Trei fotolii-balansoar

  V-am spus aceste lucruri pentru ca bucuria Mea să rămână în voi şi bucuria voastră să fie deplină.- Ioan 15:11

  Împreună cu soţul meu, am achiziţionat o casă micuţă şi primitoare, cu trei dormitoare şi două băi, într-o comunitate selectă, retrasă. Locuinţa era foarte comodă şi practică, aşa că am considerat că, atunci când o să vină vremea, va fi locul ideal să ne retragem din activitate.

  Toate nevoile îmi erau împlinite, cu o singură excepţie: un fotoliu comod şi ajustabil pentru dormitorul principal. Aşa că am înaintat o cerere oficială pentru un fotoliu-balansoar. Spre surprinderea mea, am primit trei fotolii. Erau foarte comode, aşa că le-am plasat în locuri strategice, în camere diferite, îmbogăţind astfel şi mai mult ambianţa domestică.

  Foloseam permanent fotoliile-balansoar şi ne bucuram de confortul şi de relaxarea pe care ni le ofereau. Aveam însă să descopăr că genul acesta de mobilier practic poate genera reale dureri. Într-o după-amiază, am dat peste unul dintre fotolii, în mod accidental, bineînţeles, în timp ce treceam grăbită prin încăpere. Aşchii mici, ca acele, mi-au străpuns degetul mare de la piciorul drept, când acesta a intrat în contact nemijlocit cu capătul fotoliului-balansoar. Aaaau, ce doare! Durerea a fost semnificativă şi a cedat oarecum abia după ce am fost dusă la spital, unde mi s-au scos aşchiile.

  Eu eram de vină, bineînţeles. Trebuie să recunosc că fotoliul nu s-a clintit deloc spre mine. El era nevinovat. Ai căutat-o cu lumânarea, am zis în sinea mea. Mai mult chiar, eu cerusem unul singur, dar fusesem binecuvântată cu trei.

  Deseori ne rănim prin comportamente care ne iau pacea şi ne diminuează bucuria care însoţeşte revărsarea Duhului lui Dumnezeu. Uneori, reacţionând la situaţii din viaţa noastră, ne stricăm relaţia cu Dumnezeu, dar când relaţia noastră cu Isus Hristos este bună, avem parte de bucurie, autentică bucurie.

  Cele trei fotolii-balansoar simbolizează, pentru mine, darurile îmbelşugate din partea lui Dumnezeu. El ne oferă din abundenţă mai mult decât putem noi cere sau gândi. Cum răspundem noi la ocaziile de a ne îmbunătăţi viaţa? Cum folosim, în mod util sau în mod greşit, binecuvântările primite?

  Aşchiile amintesc de spinii care însoţesc trandafirii, de imperfecţiunile care însoţesc în mod firesc modelele perfecte pe care le urmăm în viaţă. Slavă Domnului pentru Modelul perfect, Isus, Mântuitorul nostru, care ne asigură pacea şi bucuria eternă!

  Quilvie G. Mills

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...