Trei fotolii-balansoar

V-am spus aceste lucruri pentru ca bucuria Mea să rămână în voi şi bucuria voastră să fie deplină.- Ioan 15:11

Împreună cu soţul meu, am achiziţionat o casă micuţă şi primitoare, cu trei dormitoare şi două băi, într-o comunitate selectă, retrasă. Locuinţa era foarte comodă şi practică, aşa că am considerat că, atunci când o să vină vremea, va fi locul ideal să ne retragem din activitate.

Toate nevoile îmi erau împlinite, cu o singură excepţie: un fotoliu comod şi ajustabil pentru dormitorul principal. Aşa că am înaintat o cerere oficială pentru un fotoliu-balansoar. Spre surprinderea mea, am primit trei fotolii. Erau foarte comode, aşa că le-am plasat în locuri strategice, în camere diferite, îmbogăţind astfel şi mai mult ambianţa domestică.

Foloseam permanent fotoliile-balansoar şi ne bucuram de confortul şi de relaxarea pe care ni le ofereau. Aveam însă să descopăr că genul acesta de mobilier practic poate genera reale dureri. Într-o după-amiază, am dat peste unul dintre fotolii, în mod accidental, bineînţeles, în timp ce treceam grăbită prin încăpere. Aşchii mici, ca acele, mi-au străpuns degetul mare de la piciorul drept, când acesta a intrat în contact nemijlocit cu capătul fotoliului-balansoar. Aaaau, ce doare! Durerea a fost semnificativă şi a cedat oarecum abia după ce am fost dusă la spital, unde mi s-au scos aşchiile.

Eu eram de vină, bineînţeles. Trebuie să recunosc că fotoliul nu s-a clintit deloc spre mine. El era nevinovat. Ai căutat-o cu lumânarea, am zis în sinea mea. Mai mult chiar, eu cerusem unul singur, dar fusesem binecuvântată cu trei.

Deseori ne rănim prin comportamente care ne iau pacea şi ne diminuează bucuria care însoţeşte revărsarea Duhului lui Dumnezeu. Uneori, reacţionând la situaţii din viaţa noastră, ne stricăm relaţia cu Dumnezeu, dar când relaţia noastră cu Isus Hristos este bună, avem parte de bucurie, autentică bucurie.

Cele trei fotolii-balansoar simbolizează, pentru mine, darurile îmbelşugate din partea lui Dumnezeu. El ne oferă din abundenţă mai mult decât putem noi cere sau gândi. Cum răspundem noi la ocaziile de a ne îmbunătăţi viaţa? Cum folosim, în mod util sau în mod greşit, binecuvântările primite?

Aşchiile amintesc de spinii care însoţesc trandafirii, de imperfecţiunile care însoţesc în mod firesc modelele perfecte pe care le urmăm în viaţă. Slavă Domnului pentru Modelul perfect, Isus, Mântuitorul nostru, care ne asigură pacea şi bucuria eternă!

Quilvie G. Mills

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video