Pâinea mea de toate zilele

  Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi.-Matei 6:11

  Sunt sigură că există obiceiuri zilnice pe care le avem cu toţii, cum ar fi mâncatul, exerciţiile fizice, studiul biblic, mersul la serviciu sau la şcoală. În cazul meu, plimb câinele la ora 6:30, apoi petrec timp în linişte cu Dumnezeu. După aceea pornesc în activităţile normale ale zilei. În dimineţile devreme în care îmi iau porţia din „pâinea cea de toate zilele”, sau felia de timp petrecut cu Dumnezeu, ziua pare să decurgă mult mai bine. Le-am oferit şi celor din familia mea şi prietenilor cărţile mele devoţionale, aşa că, atunci când citesc ceva în care se regăsesc, aceştia mă sună şi mă întreabă: „Ţi-a plăcut devoţionalul de azi?” Şi aşa începem să discutăm.

  Uneori, îmi citesc pasajele de studiu împreună cu soţul meu, care este, din punct de vedere legal, nevăzător. O dată pe lună, participăm la întâlniri pentru cei cu defecte de vedere. Într-o ocazie, el le-a spus celor din grupă despre talentul meu la scris. Aşa că grupa m-a făcut automat secretară şi m-a rugat să aduc la întâlniri din materialele mele şi să le citim. Aşa am făcut, le-a plăcut şi am convenit să aduc câte ceva scris la fiecare întâlnire. Totuşi, după câteva astfel de ocazii, întotdeauna apărea ceva ce mă împiedica să citesc, deşi cu toţii voiau să mă asculte. Eu ştiam că Dumnezeu conduce lucrurile şi are un plan. Câteva luni mai târziu, am primit din nou aceeaşi rugăminte. Nu ştiam sigur pe care articole le mai citisem, aşa că am prezentat două variante şi i-am rugat pe participanţi să aleagă. Răspunsul lor a fost să le citesc pe amândouă. Le-am explicat că mi se spusese să citesc un singur material, aşa că am ales eu unul. Totuşi, la acea întâlnire, supraveghetoarea mi-a cerut în mod excepţional să îl citesc şi pe al doilea, pentru că voia să ştie ce anume se întâmplase în călătoria aceea cu autobuzul despre care era vorba. Din nou, am explicat că mi se ceruse să lecturez un singur articol, aşa că, atunci când a închis întâlnirea, ea a spus: „Bine, înseamnă că îl vom auzi data viitoare.” Iar eu am fost de acord să îl aduc şi data următoare.

  Când mi s-a cerut să îmi citesc materialele devoţionale, a fost pentru mine o binecuvântare şi o onoare. Nu a trecut mult până să îmi dau seama că acesta era câmpul meu misionar, iar instrumentul era o carte devoţională de experienţe personale despre iubirea lui Dumnezeu. Câmpul era inima unui mic grup de nevăzători, care sunt dispuşi să audă Cuvântul lui Dumnezeu prin intermediul experienţelor zilnice ale altora.

  Fiecare dintre noi are ceva de împărtăşit cu cineva apropiat sau cu cineva cu care se întâlneşte zilnic. Haideţi să căutăm ocazii de a răspândi dragostea lui Dumnezeu!

  Elaine J. Johnson

  Pâinea mea de toate zilele - 2017. Fiecare dintre noi are ceva de împărtăşit cu cineva apropiat sau cu cineva cu care se întâlneşte zilnic. Haideţi să căutăm ocazii de a răspândi dragostea lui Dumnezeu!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...