Dependenţă de păcat

  Nu ştiţi că, dacă vă daţi robi cuiva ca să-l ascultaţi, sunteţi robii aceluia de care ascultaţi, fie că este vorba de păcat, care duce la moarte, fie că este vorba de ascultare, care duce la neprihănire. Romani 6:16

  În ianuarie 2013, am suportat a patra, şi sper că ultima, operaţie de înlocuire de rotulă. A fost a treia la genunchiul drept. A fost foarte greu să accept că va trebui să suport o altă înlocuire de rotulă şi apoi să trec din nou prin coşmarul recuperării şi al fizioterapiei. Încă mă luptam cu durerile de după a treia operaţie, de anul trecut, iar acum să o iau de la capăt – încă o operaţie la acelaşi picior!?

  După a doua operaţie la piciorul drept, am luat analgezice foarte puternice vreme de un an şi tocmai mă pregăteam să-mi dezobişnuiesc corpul de ele. O altă operaţie însemna că doza de calmante trebuia să crească din nou, iar eu trebuia să o iau de la început cu încercarea de a elimina din corpul meu medicamentele. Cred că asta mă îngrijora mai mult decât ideea operaţiei.

  După a patra operaţie, m-am trezit în situaţia de a lua doze crescute din acelaşi analgezic, combinat cu alte câteva. A fost cel mai mare coşmar al meu. Ştiam că nu pot suporta durerea fără medicamente, dar, în acelaşi timp, faptul că le luam mă îngrijora foarte tare. Aşa am luat-o de la capăt – să-mi obişnuiesc corpul fără ele. În septembrie 2013, am luat ultima tabletă de calmant, după care a început lupta. Sevrajul. Citisem despre simptomele sevrajului, dar era pentru prima oară când le simţeam pe pielea mea. Corpul meu tânjea după medicamente, fie că aveam nevoie de ele, fie că nu. Mi-am dat seama că lupta mea era cu adevărat o luptă a cărnii. Am apelat la Tatăl din cer să-mi dea putere în timpul multelor nopţi în care mă plimbam pe hol, neputând să dorm din cauza transpiraţiilor reci, a durerilor de cap şi a iritabilităţii.

  Noi, creştinii, ne luptăm cu trupul, cu firea noastră. Pavel spune că devenim robi ai păcatului. Păcatul poate da o dependenţă de care este greu să scapi. Simptomele de sevraj ale păcatului pot da nopţi nedormite în timp ce ne luptăm cu pofta de păcat. Pavel ne spune că harul lui Dumnezeu ne eliberează de dependenţa de păcat (Romani 6:15). De aceea avem nevoie să murim în fiecare zi şi să alegem să trăim în Hristos Isus (v. 6,7), deoarece numai în Isus putem fi liberi. Da, se poate. Păcatul nu trebuie să ne controleze viaţa. Am descoperit că, avându-L pe Isus lângă mine – şi în inima mea -, pot face cu adevărat totul.

  Heather-Dawn Small

  Dependenţă de păcat - 2017. Noi, creştinii, ne luptăm cu trupul, cu firea noastră. Păcatul poate da o dependenţă de care este greu să scapi. Simptomele de sevraj ale păcatului pot da nopţi nedormite în timp ce ne luptăm cu pofta de păcat. De aceea avem nevoie să murim în fiecare zi şi să alegem să trăim în Hristos Isus.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...