În căutarea unei case

  Şi eu am văzut coborându-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfântă, Noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei. – Apocalipsa 21:2

  În timp ce agentul imobiliar se moşmondea la yală, Jim a tras cu ochiul printr-o mică fereastră din uşă. „Asta o să-ţi placă”, mi-a transmis soţul meu făcându-mi cu ochiul. Suluri cu planuri de renovare, vopsele de zugrăvit, modele de tapet…, toate mi se învârteau în cap după o zi lungă şi obositoare de căutări. Păşind înăuntru, m-am lovit imediat cu privirea de candelabrul maiestuos suspendat şi de scările arcuite. în fiecare colţ era ceva interesant. Era evident că în casă locuise un adolescent, fiindcă unul dintre dormitoarele de sus era plin de haine împrăştiate pe jos. Înţelegeam cum vine asta, întrucât eu însămi aveam adolescenţi.

  Am cumpărat casa şi abia aşteptam ziua mutării. Deschizând de data aceasta uşa cu propria cheie, m-am lovit îngrozită cu privirea de trei fire atârnând în sufragerie, în locul în care fusese suspendat înainte superbul candelabru. Din garaj, am auzit vocea în ecou a soţului meu: „Tractoraşul de tuns gazonul, pe care am dat bani, nu e aici!” La etaj, în dormitorul adolescentului, am descoperit că hainele, care fuseseră împrăştiate în mod strategic, acoperiseră găuri în mochetă.

  Aşteptările şi realitatea deseori nu se potrivesc. Dar îmi place să mă gândesc la cer. Probabil că nici acolo aşteptările şi realitatea nu se vor potrivi. Împărtăşindu-şi entuziasmul inspirat de Duhul Sfânt, Pavel a scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc”(1 Corinteni 2:9). Abia aştept!

  Îmi place să îmi imaginez Cetatea Sfântă. Biblia o descrie destul de amănunţit, aşa cum a văzut-o în viziune apostolul Ioan, în timpul exilului pe Patmos. Curiozitatea m-a făcut să mă îndrept spre comentariul biblic şi spre computer. Am adunat fotografii cu superbele pietre din fundaţie: roşii, portocalii, galbene, verzi, albastre şi violet – da, culorile curcubeului. Unele dintre pietre au mai multe culori, dar toate sunt irizate şi magnifice. Douăsprezece culori în fundaţie. Şi îţi poţi imagina o poartă formată dintr-o singură perlă? Cetatea are 12 astfel de porţi, Ioan descrie străzile de aur care arată de parcă sunt din sticlă transparentă. Fără lumini stradale sau măcar soare, pentru că slava lui Dumnezeu este lumina. Uau!

  În Apocalipsa 12, Ioan este ca agentul imobiliar înmânându-ne precontractul pentru posibila viitoare casă a noastră. Abia aştept să fac primul pas înăuntru!

  Roxy Hoehn

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...