Credinţa unei fetite

  Adevărat vă spun că oricine nu va primi împărăția lui Dumnezeu ca un copilaş cu niciun chip nu va intra în ea! – Marcu 10:15

  Era într-o duminică după-amiaza. Prietena mea şi fiica ei de şapte ani erau la mine acasă. În timp ce micuţa stătea în sufragerie, ocupată cu uitatul la DVD-uri cu personaje biblice, noi două eram cu capul în cărţi, pregătindu-ne pentru examenele de peste doar două zile. Nici n-am început să ne adâncim prea mult în învăţat, că a sunat telefonul:

  – Mătuşă G., striga o voce, vin să mă omoare! Hai şi ia-mă!

  Ştiam cine e apelantul. Era un adolescent care locuia la 30 de minute de mers cu maşina de casa mea. Era foarte bolnav şi avea halucinaţii. Tatăl lui murise cam cu un an înainte, iar mama lui era şi ea bolnavă. Erau membri în biserica noastră, care mi-a alocat ceva bani, iar eu m-am oferit să cumpăr alimente şi medicamente în fiecare săptămână pentru această familie.

  Prietena mea s-a uitat la mine, citindu-i-se nedumerirea pe faţă.

  – S-a întâmplat ceva? a întrebat ea, închizând cartea.

  I-am spus ce mi-a zis băiatul şi ştia şi ea situaţia. Ne-am uitat la maldărul de cărţi de pe masă, ne-am uitat una la alta şi ne-am ridicat repede, am strigat-o pe fetiţă, ne-am rugat, apoi am urcat repede în maşină să mergem după băiat.

  După vreo 20 de minute de mers, am observat că acul de la combustibil era pe rezervă.

  – Mătuşă G, ce se întâmplă? a întrebat fetiţa.

  – Am uitat vineri să cumpăr benzină. Avem rezervorul gol.

  Mai aveam 10 minute până la băiat, iar singura benzinărie era în spate, dincolo de casa mea.

  – Să mergem înainte, a spus fetiţa, nu uitaţi că ne-am rugat şi o să aibă Isus grijă de noi.

  Eu şi mama ei ne-am uitat una la alta şi ne-am continuat drumul, dar eu eram foarte agitată. Am ajuns totuşi la băiat, l-am luat şi ne-am întors acasă. Când ne apropiam, fetiţa şi-a dres glasul şi a spus:

  – Nu v-am spus eu că Isus o să aibă grijă de maşină?

  Nu e de mirare că Isus a spus că trebuie să avem credinţa unui copilaş. Şi mai ştii ceva? Am trecut şi examenele.

  Gertrude Mfune

  Credinţa unei fetite - 2017. Ne-am uitat la maldărul de cărţi de pe masă, ne-am uitat una la alta şi ne-am ridicat repede, am strigat-o pe fetiţă, ne-am rugat, apoi am urcat repede în maşină să mergem după băiat. După vreo 20 de minute de mers, am observat că acul de la combustibil era pe rezervă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...