Presupuneri

  Nu judecaţi după înfăţişare, ci judecaţi după dreptate.- Ioan 7:24

  Făcând ordine printre nişte dosare, am găsit o foaie cu o veche povestire. Sunt sigură că am mai citit-o odată într-un e-mail şi s-ar putea ca şi tu să o fi citit. Este vorba despre o femeie care aştepta să se îmbarce în avion; avea la ea un pachet de biscuiţi pe care să îi mănânce cât aştepta. Cum îşi ronţăia ea biscuiţii, a început să o enerveze rău faptul că un om de afaceri, stând lângă ea, continua să ia din pachetul ei de biscuiţi. Într-un final, a fost anunţat zborul domnului respectiv, iar pachetul s-a golit. Era foarte iritată. Când s-a apropiat de poarta ei de îmbarcare, şi-a deschis poşeta să-şi ia actele şi, ce să vezi, a găsit pachetul ei de biscuiţi. în realitate, ea îi mâncase lui biscuiţii.

  În dimineaţa de după momentul în care am recitit această povestire, am parcurs capitolul 7 din loan. Şi aici e vorba tot despre nişte oameni care au făcut presupuneri foarte greşite. Unii spuneau că Isus nu are cum să fie Mesia, pentru că, spuneau ei, „noi ştim de unde este omul acesta, însă, când va veni Hristosul, nimeni nu va şti de unde este” (v. 27). Alţii, după cum apare ulterior în capitol, ziceau: „Cum, din Galileea are să vină Hristosul? Nu zice Scriptura că Hristosul are să vină din sămânţa lui David şi din satul Betleem, unde era David?” (v. 41,42). Erau foarte siguri cu privire la ceva despre care, de fapt, nu ştiau nimic, lucru care i-a făcut să-şi rateze şansa de a-L cunoaşte şi de a-L urma pe Mesia – o greşeală cu urmări veşnice.

  Mă gândesc la numeroasele ocazii în care am făcut presupuneri despre cineva sau despre ceva doar pentru ca, în final, să descopăr că greşisem. Îmi aduc aminte când copiii noştri erau mici şi se hârjoneau, eu deseori porneam de la premisa că ştiam bine cine este de vină, însă, dacă eram destul de înţeleaptă să cercetez şi să ascult, de mai multe ori descopeream că făcusem o presupunere greşită.

  Tare mi-e teamă că, în bisericile şi în comunităţile noastre, deseori presupunem că oamenii cunosc programele, avantajele şi tot ceea ce se întâmplă în beneficiul lor, dar nu e aşa. Şi ne bazăm pe ideea că îl cunosc suficient pe Isus pentru a lua decizia de a-L urma.

  Presupun că ai o experienţă personală cu Isus Hristos şi ai certitudinea că El poate să te salveze; şi te va salva. Dacă lucrurile nu stau aşa, azi este ziua în care pot începe să stea chiar aşa. Nu putem presupune că vom avea o altă zi sau o altă şansă de a lua decizii de care să depindă viaţa noastră. Azi e ziua de a „judeca cu o judecată dreaptă”.

  Ardis Dick Stebakken

  Presupuneri - 2017. Presupun că ai o experienţă personală cu Isus Hristos şi ai certitudinea că El poate să te salveze; şi te va salva. Nu putem presupune că vom avea o altă zi sau o altă şansă de a lua decizii de care să depindă viaţa noastră. Azi e ziua de a „judeca cu o judecată dreaptă”.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...