Articolul precedentTe epuizezi sau delegi
  Articolul următorAdministrarea sănătății

  Surprinsă de bucurie

  Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos. – Filipeni 1:6

  Dacă eşti cât de cât ca mine, atunci la un moment dat în cursul vieţii trebuie să te fi îndoit de propria persoană, să te fi simţit lipsită de valoare, lipsită de ajutor – sau toate la un loc. Ca oameni, suntem foarte nerăbdători să îi judecăm pe alţii şi să vedem ce e rău în oameni; aceasta e natura noastră. Prin urmare, nu suntem niciodată mulţumiţi cu starea în care ne aflăm, cu cea a acestei lumi sau a celor care o locuiesc. Tindem să fim indiferenţi faţă de cei din jur şi locul lor în lume, mai ales faţă de cei pe care nu îi cunoaştem şi nu îi îndrăgim. Dar suntem nu doar oameni, ci copii ai lui Dumnezeu, în primul şi în primul rând. O bună prietenă de-a mea a spus cândva oftând: „O, dacă ne-am putea vedea pe noi [şi pe cei din jur] aşa cum ne vede Isus!” Suntem, fiecare dintre noi şi toţi împreună, preaiubiţii copii ai lui Isus Hristos, beneficiarii minunatului şi perfectului dar al vieţii veşnice împreună cu El, cu condiţia doar de a îl accepta. Suntem cu toţii moştenitori ai împărăţiei Sale, binecuvântaţi cu iubirea Sa neîntreruptă. „Pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi” (Romani 5:8), pentru noi toţi.

  În ochii lui Dumnezeu, suntem fiinţele Sale unice, preţioase, iubite; unii îl cunosc, dar prea mulţi nu îl cunosc. Dumnezeu îl adoră pe bătrânelul de la chioşcul de ziare din colţ sau pe adolescentul bizar, care îşi pierde vremea prin ceainării, la fel de mult cât ne iubeşte pe tine şi pe mine. Tânjeşte după compania lor în ceruri la fel de mult cât ne vrea pe noi acolo. Mântuirea pe care am fost atât de binecuvântată să o descopăr, să o înţeleg şi să o accept în dreptul meu este la dispoziţia fiecărui om de pe strada ta la fel de mult cât este la dispoziţia mea. Este pentru mine, este pentru tine, este pentru ei. Dacă ne reamintim acest lucru de fiecare dată când ne uităm în oglindă, relaţia noastră cu semenii se va îmbunătăţi semnificativ. Ni se vor deschide ochii spre perspectiva mai largă, spre scopul nostru aici, pe pământ. Dumnezeu vrea ca nimeni să nu rateze paradisul împreună cu El, în împărăţia Sa – şi ar trebui să vrem şi noi acelaşi lucru. El ne-a creat pe fiecare cu intenţia de a ne lua la El acasă din nou, iertaţi şi îndreptăţiţi în El. Scopul nostru ar trebui să fie acela de a le împărtăşi cât mai multor semeni ce a făcut Dumnezeu în viaţa noastră, cine este El şi cum pot ajunge să cunoască acelaşi Dumnezeu şi splendida speranţă pe care El o oferă.

  Când ne îndoim de noi înşine sau ne simţim fără valoare, trebuie să ne aducem aminte că, în ochii lui Dumnezeu, nu suntem lipsite de valoare – nici vorbă! Hai să ne deschidem pentru lucrarea şi planul Său în viaţa noastră şi să vedem ce se întâmplă! Am impresia că vom fi surprinse de bucurie!

  Taylor Bajic

  Surprinsă de bucurie - 2017. Când ne îndoim de noi înşine sau ne simţim fără valoare, trebuie să ne aducem aminte că, în ochii lui Dumnezeu, nu suntem lipsite de valoare - nici vorbă! Hai să ne deschidem pentru lucrarea şi planul Său în viaţa noastră şi să vedem ce se întâmplă! Am impresia că vom fi surprinse de bucurie!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....