Credinţa unei fetite

  Adevărat vă spun că oricine nu va primi împărăția lui Dumnezeu ca un copilaş cu niciun chip nu va intra în ea! – Marcu 10:15

  Era într-o duminică după-amiaza. Prietena mea şi fiica ei de şapte ani erau la mine acasă. În timp ce micuţa stătea în sufragerie, ocupată cu uitatul la DVD-uri cu personaje biblice, noi două eram cu capul în cărţi, pregătindu-ne pentru examenele de peste doar două zile. Nici n-am început să ne adâncim prea mult în învăţat, că a sunat telefonul:

  – Mătuşă G., striga o voce, vin să mă omoare! Hai şi ia-mă!

  Ştiam cine e apelantul. Era un adolescent care locuia la 30 de minute de mers cu maşina de casa mea. Era foarte bolnav şi avea halucinaţii. Tatăl lui murise cam cu un an înainte, iar mama lui era şi ea bolnavă. Erau membri în biserica noastră, care mi-a alocat ceva bani, iar eu m-am oferit să cumpăr alimente şi medicamente în fiecare săptămână pentru această familie.

  Prietena mea s-a uitat la mine, citindu-i-se nedumerirea pe faţă.

  – S-a întâmplat ceva? a întrebat ea, închizând cartea.

  I-am spus ce mi-a zis băiatul şi ştia şi ea situaţia. Ne-am uitat la maldărul de cărţi de pe masă, ne-am uitat una la alta şi ne-am ridicat repede, am strigat-o pe fetiţă, ne-am rugat, apoi am urcat repede în maşină să mergem după băiat.

  După vreo 20 de minute de mers, am observat că acul de la combustibil era pe rezervă.

  – Mătuşă G, ce se întâmplă? a întrebat fetiţa.

  – Am uitat vineri să cumpăr benzină. Avem rezervorul gol.

  Mai aveam 10 minute până la băiat, iar singura benzinărie era în spate, dincolo de casa mea.

  – Să mergem înainte, a spus fetiţa, nu uitaţi că ne-am rugat şi o să aibă Isus grijă de noi.

  Eu şi mama ei ne-am uitat una la alta şi ne-am continuat drumul, dar eu eram foarte agitată. Am ajuns totuşi la băiat, l-am luat şi ne-am întors acasă. Când ne apropiam, fetiţa şi-a dres glasul şi a spus:

  – Nu v-am spus eu că Isus o să aibă grijă de maşină?

  Nu e de mirare că Isus a spus că trebuie să avem credinţa unui copilaş. Şi mai ştii ceva? Am trecut şi examenele.

  Gertrude Mfune

  Credinţa unei fetite - 2017. Ne-am uitat la maldărul de cărţi de pe masă, ne-am uitat una la alta şi ne-am ridicat repede, am strigat-o pe fetiţă, ne-am rugat, apoi am urcat repede în maşină să mergem după băiat. După vreo 20 de minute de mers, am observat că acul de la combustibil era pe rezervă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...