Pietre preţioase

  Să faci apoi pieptarul judecăţii, lucrat cu măiestrie. – Exodul 28:15

  Nu sunt iubitoare de bijuterii. Nu am cumpărat niciodată bijuterii cu pietre preţioase şi n-am primit niciodată un asemenea cadou – lucru care nu mă deranjează absolut deloc. După părere mea, un cadou nimerit este o carte bună sau un CD bun.

  Capitolul 21 din Apocalipsa descrie Noul Ierusalim, căminul final al credincioşilor, ca pe o cetate de aur şi de pietre preţioase. Fiind aşa cum sunt, îmi vine cam greu să mă bucur la aşa descrieri. Îmi plac foarte mult părţile din Apocalipsa 21 care vorbesc despre Dumnezeu locuind în mijlocul oamenilor, dar aurul şi pietrele preţioase nu mă impresionează.

  Doar recent, după ce am citit cartea Exodul, am început să fiu încântată de aurul şi de pietrele din Apocalipsa 21. Deşi, de obicei, casc în timp ce parcurg pasajele din Vechiul Testament care înşiruie toate detaliile din tabernacul, de această dată atenţia mi-a fost atrasă în mod deosebit de pieptarul marelui-preot, din Exodul 28. Versetele 15 la 29 îl descriu: sunt enumerate 12 pietre şi pe fiecare este gravat numele unei seminţii a lui Israel.

  Exodul 28:29 sugerează semnificaţia pietrelor preţioase de pe pieptar. „Astfel, Aaron va purta necurmat pe inima lui judecata copiilor lui Israel când se va înfăţişa înaintea Domnului.” Conform numelor celor 12 seminţii încrustate în ele, pietrele preţioase simbolizau poporul lui Israel şi erau purtate pe pieptul preotului în semn că marele-preot trebuie întotdeauna să aibă poporul lui Dumnezeu aproape de inimă.

  În lumina capitolului 28 din Exodul, am început să văd altfel frumuseţea capitolului 21 din Apocalipsa. în Exodul 28, pietrele preţioase trebuiau montate în aur. În Noul Ierusalim, pietrele preţioase trebuie, de asemenea, montate în aur. În 1 Petru 1:7, se vorbeşte despre „încercarea credinţei voastre [care este] cu mult mai scumpă decât aurul”.

  Deşi personal nu sunt încântată de aur şi de pietre, pentru mulţi ele sunt de valoare. Dumnezeu le-a folosit ca ilustraţie pentru valoarea pe care i-o acordă poporului Său şi credinţei lui.

  Sunt entuziasmată cu privire la viitor, pentru că abia aştept să locuiesc în prezenţa lui Dumnezeu. El este comoara mea. Şi acest lucru n-ar trebui să fie surprinzător. Uimitor este ceea ce Exodul 28 şi Apocalipsa 21 ne spun despre modul în care Dumnezeu îşi vede poporul. Noi suntem comoara Lui, pietrele Lui preţioase, şi ne vrea cât se poate de aproape de El. Ne are întotdeauna pe inimă!

  Connie Cook

  Pietre preţioase - 2017. Sunt entuziasmată cu privire la viitor, pentru că abia aştept să locuiesc în prezenţa lui Dumnezeu. El este comoara mea. Şi acest lucru n-ar trebui să fie surprinzător. Noi suntem comoara Lui, pietrele Lui preţioase, şi ne vrea cât se poate de aproape de El. Ne are întotdeauna pe inimă!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...