Articolul precedentSoarele incredibil al lui Dumnezeu
  Articolul următorAvantajul adventist

  Lecţii cu maşina de gunoi

  Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii.- Evrei 3:15

  În timp ce îmi citeam devoţionalul într-o dimineaţă, mi-am adus aminte de acest text. Gunoiul nu era pus în faţa casei ca de obicei, pentru că soţul meu era plecat, aşa că trebuia să îl pun eu.

  De departe, am auzit că vine maşina de gunoi; am recepţionat toate sunetele pe care sunt obişnuită să le aud şi frânele camionului oprind în faţa fiecărei case. Dar îmi tot spuneam: Am încă timp să scot gunoiul. N-o să ajungă ei aici înainte să scot eu pubela. Mai mult, aveam şi în casă câteva coşuri de gunoi pe care trebuia să le golesc.

  Această decizie m-a făcut să mă gândesc la gunoiul din viaţa mea: gunoiul amânării, al complăcerii, al deturnării atenţiei, al scuzelor în ceea ce priveşte timpul pentru studierea Cuvântului lui Dumnezeu. Aud sunetele apropierii revenirii Lui: războaie şi veşti de războaie, boli, secularism şi materialism, catastrofe în diferite locuri, declin spiritual şi o îndepărtare de Cuvântul lui Dumnezeu. Dar fac ceva?

  Domnul spune în Cuvântul Său: „Încă puţină, foarte puţină vreme, şi Cel ce vine va veni şi nu va zăbovi” (Evrei 10:37). El trimite aceste sunete de avertizare în fiecare zi, ca să ne ajute să ne pregătim să-L întâlnim. Nu va mai întârzia prea mult. Vrea să ne salveze.

  Cu aceste gânduri în minte, m-am decis să fac efortul să mă ridic şi să scot gunoiul înainte ca maşina de gunoi să ajungă în dreptul casei noastre. În acelaşi timp, m-am hotărât, prin harul lui Dumnezeu, să mă supun Lui în fiecare zi, conformându-mă sunetelor de avertizare, pregătindu-mă pentru revenirea Sa. Cuvântul Său din Apocalipsa 22:14 spune: „Ferice de cei ce îşi spală hainele, ca să aibă drept la pomul vieţii şi să intre pe porţi în cetate!” Ştii ceva, sora mea? Trebuie să facem ceva, nu doar să auzim sunetele, ci să depunem efortul conştient de a acţiona.

  Isus ne-a avertizat: „De la smochin învăţaţi pilda lui: Când îi frăgezeşte şi înfrunzeşte mlădiţa, ştiţi că vara este aproape. Tot aşa, şi voi, când veţi vedea toate aceste lucruri, să ştiţi că Fiul omului este aproape, este chiar la uşi. Adevărat vă spun că nu va trece neamul acesta până se vor întâmpla toate aceste lucruri”(Matei 24:32-34). Nu vrei să ne conformăm împreună semnalelor de avertizare cu privire la venirea Sa, pregătindu-ne să-L întâmpinăm în acea mare zi? Ce zi va fi!

  Vivian Brown

  Lecţii cu maşina de gunoi - 2017. „De la smochin învăţaţi pilda lui: Când îi frăgezeşte şi înfrunzeşte mlădiţa, ştiţi că vara este aproape. Tot aşa, şi voi, când veţi vedea toate aceste lucruri, să ştiţi că Fiul omului este aproape, este chiar la uşi. Adevărat vă spun că nu va trece neamul acesta până se vor întâmpla toate aceste lucruri”
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....