Articolul precedentDar bunicul?
  Articolul următorLegătura minte – corp

  Planul lui Dumnezeu

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.- Ieremia 29:11

  În copilărie, am locuit în cartierul Wellston din St. Louis, Missouri. Mama era profesoară, iar tata era alcoolic. Când bea, tata devenea violent şi, ca să bea, lua de la mama banii puşi deoparte pentru facturi. Pe atunci, viaţa nu era prea uşoară pentru sora mea, fratele meu şi pentru mine, iar lunile de iarnă erau cele mai grele pentru familia noastră. Deseori, nu aveam curent sau gaz şi trebuia să ne facem temele la lumina lanternelor. Pe când aveam opt ani, eu şi fratele meu mai mic ne-am întors de la şcoală la o casă arsă şi dărâmată. Tata adormise în timp ce fuma, prin urmare casa noastră a luat foc şi a ars până la temelii.

  Cu tot haosul de acasă, nu eram o elevă, cum ar spune profesorii, de nota 10. În cele mai multe zile, visam cu ochii deschişi în timpul predării, prefăcându-mă că trăiesc într-o lume perfectă, cu o casă frumoasă, cu maşină, că purtam haine noi, nu vechituri de la sora mea.

  Pe când eram în clasa a şaptea, domnul profesor Medford Lloyd Brown, care era şi directorul şcolii, ne-a predat înmulţirea şi împărţirea cifrelor cu zecimale. Fiindcă eram singura elevă care înţelegea cum să rezolve problemele, domnul Brown m-a rugat să le rezolv la tablă pentru colegii mei. Încrederea arătată de profesor nu doar că mi-a întărit încrederea în mine, dar mi-a trezit dorinţa de a preda. Lucrez în educaţie de aproape 30 de ani şi sunt în prezent directoarea celui mai mare liceu din statul Missouri. Atunci când un elev se anunţă că vrea să discute cu mine, de obicei trece printr-o oarecare criză; fără excepţie, e vorba de ceva cu care eu însămi m-am confruntat în copilărie.

  Ca urmare a luptelor mele, Dumnezeu îmi dă ocazia să încurajez mii de tineri care încearcă să vadă sensul vieţii în timp ce îşi decid „chemarea” personală. Mă bucur că am învăţat că Dumnezeu nu este limitat de situaţiile în care ne aflăm sau de trecutul nostru şi că va continua să transforme blestemele în binecuvântări pentru copiii Săi. „Domnul este scăparea celui asuprit, scăpare la vreme de necaz” (Psalmii 9:9).

  Cheryol Mitchell

  Planul lui Dumnezeu - 2017. Dumnezeu îmi dă ocazia să încurajez mii de tineri care încearcă să vadă sensul vieţii în timp ce îşi decid „chemarea” personală. Mă bucur că am învăţat că Dumnezeu nu este limitat de situaţiile în care ne aflăm sau de trecutul nostru.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...