Articolul precedentUrcând spre vârste înaintate
  Articolul următorTe epuizezi sau delegi

  Floarea schimbătoare

  Isus Hristos este acelaşi ieri şi azi şi în veci.- Evrei 13:8

  „Caracterul-omului” este numele unei flori deosebite pe care am primit-o de la o prietenă, cu ceva timp în urmă. Ea mi-a explicat că această plantă face o floare frumoasă şi m-a încurajat să urmăresc atent floarea când înfloreşte, pentru că, citez: „O să îţi placă.” Aşa că am avut grijă de floare, am udat-o zilnic, am smuls buruienile care creşteau pe lângă ea. Apoi am aşteptat şi am tot aşteptat. Când o să văd floarea asta minunată? Ce culoare o să aibă? O să semene cu un crin, cu un hibiscus sau cu vreun trandafir?

  În sfârşit, într-o dimineaţă, după câteva luni, când m-am uitat pe geam, m-a întâmpinat o floare frumoasă. Mare şi albă, semăna cu un trandafir. Pe la ora 11, cum se făcea din ce în ce mai cald, albul s-a transformat în roz, iar mai târziu, într-un roz mai închis. În răcoarea serii, floarea nu mai era nici albă, nici roz, ci roşu aprins. De fiecare dată când mă uitam la versatila floare, mi se părea mai frumoasă decât până atunci. În sfârşit, am înţeles de ce prietena mea sugerase că o să-mi placă.

  În timp ce urmăream floarea, am început să mă gândesc la toate binecuvântările minunate pe care le-am primit de la Dumnezeu în situaţiile schimbătoare ale propriei mele vieţi. M-am gândit de unde mă scosese Dumnezeu şi prin ce mă trecuse. Asemenea florii mele, am avut parte de foarte multe schimbări. Este în „caracterul omului” să se schimbe şi să îndure schimbarea, nu-i aşa? Totuşi Dumnezeul nostru, marele „Eu Sunt” veghează asupra noastră, îndrumându-ne şi având grijă de noi. Asemenea unui grădinar iubitor, ne poartă de grijă prin etapele pe care le traversăm şi promite să nu ne lase niciodată singuri.

  Categoric că Dumnezeu nu Se schimbă niciodată. El rămâne acelaşi ieri, azi şi în veci, după cum ne asigură textul. Ce încurajare să ştim că, indiferent de situaţia noastră, dragostea Sa persistă. Indiferent de lipsa noastră de valoare, El are grijă de noi. Iacov rezumă această realitate: „Orice ni se dă bun şi orice dar desăvârşit este de sus, pogorându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare” (lacov 1:17).

  Sora mea, rugăciunea mea pentru tine astăzi este ca nici noi să nu ne abatem de la devoţiunea noastră faţă de El şi în mod constant să-L iubim şi să-L slujim, indiferent de imprejurările schimbătoare, până când vom ajunge, în sfârşit, în cer.

  Eileen M. Joseph

  Floarea schimbătoare - 2017. Sora mea, rugăciunea mea pentru tine astăzi este ca nici noi să nu ne abatem de la devoţiunea noastră faţă de El şi în mod constant să-L iubim şi să-L slujim, indiferent de imprejurările schimbătoare, până când vom ajunge, în sfârşit, în cer.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...