Articolul precedentUrcând spre vârste înaintate
  Articolul următorTe epuizezi sau delegi

  Floarea schimbătoare

  Isus Hristos este acelaşi ieri şi azi şi în veci.- Evrei 13:8

  „Caracterul-omului” este numele unei flori deosebite pe care am primit-o de la o prietenă, cu ceva timp în urmă. Ea mi-a explicat că această plantă face o floare frumoasă şi m-a încurajat să urmăresc atent floarea când înfloreşte, pentru că, citez: „O să îţi placă.” Aşa că am avut grijă de floare, am udat-o zilnic, am smuls buruienile care creşteau pe lângă ea. Apoi am aşteptat şi am tot aşteptat. Când o să văd floarea asta minunată? Ce culoare o să aibă? O să semene cu un crin, cu un hibiscus sau cu vreun trandafir?

  În sfârşit, într-o dimineaţă, după câteva luni, când m-am uitat pe geam, m-a întâmpinat o floare frumoasă. Mare şi albă, semăna cu un trandafir. Pe la ora 11, cum se făcea din ce în ce mai cald, albul s-a transformat în roz, iar mai târziu, într-un roz mai închis. În răcoarea serii, floarea nu mai era nici albă, nici roz, ci roşu aprins. De fiecare dată când mă uitam la versatila floare, mi se părea mai frumoasă decât până atunci. În sfârşit, am înţeles de ce prietena mea sugerase că o să-mi placă.

  În timp ce urmăream floarea, am început să mă gândesc la toate binecuvântările minunate pe care le-am primit de la Dumnezeu în situaţiile schimbătoare ale propriei mele vieţi. M-am gândit de unde mă scosese Dumnezeu şi prin ce mă trecuse. Asemenea florii mele, am avut parte de foarte multe schimbări. Este în „caracterul omului” să se schimbe şi să îndure schimbarea, nu-i aşa? Totuşi Dumnezeul nostru, marele „Eu Sunt” veghează asupra noastră, îndrumându-ne şi având grijă de noi. Asemenea unui grădinar iubitor, ne poartă de grijă prin etapele pe care le traversăm şi promite să nu ne lase niciodată singuri.

  Categoric că Dumnezeu nu Se schimbă niciodată. El rămâne acelaşi ieri, azi şi în veci, după cum ne asigură textul. Ce încurajare să ştim că, indiferent de situaţia noastră, dragostea Sa persistă. Indiferent de lipsa noastră de valoare, El are grijă de noi. Iacov rezumă această realitate: „Orice ni se dă bun şi orice dar desăvârşit este de sus, pogorându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare” (lacov 1:17).

  Sora mea, rugăciunea mea pentru tine astăzi este ca nici noi să nu ne abatem de la devoţiunea noastră faţă de El şi în mod constant să-L iubim şi să-L slujim, indiferent de imprejurările schimbătoare, până când vom ajunge, în sfârşit, în cer.

  Eileen M. Joseph

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...