Mărturie în orice condiţii

  Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.” – Marcu 16:15

  Fiind adventistă de a cincea generaţie, dintotdeauna am ştiut că am misiunea de a răspândi vestea bună despre mântuirea şi revenirea lui Isus Hristos, după cum ne reaminteşte textul de azi. În prezent trecută bine de vârsta mijlocie, mi-am spus că, deşi am în viaţa mea o dificultate majoră, aceasta nu îmi dă voie să mă plâng. Am scleroză multiplă, aşa că picioarele îmi sunt practic nefuncţionale. Totuşi îi ştiu şi pe alţii cu dificultăţi de deplasare care au răspuns chemării. Eu de ce n-am răspuns?

  O idee scurtă şi convingătoare mi-a răsărit în minte în timp ce încercam să mă dumiresc: „Să răspândesc vestea bună înseamnă să le-o fac cunoscută la trei oameni, iar ei să le-o spună altora.” Şi aveam o modalitate simplă de a-mi îndeplini misiunea: să le vorbesc celor trei persoane care mă ajută în fiecare dimineaţă.

  Chiar a doua zi, mi-am demarat planul. După ce m-a ajutat să mă îmbrac, Lee, cea care era de serviciu în acea dimineaţă, m-a însoţit în sufragerie, unde eu şi mama avem altarul zilnic. Am invitat-o şi pe Lee să ni se alăture. În scurt timp, acesta a devenit un ritual îndrăgit de noi toate. Într-o zi, dusă pe gânduri şi cu multă afecţiune, Lee ne-a spus: „Nu am avut rugăciune de dimineaţă de când locuiam cu bunicul.”

  Tara a părut neimpresionată de activitatea noastră matinală. Dar, într-o dimineaţă, în timp ce eram împreună cu ea în grădina de trandafiri, m-a întrebat: „Pot cânta Vin singur în grădină în timpul altarului de astăzi? E imnul meu preferat. Mama obişnuia să mi-l cânte când eram mică.”

  Dimineaţa următoare, Melissa a citit cu voce tare textul zilei dintr-o traducere contemporană a Bibliei. În acel moment, efectiv am văzut cum lucrează Duhul Sfânt. „Uau”, a exclamat ea, ştergându-şi o lacrimă, „Dumnezeu probabil îmi dă un ghiont. Voia să văd acest text.”

  S-ar putea să nu aflăm niciodată cine a plantat mai departe sămânţa Evangheliei sau a udat răsadul, decât când ajungem în cer. Şi s-ar putea să nu ştim nici măcar ce sămânţă a fost: un zâmbet, o vorbă bună, o inimă deschisă. Şi nici de apă nu vom fi niciodată siguri în ce anume a constat. Dar circulă pe internet un citat care spune că deseori ne îndreptăm spre Dumnezeu după ajutor când ni se clatină temeliile, după care aflăm că Dumnezeu însuşi le clătina.

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru că le clatini – infirmitatea de care Te-ai folosit să mă sduci mai aproape de Tine! În modul Tău unic şi puternic, mi-ai arătat că pot da mărturie în orice condiţii.

  Glenda-mae Greene

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...