Certitudinea prezentei lui Dumnezeu

  Nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. – Iosua 1:5

  Mi-am trăit cea mai mare parte a vieţii în Texas, un stat mare şi divers din punct de vedere geografic, cu munţi, preerii întinse, dealuri unduitoare, păduri de pin şi sute de kilometri de coastă marină tropicală. Unul dintre lucrurile care lipsesc în Texas sunt toamnele frumoase de pus pe cărţi poştale. În cele mai multe părţi din Texas, frunzele din copaci se transformă din verde într-un dezamăgitor maro şi apoi cad.

  Din 2005, locuiesc în Maryland, unde suntem binecuvântaţi cu toamne superbe. În fiecare an, îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a îngăduit să stau într-un loc în care gloria toamnei se manifestă din abundenţă, câteva luni pe an.

  În faţa uşii din spatele casei, se înalţă un arţar imens, care este înflăcărat în fiecare toamnă cu nuanţe de roşu, de portocaliu şi de galben. Indiferent cât sunt de ocupată, îmi fac timp să-l privesc în fiecare dimineaţă şi să-i savurez strălucirea înainte să plec la serviciu.

  Toamna trecută, culorile lui aprinse mi-au amintit de stâlpul de foc ce i-a ocrotit pe israeliţi noaptea, pe drumul prin pustie. Împreună cu stâlpul de nor, din cursul zilei, era manifestarea vizibilă a prezenţei lui Dumnezeu cu copiii lui Israel în timpul călătoriei lor de 40 de ani spre ţara promisă. Isus însuşi Se afla în stâlp, îndrumându-Şi şi ocrotindu-Şi poporul.

  În textul nostru, Isus îl asigură pe Iosua, conducătorul lui Israel după moartea lui Moise, că e timpul să traverseze Iordanul în Ţara Făgăduită şi că El va fi în continuare cu ei, chiar dacă stâlpii de nor şi de foc nu se mai vedeau. Ce promisiune valoroasă pentru losua – şi pentru noi! Dumnezeu este întotdeauna cu noi, chiar şi atunci când nu-L putem vedea.

  Aceeaşi promisiune se repetă în Noul Testament (Evrei 13:5), într-un context diferit. „Să nu fiţi iubitori de bani. Mulţumiţi-vă cu ce aveţi, căci El însuşi a zis: «Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi!»” Să nu ne facem griji în privinţa banilor sau a bunurilor materiale, pentru că Dumnezeu este cel care ne poartă de grijă. Versetul următor exprimă clar această idee: „Aşa că putem zice plini de încredere: «Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme. Ce mi-ar putea face omul?»” Când trecem prin vremuri de „pustie”, fie în viaţa spirituală, în relaţii, în finanţe, fie în ceea ce priveşte sănătatea sau sentimentele, avem certitudinea că Dumnezeu este cu noi permanent ca să ne încurajeze şi să ne îndrume. Şi, mai presus de toate, El nu ne va părăsi niciodată şi nici nu ne va uita. Ce promisiune valoroasă!

  Caria Baker

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...