În căutarea unei case

  Şi eu am văzut coborându-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfântă, Noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei. – Apocalipsa 21:2

  În timp ce agentul imobiliar se moşmondea la yală, Jim a tras cu ochiul printr-o mică fereastră din uşă. „Asta o să-ţi placă”, mi-a transmis soţul meu făcându-mi cu ochiul. Suluri cu planuri de renovare, vopsele de zugrăvit, modele de tapet…, toate mi se învârteau în cap după o zi lungă şi obositoare de căutări. Păşind înăuntru, m-am lovit imediat cu privirea de candelabrul maiestuos suspendat şi de scările arcuite. în fiecare colţ era ceva interesant. Era evident că în casă locuise un adolescent, fiindcă unul dintre dormitoarele de sus era plin de haine împrăştiate pe jos. Înţelegeam cum vine asta, întrucât eu însămi aveam adolescenţi.

  Am cumpărat casa şi abia aşteptam ziua mutării. Deschizând de data aceasta uşa cu propria cheie, m-am lovit îngrozită cu privirea de trei fire atârnând în sufragerie, în locul în care fusese suspendat înainte superbul candelabru. Din garaj, am auzit vocea în ecou a soţului meu: „Tractoraşul de tuns gazonul, pe care am dat bani, nu e aici!” La etaj, în dormitorul adolescentului, am descoperit că hainele, care fuseseră împrăştiate în mod strategic, acoperiseră găuri în mochetă.

  Aşteptările şi realitatea deseori nu se potrivesc. Dar îmi place să mă gândesc la cer. Probabil că nici acolo aşteptările şi realitatea nu se vor potrivi. Împărtăşindu-şi entuziasmul inspirat de Duhul Sfânt, Pavel a scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc”(1 Corinteni 2:9). Abia aştept!

  Îmi place să îmi imaginez Cetatea Sfântă. Biblia o descrie destul de amănunţit, aşa cum a văzut-o în viziune apostolul Ioan, în timpul exilului pe Patmos. Curiozitatea m-a făcut să mă îndrept spre comentariul biblic şi spre computer. Am adunat fotografii cu superbele pietre din fundaţie: roşii, portocalii, galbene, verzi, albastre şi violet – da, culorile curcubeului. Unele dintre pietre au mai multe culori, dar toate sunt irizate şi magnifice. Douăsprezece culori în fundaţie. Şi îţi poţi imagina o poartă formată dintr-o singură perlă? Cetatea are 12 astfel de porţi, Ioan descrie străzile de aur care arată de parcă sunt din sticlă transparentă. Fără lumini stradale sau măcar soare, pentru că slava lui Dumnezeu este lumina. Uau!

  În Apocalipsa 12, Ioan este ca agentul imobiliar înmânându-ne precontractul pentru posibila viitoare casă a noastră. Abia aştept să fac primul pas înăuntru!

  Roxy Hoehn

  În căutarea unei case - 2017. Îmi place să îmi imaginez Cetatea Sfântă. Biblia o descrie destul de amănunţit, aşa cum a văzut-o în viziune apostolul Ioan, în timpul exilului pe Patmos. Cetatea are 12 astfel de porţi, Ioan descrie străzile de aur care arată de parcă sunt din sticlă transparentă. Fără lumini stradale sau măcar soare, pentru că slava lui Dumnezeu este lumina. Uau!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...