Dependenţă de păcat

  Nu ştiţi că, dacă vă daţi robi cuiva ca să-l ascultaţi, sunteţi robii aceluia de care ascultaţi, fie că este vorba de păcat, care duce la moarte, fie că este vorba de ascultare, care duce la neprihănire. Romani 6:16

  În ianuarie 2013, am suportat a patra, şi sper că ultima, operaţie de înlocuire de rotulă. A fost a treia la genunchiul drept. A fost foarte greu să accept că va trebui să suport o altă înlocuire de rotulă şi apoi să trec din nou prin coşmarul recuperării şi al fizioterapiei. Încă mă luptam cu durerile de după a treia operaţie, de anul trecut, iar acum să o iau de la capăt – încă o operaţie la acelaşi picior!?

  După a doua operaţie la piciorul drept, am luat analgezice foarte puternice vreme de un an şi tocmai mă pregăteam să-mi dezobişnuiesc corpul de ele. O altă operaţie însemna că doza de calmante trebuia să crească din nou, iar eu trebuia să o iau de la început cu încercarea de a elimina din corpul meu medicamentele. Cred că asta mă îngrijora mai mult decât ideea operaţiei.

  După a patra operaţie, m-am trezit în situaţia de a lua doze crescute din acelaşi analgezic, combinat cu alte câteva. A fost cel mai mare coşmar al meu. Ştiam că nu pot suporta durerea fără medicamente, dar, în acelaşi timp, faptul că le luam mă îngrijora foarte tare. Aşa am luat-o de la capăt – să-mi obişnuiesc corpul fără ele. În septembrie 2013, am luat ultima tabletă de calmant, după care a început lupta. Sevrajul. Citisem despre simptomele sevrajului, dar era pentru prima oară când le simţeam pe pielea mea. Corpul meu tânjea după medicamente, fie că aveam nevoie de ele, fie că nu. Mi-am dat seama că lupta mea era cu adevărat o luptă a cărnii. Am apelat la Tatăl din cer să-mi dea putere în timpul multelor nopţi în care mă plimbam pe hol, neputând să dorm din cauza transpiraţiilor reci, a durerilor de cap şi a iritabilităţii.

  Noi, creştinii, ne luptăm cu trupul, cu firea noastră. Pavel spune că devenim robi ai păcatului. Păcatul poate da o dependenţă de care este greu să scapi. Simptomele de sevraj ale păcatului pot da nopţi nedormite în timp ce ne luptăm cu pofta de păcat. Pavel ne spune că harul lui Dumnezeu ne eliberează de dependenţa de păcat (Romani 6:15). De aceea avem nevoie să murim în fiecare zi şi să alegem să trăim în Hristos Isus (v. 6,7), deoarece numai în Isus putem fi liberi. Da, se poate. Păcatul nu trebuie să ne controleze viaţa. Am descoperit că, avându-L pe Isus lângă mine – şi în inima mea -, pot face cu adevărat totul.

  Heather-Dawn Small

  Dependenţă de păcat - 2017. Noi, creştinii, ne luptăm cu trupul, cu firea noastră. Păcatul poate da o dependenţă de care este greu să scapi. Simptomele de sevraj ale păcatului pot da nopţi nedormite în timp ce ne luptăm cu pofta de păcat. De aceea avem nevoie să murim în fiecare zi şi să alegem să trăim în Hristos Isus.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...