Pietre preţioase

  Să faci apoi pieptarul judecăţii, lucrat cu măiestrie. – Exodul 28:15

  Nu sunt iubitoare de bijuterii. Nu am cumpărat niciodată bijuterii cu pietre preţioase şi n-am primit niciodată un asemenea cadou – lucru care nu mă deranjează absolut deloc. După părere mea, un cadou nimerit este o carte bună sau un CD bun.

  Capitolul 21 din Apocalipsa descrie Noul Ierusalim, căminul final al credincioşilor, ca pe o cetate de aur şi de pietre preţioase. Fiind aşa cum sunt, îmi vine cam greu să mă bucur la aşa descrieri. Îmi plac foarte mult părţile din Apocalipsa 21 care vorbesc despre Dumnezeu locuind în mijlocul oamenilor, dar aurul şi pietrele preţioase nu mă impresionează.

  Doar recent, după ce am citit cartea Exodul, am început să fiu încântată de aurul şi de pietrele din Apocalipsa 21. Deşi, de obicei, casc în timp ce parcurg pasajele din Vechiul Testament care înşiruie toate detaliile din tabernacul, de această dată atenţia mi-a fost atrasă în mod deosebit de pieptarul marelui-preot, din Exodul 28. Versetele 15 la 29 îl descriu: sunt enumerate 12 pietre şi pe fiecare este gravat numele unei seminţii a lui Israel.

  Exodul 28:29 sugerează semnificaţia pietrelor preţioase de pe pieptar. „Astfel, Aaron va purta necurmat pe inima lui judecata copiilor lui Israel când se va înfăţişa înaintea Domnului.” Conform numelor celor 12 seminţii încrustate în ele, pietrele preţioase simbolizau poporul lui Israel şi erau purtate pe pieptul preotului în semn că marele-preot trebuie întotdeauna să aibă poporul lui Dumnezeu aproape de inimă.

  În lumina capitolului 28 din Exodul, am început să văd altfel frumuseţea capitolului 21 din Apocalipsa. în Exodul 28, pietrele preţioase trebuiau montate în aur. În Noul Ierusalim, pietrele preţioase trebuie, de asemenea, montate în aur. În 1 Petru 1:7, se vorbeşte despre „încercarea credinţei voastre [care este] cu mult mai scumpă decât aurul”.

  Deşi personal nu sunt încântată de aur şi de pietre, pentru mulţi ele sunt de valoare. Dumnezeu le-a folosit ca ilustraţie pentru valoarea pe care i-o acordă poporului Său şi credinţei lui.

  Sunt entuziasmată cu privire la viitor, pentru că abia aştept să locuiesc în prezenţa lui Dumnezeu. El este comoara mea. Şi acest lucru n-ar trebui să fie surprinzător. Uimitor este ceea ce Exodul 28 şi Apocalipsa 21 ne spun despre modul în care Dumnezeu îşi vede poporul. Noi suntem comoara Lui, pietrele Lui preţioase, şi ne vrea cât se poate de aproape de El. Ne are întotdeauna pe inimă!

  Connie Cook

  Pietre preţioase - 2017. Sunt entuziasmată cu privire la viitor, pentru că abia aştept să locuiesc în prezenţa lui Dumnezeu. El este comoara mea. Şi acest lucru n-ar trebui să fie surprinzător. Noi suntem comoara Lui, pietrele Lui preţioase, şi ne vrea cât se poate de aproape de El. Ne are întotdeauna pe inimă!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....