Certitudinea prezentei lui Dumnezeu

  Nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. – Iosua 1:5

  Mi-am trăit cea mai mare parte a vieţii în Texas, un stat mare şi divers din punct de vedere geografic, cu munţi, preerii întinse, dealuri unduitoare, păduri de pin şi sute de kilometri de coastă marină tropicală. Unul dintre lucrurile care lipsesc în Texas sunt toamnele frumoase de pus pe cărţi poştale. În cele mai multe părţi din Texas, frunzele din copaci se transformă din verde într-un dezamăgitor maro şi apoi cad.

  Din 2005, locuiesc în Maryland, unde suntem binecuvântaţi cu toamne superbe. În fiecare an, îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a îngăduit să stau într-un loc în care gloria toamnei se manifestă din abundenţă, câteva luni pe an.

  În faţa uşii din spatele casei, se înalţă un arţar imens, care este înflăcărat în fiecare toamnă cu nuanţe de roşu, de portocaliu şi de galben. Indiferent cât sunt de ocupată, îmi fac timp să-l privesc în fiecare dimineaţă şi să-i savurez strălucirea înainte să plec la serviciu.

  Toamna trecută, culorile lui aprinse mi-au amintit de stâlpul de foc ce i-a ocrotit pe israeliţi noaptea, pe drumul prin pustie. Împreună cu stâlpul de nor, din cursul zilei, era manifestarea vizibilă a prezenţei lui Dumnezeu cu copiii lui Israel în timpul călătoriei lor de 40 de ani spre ţara promisă. Isus însuşi Se afla în stâlp, îndrumându-Şi şi ocrotindu-Şi poporul.

  În textul nostru, Isus îl asigură pe Iosua, conducătorul lui Israel după moartea lui Moise, că e timpul să traverseze Iordanul în Ţara Făgăduită şi că El va fi în continuare cu ei, chiar dacă stâlpii de nor şi de foc nu se mai vedeau. Ce promisiune valoroasă pentru losua – şi pentru noi! Dumnezeu este întotdeauna cu noi, chiar şi atunci când nu-L putem vedea.

  Aceeaşi promisiune se repetă în Noul Testament (Evrei 13:5), într-un context diferit. „Să nu fiţi iubitori de bani. Mulţumiţi-vă cu ce aveţi, căci El însuşi a zis: «Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi!»” Să nu ne facem griji în privinţa banilor sau a bunurilor materiale, pentru că Dumnezeu este cel care ne poartă de grijă. Versetul următor exprimă clar această idee: „Aşa că putem zice plini de încredere: «Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme. Ce mi-ar putea face omul?»” Când trecem prin vremuri de „pustie”, fie în viaţa spirituală, în relaţii, în finanţe, fie în ceea ce priveşte sănătatea sau sentimentele, avem certitudinea că Dumnezeu este cu noi permanent ca să ne încurajeze şi să ne îndrume. Şi, mai presus de toate, El nu ne va părăsi niciodată şi nici nu ne va uita. Ce promisiune valoroasă!

  Caria Baker

  Certitudinea prezentei lui Dumnezeu - 2017. Când trecem prin vremuri de „pustie”, fie în viaţa spirituală, în relaţii, în finanţe, fie în ceea ce priveşte sănătatea sau sentimentele, avem certitudinea că Dumnezeu este cu noi permanent ca să ne încurajeze şi să ne îndrume. El nu ne va părăsi niciodată şi nici nu ne va uita. Ce promisiune valoroasă!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...