Articolul precedentOdihna de stress
  Articolul următorRenunțând la ceea ce nu este bun

  Bravo, Marta!

  Drept răspuns, Isus i-a zis: „Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu, dar un singur lucru trebuie. Maria şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua. – Luca 10:41,42
  Şi Isus iubea pe Marta şi pe sora ei şi pe Lazăr. – Ioan 11:5.

  Săraca Marta! De obicei, pare să fie descrisă într-o lumină proastă şi oarecum pe nedrept. Deşi ar trebui să recunoaştem slăbiciunea Martei, cred că ar trebui să îi recunoaştem şi punctele tari, şi nu mă refer aici doar la calităţile ei de gospodină. Se pare că, în agitaţia ei de a pregăti o masă demnă de Isus şi prietenii Lui, Marta şi-a pierdut perspectiva. A ajuns să-şi manifeste agitaţia prin frustrare şi iritare faţă de sora ei, primind un reproş blând din partea lui Isus. Când experienţa Martei este folosită pe post de ilustraţie, cam aici se sfârşeşte lecţia. După această privire aruncată asupra Martei, nu ni se spune care a fost reacţia ei. Totuşi evenimentele ulterioare ne lasă să înţelegem că Marta a reacţionat pozitiv la dojana plină de iubire a lui Isus.

  Sinceră să fiu, mă îndoiesc că a existat vreo schimbare radicală în personalitatea Martei; probabil că, pentru totdeauna, va rămâne o femeie mai mult de acţiune decât de meditaţie, dar sunt sigură că priorităţile ei s-au schimbat. Marta nu dă dovadă de lipsă de apreciere faţă de lucrurile spirituale şi trebuie să fi învăţat ca, asemenea Măriei, să petreacă timp stând la picioarele lui Isus. De unde ştiu? În următoarea situaţie în care o întâlnim pe Marta, în desfăşurarea acţiunii surprinse de Ioan (Ioan 11), o vedem plângând la moartea fratelui ei, Lazăr. Dar, în mijlocul durerii şi dezamăgirii ei şi în ciuda tulburării din cauza faptului că Isus n-a venit la timp să-L salveze pe Lazăr de la moarte, Marta este în stare să facă o declaraţie de credinţă demnă să rivalizeze cu cea a lui Petru.

  Îţi aduci aminte că, atunci când Isus i-a întrebat pe ucenici: „Cine zic oamenii că sunt Eu?” Petru, cu o înţelepciune venită de sus, a făcut afirmaţia: „Eşti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu!” (Matei 16:13-17). Acum, când o încurajează, Isus îi adresează Martei una dintre marile Sale declaraţii „Eu sunt consemnate de Ioan: „Eu sunt învierea şi Viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi. […] Crezi lucrul acesta?”a întrebat-o El. „Da, Doamne, […] cred că Tu eşti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, care trebuia să vină în lume” (Ioan 11:25-27). Slavă Domnului pentru exemplul Martei de credinţă tenace! Şi slavă Domnului pentru un Mântuitor plin de iubire, cu un loc special în inima Lui pentru Marta – şi pentru tine, şi pentru mine.

  Jennifer M. Baldwin

  Bravo, Marta! - 2017. Slavă Domnului pentru exemplul Martei de credinţă tenace! Şi slavă Domnului pentru un Mântuitor plin de iubire, cu un loc special în inima Lui pentru Marta - şi pentru tine, şi pentru mine.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...