Trei fotolii-balansoar

  V-am spus aceste lucruri pentru ca bucuria Mea să rămână în voi şi bucuria voastră să fie deplină.- Ioan 15:11

  Împreună cu soţul meu, am achiziţionat o casă micuţă şi primitoare, cu trei dormitoare şi două băi, într-o comunitate selectă, retrasă. Locuinţa era foarte comodă şi practică, aşa că am considerat că, atunci când o să vină vremea, va fi locul ideal să ne retragem din activitate.

  Toate nevoile îmi erau împlinite, cu o singură excepţie: un fotoliu comod şi ajustabil pentru dormitorul principal. Aşa că am înaintat o cerere oficială pentru un fotoliu-balansoar. Spre surprinderea mea, am primit trei fotolii. Erau foarte comode, aşa că le-am plasat în locuri strategice, în camere diferite, îmbogăţind astfel şi mai mult ambianţa domestică.

  Foloseam permanent fotoliile-balansoar şi ne bucuram de confortul şi de relaxarea pe care ni le ofereau. Aveam însă să descopăr că genul acesta de mobilier practic poate genera reale dureri. Într-o după-amiază, am dat peste unul dintre fotolii, în mod accidental, bineînţeles, în timp ce treceam grăbită prin încăpere. Aşchii mici, ca acele, mi-au străpuns degetul mare de la piciorul drept, când acesta a intrat în contact nemijlocit cu capătul fotoliului-balansoar. Aaaau, ce doare! Durerea a fost semnificativă şi a cedat oarecum abia după ce am fost dusă la spital, unde mi s-au scos aşchiile.

  Eu eram de vină, bineînţeles. Trebuie să recunosc că fotoliul nu s-a clintit deloc spre mine. El era nevinovat. Ai căutat-o cu lumânarea, am zis în sinea mea. Mai mult chiar, eu cerusem unul singur, dar fusesem binecuvântată cu trei.

  Deseori ne rănim prin comportamente care ne iau pacea şi ne diminuează bucuria care însoţeşte revărsarea Duhului lui Dumnezeu. Uneori, reacţionând la situaţii din viaţa noastră, ne stricăm relaţia cu Dumnezeu, dar când relaţia noastră cu Isus Hristos este bună, avem parte de bucurie, autentică bucurie.

  Cele trei fotolii-balansoar simbolizează, pentru mine, darurile îmbelşugate din partea lui Dumnezeu. El ne oferă din abundenţă mai mult decât putem noi cere sau gândi. Cum răspundem noi la ocaziile de a ne îmbunătăţi viaţa? Cum folosim, în mod util sau în mod greşit, binecuvântările primite?

  Aşchiile amintesc de spinii care însoţesc trandafirii, de imperfecţiunile care însoţesc în mod firesc modelele perfecte pe care le urmăm în viaţă. Slavă Domnului pentru Modelul perfect, Isus, Mântuitorul nostru, care ne asigură pacea şi bucuria eternă!

  Quilvie G. Mills

  Trei fotolii-balansoar - 2017. Aşchiile amintesc de spinii care însoţesc trandafirii, de imperfecţiunile care însoţesc în mod firesc modelele perfecte pe care le urmăm în viaţă. Slavă Domnului pentru Modelul perfect, Isus, Mântuitorul nostru, care ne asigură pacea şi bucuria eternă!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Dumnezeu este dragoste

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...