Şi Dumnezeu plânge

  Când a văzut gloatele, I s-a făcut milă de ele.- Matei 9:36

  Lacrimi abundente, grele, mi se rostogoleau pe obraji. Nu mă puteam abţine. De ce trebuia să aibă tatăl meu cancer? De ce viaţa i se încheia atât de brusc? De ce această infecţie fungică îl mânca de viu? Mi-am şters ochii şi am încercat să-mi revin. Găteam pentru masa de părtăşie din ziua următoare de la biserică, dar lacrimile nu conteneau. Mă durea adânc. Probabil că eram şi furioasă pe Dumnezeu pentru că îngăduise să se întâmple aşa ceva.Tatăl meu fusese dintotdeauna un creştin credincios şi părea foarte nedrept că trebuie să îndure atâta suferinţă.

  Mestecând încet în oală cu lingura de lemn şi suspinând neputincioasă – inclusiv cu voce tare -, am auzit glasul subţire al Duhului Sfânt: „Şi pe tine te iubesc, să ştii.” Şi atunci am înţeles. Dumnezeu îl iubea pe tata mai mult decât îl iubeam eu, pentru că El iubeşte cu o iubire veşnică, pe care nu o poate avea niciun om, şi era şi El trist pentru durerile tatălui meu. Am fost mişcată. Nu eram singură. El era lângă mine, plângând şi El.

  Brusc mi-am dat seama că Dumnezeu probabil că plânge zilnic în felul acesta şi în fiecare minut al fiecărei zile, văzând cum fiinţele Lui dragi suferă în mijlocul problemelor şi nenorocirilor acestei planete păcătoase. Dar noi? Sigur, asemenea mie, când cineva apropiat suferă sau se confruntă cu dificultăţi, plângem şi ne doare adânc, dar în ce măsură simţim empatie atunci când nu îl cunoaştem pe cel care suferă? Probabil că încercăm să manifestăm compasiune, să ajutăm şi chiar ne simţim impresionaţi uneori, dar situaţia ne atinge inima pentru mai mult de câteva minute? Suntem chiar atât de afectaţi ca Tatăl nostru ceresc? Poate fi acesta un indiciu cu privire la cât ne-a desensibilizat Satana inimile, aducând aproape imperceptibil indiferenţa rece peste fraţii noştri şi peste omenire, în general?

  Am învăţat în acea zi că este timpul să plâng pentru semenii mei. E timpul să plângem pentru semenii noştri. E timpul să plângem pentru vecinii noştri, pentru comunităţile din care facem parte. Este timpul să ne implicăm sufleteşte în durerile altora, aşa cum a făcut şi face Isus, pentru că doar atunci vom putea să ne purtăm de grijă unii altora în aceeaşi unitate ca primii creştini şi ca pe vremea apostolilor. Ellen White a spus odată: „Cea mai urgentă dintre nevoile noastre este aceea de revigorare a adevăratei sfinţenii printre noi. Căutarea ei ar trebui să fie activitatea noastră principală” (Review and Herald, 22 martie 1887).

  Ana Giovanella

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Trimite-mă!

  Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

  O floare în grădina lui Dumnezeu

  În dragostea Sa, Dumnezeu a lăsat fărâme ale creației Sale pentru ca noi să ne bucurăm de ele; acestea ne amintesc de marea Sa putere creatoare. Știm că Dumnezeu va reînnoi acest pământ și din nou o grădină frumoasă va fi o casă – pentru noi, toată veșnicia.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...