Articolul precedentTe epuizezi sau delegi
  Articolul următorAdministrarea sănătății

  Surprinsă de bucurie

  Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos. – Filipeni 1:6

  Dacă eşti cât de cât ca mine, atunci la un moment dat în cursul vieţii trebuie să te fi îndoit de propria persoană, să te fi simţit lipsită de valoare, lipsită de ajutor – sau toate la un loc. Ca oameni, suntem foarte nerăbdători să îi judecăm pe alţii şi să vedem ce e rău în oameni; aceasta e natura noastră. Prin urmare, nu suntem niciodată mulţumiţi cu starea în care ne aflăm, cu cea a acestei lumi sau a celor care o locuiesc. Tindem să fim indiferenţi faţă de cei din jur şi locul lor în lume, mai ales faţă de cei pe care nu îi cunoaştem şi nu îi îndrăgim. Dar suntem nu doar oameni, ci copii ai lui Dumnezeu, în primul şi în primul rând. O bună prietenă de-a mea a spus cândva oftând: „O, dacă ne-am putea vedea pe noi [şi pe cei din jur] aşa cum ne vede Isus!” Suntem, fiecare dintre noi şi toţi împreună, preaiubiţii copii ai lui Isus Hristos, beneficiarii minunatului şi perfectului dar al vieţii veşnice împreună cu El, cu condiţia doar de a îl accepta. Suntem cu toţii moştenitori ai împărăţiei Sale, binecuvântaţi cu iubirea Sa neîntreruptă. „Pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi” (Romani 5:8), pentru noi toţi.

  În ochii lui Dumnezeu, suntem fiinţele Sale unice, preţioase, iubite; unii îl cunosc, dar prea mulţi nu îl cunosc. Dumnezeu îl adoră pe bătrânelul de la chioşcul de ziare din colţ sau pe adolescentul bizar, care îşi pierde vremea prin ceainării, la fel de mult cât ne iubeşte pe tine şi pe mine. Tânjeşte după compania lor în ceruri la fel de mult cât ne vrea pe noi acolo. Mântuirea pe care am fost atât de binecuvântată să o descopăr, să o înţeleg şi să o accept în dreptul meu este la dispoziţia fiecărui om de pe strada ta la fel de mult cât este la dispoziţia mea. Este pentru mine, este pentru tine, este pentru ei. Dacă ne reamintim acest lucru de fiecare dată când ne uităm în oglindă, relaţia noastră cu semenii se va îmbunătăţi semnificativ. Ni se vor deschide ochii spre perspectiva mai largă, spre scopul nostru aici, pe pământ. Dumnezeu vrea ca nimeni să nu rateze paradisul împreună cu El, în împărăţia Sa – şi ar trebui să vrem şi noi acelaşi lucru. El ne-a creat pe fiecare cu intenţia de a ne lua la El acasă din nou, iertaţi şi îndreptăţiţi în El. Scopul nostru ar trebui să fie acela de a le împărtăşi cât mai multor semeni ce a făcut Dumnezeu în viaţa noastră, cine este El şi cum pot ajunge să cunoască acelaşi Dumnezeu şi splendida speranţă pe care El o oferă.

  Când ne îndoim de noi înşine sau ne simţim fără valoare, trebuie să ne aducem aminte că, în ochii lui Dumnezeu, nu suntem lipsite de valoare – nici vorbă! Hai să ne deschidem pentru lucrarea şi planul Său în viaţa noastră şi să vedem ce se întâmplă! Am impresia că vom fi surprinse de bucurie!

  Taylor Bajic

  Surprinsă de bucurie - 2017. Când ne îndoim de noi înşine sau ne simţim fără valoare, trebuie să ne aducem aminte că, în ochii lui Dumnezeu, nu suntem lipsite de valoare - nici vorbă! Hai să ne deschidem pentru lucrarea şi planul Său în viaţa noastră şi să vedem ce se întâmplă! Am impresia că vom fi surprinse de bucurie!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...