Presupuneri

  Nu judecaţi după înfăţişare, ci judecaţi după dreptate.- Ioan 7:24

  Făcând ordine printre nişte dosare, am găsit o foaie cu o veche povestire. Sunt sigură că am mai citit-o odată într-un e-mail şi s-ar putea ca şi tu să o fi citit. Este vorba despre o femeie care aştepta să se îmbarce în avion; avea la ea un pachet de biscuiţi pe care să îi mănânce cât aştepta. Cum îşi ronţăia ea biscuiţii, a început să o enerveze rău faptul că un om de afaceri, stând lângă ea, continua să ia din pachetul ei de biscuiţi. Într-un final, a fost anunţat zborul domnului respectiv, iar pachetul s-a golit. Era foarte iritată. Când s-a apropiat de poarta ei de îmbarcare, şi-a deschis poşeta să-şi ia actele şi, ce să vezi, a găsit pachetul ei de biscuiţi. în realitate, ea îi mâncase lui biscuiţii.

  În dimineaţa de după momentul în care am recitit această povestire, am parcurs capitolul 7 din loan. Şi aici e vorba tot despre nişte oameni care au făcut presupuneri foarte greşite. Unii spuneau că Isus nu are cum să fie Mesia, pentru că, spuneau ei, „noi ştim de unde este omul acesta, însă, când va veni Hristosul, nimeni nu va şti de unde este” (v. 27). Alţii, după cum apare ulterior în capitol, ziceau: „Cum, din Galileea are să vină Hristosul? Nu zice Scriptura că Hristosul are să vină din sămânţa lui David şi din satul Betleem, unde era David?” (v. 41,42). Erau foarte siguri cu privire la ceva despre care, de fapt, nu ştiau nimic, lucru care i-a făcut să-şi rateze şansa de a-L cunoaşte şi de a-L urma pe Mesia – o greşeală cu urmări veşnice.

  Mă gândesc la numeroasele ocazii în care am făcut presupuneri despre cineva sau despre ceva doar pentru ca, în final, să descopăr că greşisem. Îmi aduc aminte când copiii noştri erau mici şi se hârjoneau, eu deseori porneam de la premisa că ştiam bine cine este de vină, însă, dacă eram destul de înţeleaptă să cercetez şi să ascult, de mai multe ori descopeream că făcusem o presupunere greşită.

  Tare mi-e teamă că, în bisericile şi în comunităţile noastre, deseori presupunem că oamenii cunosc programele, avantajele şi tot ceea ce se întâmplă în beneficiul lor, dar nu e aşa. Şi ne bazăm pe ideea că îl cunosc suficient pe Isus pentru a lua decizia de a-L urma.

  Presupun că ai o experienţă personală cu Isus Hristos şi ai certitudinea că El poate să te salveze; şi te va salva. Dacă lucrurile nu stau aşa, azi este ziua în care pot începe să stea chiar aşa. Nu putem presupune că vom avea o altă zi sau o altă şansă de a lua decizii de care să depindă viaţa noastră. Azi e ziua de a „judeca cu o judecată dreaptă”.

  Ardis Dick Stebakken

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Trimite-mă!

  Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

  O floare în grădina lui Dumnezeu

  În dragostea Sa, Dumnezeu a lăsat fărâme ale creației Sale pentru ca noi să ne bucurăm de ele; acestea ne amintesc de marea Sa putere creatoare. Știm că Dumnezeu va reînnoi acest pământ și din nou o grădină frumoasă va fi o casă – pentru noi, toată veșnicia.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...