Credinţa unei fetite

  Adevărat vă spun că oricine nu va primi împărăția lui Dumnezeu ca un copilaş cu niciun chip nu va intra în ea! – Marcu 10:15

  Era într-o duminică după-amiaza. Prietena mea şi fiica ei de şapte ani erau la mine acasă. În timp ce micuţa stătea în sufragerie, ocupată cu uitatul la DVD-uri cu personaje biblice, noi două eram cu capul în cărţi, pregătindu-ne pentru examenele de peste doar două zile. Nici n-am început să ne adâncim prea mult în învăţat, că a sunat telefonul:

  – Mătuşă G., striga o voce, vin să mă omoare! Hai şi ia-mă!

  Ştiam cine e apelantul. Era un adolescent care locuia la 30 de minute de mers cu maşina de casa mea. Era foarte bolnav şi avea halucinaţii. Tatăl lui murise cam cu un an înainte, iar mama lui era şi ea bolnavă. Erau membri în biserica noastră, care mi-a alocat ceva bani, iar eu m-am oferit să cumpăr alimente şi medicamente în fiecare săptămână pentru această familie.

  Prietena mea s-a uitat la mine, citindu-i-se nedumerirea pe faţă.

  – S-a întâmplat ceva? a întrebat ea, închizând cartea.

  I-am spus ce mi-a zis băiatul şi ştia şi ea situaţia. Ne-am uitat la maldărul de cărţi de pe masă, ne-am uitat una la alta şi ne-am ridicat repede, am strigat-o pe fetiţă, ne-am rugat, apoi am urcat repede în maşină să mergem după băiat.

  După vreo 20 de minute de mers, am observat că acul de la combustibil era pe rezervă.

  – Mătuşă G, ce se întâmplă? a întrebat fetiţa.

  – Am uitat vineri să cumpăr benzină. Avem rezervorul gol.

  Mai aveam 10 minute până la băiat, iar singura benzinărie era în spate, dincolo de casa mea.

  – Să mergem înainte, a spus fetiţa, nu uitaţi că ne-am rugat şi o să aibă Isus grijă de noi.

  Eu şi mama ei ne-am uitat una la alta şi ne-am continuat drumul, dar eu eram foarte agitată. Am ajuns totuşi la băiat, l-am luat şi ne-am întors acasă. Când ne apropiam, fetiţa şi-a dres glasul şi a spus:

  – Nu v-am spus eu că Isus o să aibă grijă de maşină?

  Nu e de mirare că Isus a spus că trebuie să avem credinţa unui copilaş. Şi mai ştii ceva? Am trecut şi examenele.

  Gertrude Mfune

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...