Trei e mai bine decât două

  Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri.- Matei 5:16

  Recent, doi dintre nepoţii noştri, Baraka şi Malala, au venit din New York să stea la noi. Suntem întotdeauna încântaţi când vin. Cele nouă zile împreună au trecut repede şi curând a sosit vremea să se întoarcă acasă. Chiar în ziua plecării, ne-au spus că, dintr-un accident, s-a spart un bec din cele trei ale ventilatorului de tavan din unul dintre dormitoare, din cauza unui „obiect zburător” pe care îl aruncaseră. Nu am crezut că va fi greu de înlocuit. Ziua următoare plecării lor, m-am dus la tablou, am oprit curentul în cameră, am adus scara şi m-am urcat să înlocuiesc becul.

  Am descoperit că becul se spărsese în dulie. În efortul meu de a scoate cioburile cu un patent, am stricat dulia. Ce era de făcut? Fie sunam electricianul şi îi dădeam o sumă frumuşică, fie o înlocuiam eu însămi, cu un cost mult mai mic. În tot acest timp, soţul meu m-a avertizat să nu mă agit, fiindcă celelalte două becuri erau bune şi ofereau suficientă lumină în cameră. Totuşi îmi era teamă de un incendiu. Ştiindu-mi determinarea, m-a lăsat să-mi văd de treabă, aducându-mi aminte să mă asigur că era oprit curentul, după care a plecat la o întâlnire.

  Următorul lucru pe care l-am făcut a fost să intru pe internet şi să găsesc instrucţiuni de înlocuire a unei dulii dintr-un ventilator de tavan. Părea destul de simplu şi, după o scurtă excursie la un magazin de bricolaje, aveam tot ce îmi trebuia pentru misiune. Deşi mi-a luat puţin mai mult decât anticipasem, mi-am dus misiunea până la capăt şi toate trei becurile luminau din nou. Eram mândră de mine, dându-mă un pas în spate şi admirându-mi isprava.

  Apoi m-am gândit aşa: Uneori suntem înconjuraţi de lumină, nu neapărat suficientă, dar ne mulţumim şi aşa. Iar uneori suntem mulţumiţi să ne ducem traiul în lumina altei persoane, repetând istoriile ei ca şi când noi n-am avea niciuna. Mărturiile noastre pot fi „puncte de lumină” şi încurajare pentru cei cărora le facem cunoscute. Dumnezeu face lucruri extraordinare pentru fiecare dintre noi, dar lumina mărturiei altcuiva nu este suficientă pentru viaţa mea. Trebuie să aduc la lumină propria istorie.

  Nu e suficient să povestim experienţa altcuiva. Trebuie să ne-o prezentăm pe a noastră şi să-L lăsăm pe Dumnezeu să o folosească pentru a-i lumina pe alţii, astfel ca şi ei să fie încurajaţi să îşi recunoască şi să-şi împărtăşească propria mărturie de adus în faţa lumii. Ca şi în cazul becurilor noastre din dormitor, trei e mai bine decât două, după care este necesar să umblăm în lumina noastră, adică în Hristos, Lumina.

  Gloria J. Stella Felder

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...