilărie.

  Ca urmare a luptelor mele, Dumnezeu îmi dă ocazia să încurajez mii de tineri care încearcă să vadă sensul vieţii în timp ce îşi decid „chemarea” personală. Mă bucur că am învăţat că Dumnezeu nu este limitat de situaţiile în care ne aflăm sau de trecutul nostru şi că va continua să transforme blestemele în binecuvântări pentru copiii Săi. „Domnul este scăparea celui asuprit, scăpare la vreme de necaz” (Psalmii 9:9).

  Cheryol Mitchell

  Planul lui Dumnezeu - 2017. Dumnezeu îmi dă ocazia să încurajez mii de tineri care încearcă să vadă sensul vieţii în timp ce îşi decid „chemarea” personală. Mă bucur că am învăţat că Dumnezeu nu este limitat de situaţiile în care ne aflăm sau de trecutul nostru.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...