Trei e mai bine decât două

  Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri.- Matei 5:16

  Recent, doi dintre nepoţii noştri, Baraka şi Malala, au venit din New York să stea la noi. Suntem întotdeauna încântaţi când vin. Cele nouă zile împreună au trecut repede şi curând a sosit vremea să se întoarcă acasă. Chiar în ziua plecării, ne-au spus că, dintr-un accident, s-a spart un bec din cele trei ale ventilatorului de tavan din unul dintre dormitoare, din cauza unui „obiect zburător” pe care îl aruncaseră. Nu am crezut că va fi greu de înlocuit. Ziua următoare plecării lor, m-am dus la tablou, am oprit curentul în cameră, am adus scara şi m-am urcat să înlocuiesc becul.

  Am descoperit că becul se spărsese în dulie. În efortul meu de a scoate cioburile cu un patent, am stricat dulia. Ce era de făcut? Fie sunam electricianul şi îi dădeam o sumă frumuşică, fie o înlocuiam eu însămi, cu un cost mult mai mic. În tot acest timp, soţul meu m-a avertizat să nu mă agit, fiindcă celelalte două becuri erau bune şi ofereau suficientă lumină în cameră. Totuşi îmi era teamă de un incendiu. Ştiindu-mi determinarea, m-a lăsat să-mi văd de treabă, aducându-mi aminte să mă asigur că era oprit curentul, după care a plecat la o întâlnire.

  Următorul lucru pe care l-am făcut a fost să intru pe internet şi să găsesc instrucţiuni de înlocuire a unei dulii dintr-un ventilator de tavan. Părea destul de simplu şi, după o scurtă excursie la un magazin de bricolaje, aveam tot ce îmi trebuia pentru misiune. Deşi mi-a luat puţin mai mult decât anticipasem, mi-am dus misiunea până la capăt şi toate trei becurile luminau din nou. Eram mândră de mine, dându-mă un pas în spate şi admirându-mi isprava.

  Apoi m-am gândit aşa: Uneori suntem înconjuraţi de lumină, nu neapărat suficientă, dar ne mulţumim şi aşa. Iar uneori suntem mulţumiţi să ne ducem traiul în lumina altei persoane, repetând istoriile ei ca şi când noi n-am avea niciuna. Mărturiile noastre pot fi „puncte de lumină” şi încurajare pentru cei cărora le facem cunoscute. Dumnezeu face lucruri extraordinare pentru fiecare dintre noi, dar lumina mărturiei altcuiva nu este suficientă pentru viaţa mea. Trebuie să aduc la lumină propria istorie.

  Nu e suficient să povestim experienţa altcuiva. Trebuie să ne-o prezentăm pe a noastră şi să-L lăsăm pe Dumnezeu să o folosească pentru a-i lumina pe alţii, astfel ca şi ei să fie încurajaţi să îşi recunoască şi să-şi împărtăşească propria mărturie de adus în faţa lumii. Ca şi în cazul becurilor noastre din dormitor, trei e mai bine decât două, după care este necesar să umblăm în lumina noastră, adică în Hristos, Lumina.

  Gloria J. Stella Felder

  Trei e mai bine decât două - 2017. Nu e suficient să povestim experienţa altcuiva. Trebuie să ne-o prezentăm pe a noastră şi să-L lăsăm pe Dumnezeu să o folosească pentru a-i lumina pe alţii, astfel ca şi ei să fie încurajaţi să îşi recunoască şi să-şi împărtăşească propria mărturie de adus în faţa lumii.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...