Mărturie în orice condiţii

  Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.” – Marcu 16:15

  Fiind adventistă de a cincea generaţie, dintotdeauna am ştiut că am misiunea de a răspândi vestea bună despre mântuirea şi revenirea lui Isus Hristos, după cum ne reaminteşte textul de azi. În prezent trecută bine de vârsta mijlocie, mi-am spus că, deşi am în viaţa mea o dificultate majoră, aceasta nu îmi dă voie să mă plâng. Am scleroză multiplă, aşa că picioarele îmi sunt practic nefuncţionale. Totuşi îi ştiu şi pe alţii cu dificultăţi de deplasare care au răspuns chemării. Eu de ce n-am răspuns?

  O idee scurtă şi convingătoare mi-a răsărit în minte în timp ce încercam să mă dumiresc: „Să răspândesc vestea bună înseamnă să le-o fac cunoscută la trei oameni, iar ei să le-o spună altora.” Şi aveam o modalitate simplă de a-mi îndeplini misiunea: să le vorbesc celor trei persoane care mă ajută în fiecare dimineaţă.

  Chiar a doua zi, mi-am demarat planul. După ce m-a ajutat să mă îmbrac, Lee, cea care era de serviciu în acea dimineaţă, m-a însoţit în sufragerie, unde eu şi mama avem altarul zilnic. Am invitat-o şi pe Lee să ni se alăture. În scurt timp, acesta a devenit un ritual îndrăgit de noi toate. Într-o zi, dusă pe gânduri şi cu multă afecţiune, Lee ne-a spus: „Nu am avut rugăciune de dimineaţă de când locuiam cu bunicul.”

  Tara a părut neimpresionată de activitatea noastră matinală. Dar, într-o dimineaţă, în timp ce eram împreună cu ea în grădina de trandafiri, m-a întrebat: „Pot cânta Vin singur în grădină în timpul altarului de astăzi? E imnul meu preferat. Mama obişnuia să mi-l cânte când eram mică.”

  Dimineaţa următoare, Melissa a citit cu voce tare textul zilei dintr-o traducere contemporană a Bibliei. În acel moment, efectiv am văzut cum lucrează Duhul Sfânt. „Uau”, a exclamat ea, ştergându-şi o lacrimă, „Dumnezeu probabil îmi dă un ghiont. Voia să văd acest text.”

  S-ar putea să nu aflăm niciodată cine a plantat mai departe sămânţa Evangheliei sau a udat răsadul, decât când ajungem în cer. Şi s-ar putea să nu ştim nici măcar ce sămânţă a fost: un zâmbet, o vorbă bună, o inimă deschisă. Şi nici de apă nu vom fi niciodată siguri în ce anume a constat. Dar circulă pe internet un citat care spune că deseori ne îndreptăm spre Dumnezeu după ajutor când ni se clatină temeliile, după care aflăm că Dumnezeu însuşi le clătina.

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru că le clatini – infirmitatea de care Te-ai folosit să mă sduci mai aproape de Tine! În modul Tău unic şi puternic, mi-ai arătat că pot da mărturie în orice condiţii.

  Glenda-mae Greene

  Mărturie în orice condiţii - 2017. S-ar putea să nu aflăm niciodată cine a plantat mai departe sămânţa Evangheliei sau a udat răsadul, decât când ajungem în cer. Şi s-ar putea să nu ştim nici măcar ce sămânţă a fost: un zâmbet, o vorbă bună, o inimă deschisă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....