Articolul precedentOdihna de stress
  Articolul următorRenunțând la ceea ce nu este bun

  Bravo, Marta!

  Drept răspuns, Isus i-a zis: „Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu, dar un singur lucru trebuie. Maria şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua. – Luca 10:41,42
  Şi Isus iubea pe Marta şi pe sora ei şi pe Lazăr. – Ioan 11:5.

  Săraca Marta! De obicei, pare să fie descrisă într-o lumină proastă şi oarecum pe nedrept. Deşi ar trebui să recunoaştem slăbiciunea Martei, cred că ar trebui să îi recunoaştem şi punctele tari, şi nu mă refer aici doar la calităţile ei de gospodină. Se pare că, în agitaţia ei de a pregăti o masă demnă de Isus şi prietenii Lui, Marta şi-a pierdut perspectiva. A ajuns să-şi manifeste agitaţia prin frustrare şi iritare faţă de sora ei, primind un reproş blând din partea lui Isus. Când experienţa Martei este folosită pe post de ilustraţie, cam aici se sfârşeşte lecţia. După această privire aruncată asupra Martei, nu ni se spune care a fost reacţia ei. Totuşi evenimentele ulterioare ne lasă să înţelegem că Marta a reacţionat pozitiv la dojana plină de iubire a lui Isus.

  Sinceră să fiu, mă îndoiesc că a existat vreo schimbare radicală în personalitatea Martei; probabil că, pentru totdeauna, va rămâne o femeie mai mult de acţiune decât de meditaţie, dar sunt sigură că priorităţile ei s-au schimbat. Marta nu dă dovadă de lipsă de apreciere faţă de lucrurile spirituale şi trebuie să fi învăţat ca, asemenea Măriei, să petreacă timp stând la picioarele lui Isus. De unde ştiu? În următoarea situaţie în care o întâlnim pe Marta, în desfăşurarea acţiunii surprinse de Ioan (Ioan 11), o vedem plângând la moartea fratelui ei, Lazăr. Dar, în mijlocul durerii şi dezamăgirii ei şi în ciuda tulburării din cauza faptului că Isus n-a venit la timp să-L salveze pe Lazăr de la moarte, Marta este în stare să facă o declaraţie de credinţă demnă să rivalizeze cu cea a lui Petru.

  Îţi aduci aminte că, atunci când Isus i-a întrebat pe ucenici: „Cine zic oamenii că sunt Eu?” Petru, cu o înţelepciune venită de sus, a făcut afirmaţia: „Eşti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu!” (Matei 16:13-17). Acum, când o încurajează, Isus îi adresează Martei una dintre marile Sale declaraţii „Eu sunt consemnate de Ioan: „Eu sunt învierea şi Viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi. […] Crezi lucrul acesta?”a întrebat-o El. „Da, Doamne, […] cred că Tu eşti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, care trebuia să vină în lume” (Ioan 11:25-27). Slavă Domnului pentru exemplul Martei de credinţă tenace! Şi slavă Domnului pentru un Mântuitor plin de iubire, cu un loc special în inima Lui pentru Marta – şi pentru tine, şi pentru mine.

  Jennifer M. Baldwin

  Bravo, Marta! - 2017. Slavă Domnului pentru exemplul Martei de credinţă tenace! Şi slavă Domnului pentru un Mântuitor plin de iubire, cu un loc special în inima Lui pentru Marta - şi pentru tine, şi pentru mine.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...