Articolul precedentTe epuizezi sau delegi
  Articolul următorAdministrarea sănătății

  Surprinsă de bucurie

  Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos. – Filipeni 1:6

  Dacă eşti cât de cât ca mine, atunci la un moment dat în cursul vieţii trebuie să te fi îndoit de propria persoană, să te fi simţit lipsită de valoare, lipsită de ajutor – sau toate la un loc. Ca oameni, suntem foarte nerăbdători să îi judecăm pe alţii şi să vedem ce e rău în oameni; aceasta e natura noastră. Prin urmare, nu suntem niciodată mulţumiţi cu starea în care ne aflăm, cu cea a acestei lumi sau a celor care o locuiesc. Tindem să fim indiferenţi faţă de cei din jur şi locul lor în lume, mai ales faţă de cei pe care nu îi cunoaştem şi nu îi îndrăgim. Dar suntem nu doar oameni, ci copii ai lui Dumnezeu, în primul şi în primul rând. O bună prietenă de-a mea a spus cândva oftând: „O, dacă ne-am putea vedea pe noi [şi pe cei din jur] aşa cum ne vede Isus!” Suntem, fiecare dintre noi şi toţi împreună, preaiubiţii copii ai lui Isus Hristos, beneficiarii minunatului şi perfectului dar al vieţii veşnice împreună cu El, cu condiţia doar de a îl accepta. Suntem cu toţii moştenitori ai împărăţiei Sale, binecuvântaţi cu iubirea Sa neîntreruptă. „Pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi” (Romani 5:8), pentru noi toţi.

  În ochii lui Dumnezeu, suntem fiinţele Sale unice, preţioase, iubite; unii îl cunosc, dar prea mulţi nu îl cunosc. Dumnezeu îl adoră pe bătrânelul de la chioşcul de ziare din colţ sau pe adolescentul bizar, care îşi pierde vremea prin ceainării, la fel de mult cât ne iubeşte pe tine şi pe mine. Tânjeşte după compania lor în ceruri la fel de mult cât ne vrea pe noi acolo. Mântuirea pe care am fost atât de binecuvântată să o descopăr, să o înţeleg şi să o accept în dreptul meu este la dispoziţia fiecărui om de pe strada ta la fel de mult cât este la dispoziţia mea. Este pentru mine, este pentru tine, este pentru ei. Dacă ne reamintim acest lucru de fiecare dată când ne uităm în oglindă, relaţia noastră cu semenii se va îmbunătăţi semnificativ. Ni se vor deschide ochii spre perspectiva mai largă, spre scopul nostru aici, pe pământ. Dumnezeu vrea ca nimeni să nu rateze paradisul împreună cu El, în împărăţia Sa – şi ar trebui să vrem şi noi acelaşi lucru. El ne-a creat pe fiecare cu intenţia de a ne lua la El acasă din nou, iertaţi şi îndreptăţiţi în El. Scopul nostru ar trebui să fie acela de a le împărtăşi cât mai multor semeni ce a făcut Dumnezeu în viaţa noastră, cine este El şi cum pot ajunge să cunoască acelaşi Dumnezeu şi splendida speranţă pe care El o oferă.

  Când ne îndoim de noi înşine sau ne simţim fără valoare, trebuie să ne aducem aminte că, în ochii lui Dumnezeu, nu suntem lipsite de valoare – nici vorbă! Hai să ne deschidem pentru lucrarea şi planul Său în viaţa noastră şi să vedem ce se întâmplă! Am impresia că vom fi surprinse de bucurie!

  Taylor Bajic

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...