Articolul precedentSoarele incredibil al lui Dumnezeu
  Articolul următorAvantajul adventist

  Lecţii cu maşina de gunoi

  Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii.- Evrei 3:15

  În timp ce îmi citeam devoţionalul într-o dimineaţă, mi-am adus aminte de acest text. Gunoiul nu era pus în faţa casei ca de obicei, pentru că soţul meu era plecat, aşa că trebuia să îl pun eu.

  De departe, am auzit că vine maşina de gunoi; am recepţionat toate sunetele pe care sunt obişnuită să le aud şi frânele camionului oprind în faţa fiecărei case. Dar îmi tot spuneam: Am încă timp să scot gunoiul. N-o să ajungă ei aici înainte să scot eu pubela. Mai mult, aveam şi în casă câteva coşuri de gunoi pe care trebuia să le golesc.

  Această decizie m-a făcut să mă gândesc la gunoiul din viaţa mea: gunoiul amânării, al complăcerii, al deturnării atenţiei, al scuzelor în ceea ce priveşte timpul pentru studierea Cuvântului lui Dumnezeu. Aud sunetele apropierii revenirii Lui: războaie şi veşti de războaie, boli, secularism şi materialism, catastrofe în diferite locuri, declin spiritual şi o îndepărtare de Cuvântul lui Dumnezeu. Dar fac ceva?

  Domnul spune în Cuvântul Său: „Încă puţină, foarte puţină vreme, şi Cel ce vine va veni şi nu va zăbovi” (Evrei 10:37). El trimite aceste sunete de avertizare în fiecare zi, ca să ne ajute să ne pregătim să-L întâlnim. Nu va mai întârzia prea mult. Vrea să ne salveze.

  Cu aceste gânduri în minte, m-am decis să fac efortul să mă ridic şi să scot gunoiul înainte ca maşina de gunoi să ajungă în dreptul casei noastre. În acelaşi timp, m-am hotărât, prin harul lui Dumnezeu, să mă supun Lui în fiecare zi, conformându-mă sunetelor de avertizare, pregătindu-mă pentru revenirea Sa. Cuvântul Său din Apocalipsa 22:14 spune: „Ferice de cei ce îşi spală hainele, ca să aibă drept la pomul vieţii şi să intre pe porţi în cetate!” Ştii ceva, sora mea? Trebuie să facem ceva, nu doar să auzim sunetele, ci să depunem efortul conştient de a acţiona.

  Isus ne-a avertizat: „De la smochin învăţaţi pilda lui: Când îi frăgezeşte şi înfrunzeşte mlădiţa, ştiţi că vara este aproape. Tot aşa, şi voi, când veţi vedea toate aceste lucruri, să ştiţi că Fiul omului este aproape, este chiar la uşi. Adevărat vă spun că nu va trece neamul acesta până se vor întâmpla toate aceste lucruri”(Matei 24:32-34). Nu vrei să ne conformăm împreună semnalelor de avertizare cu privire la venirea Sa, pregătindu-ne să-L întâmpinăm în acea mare zi? Ce zi va fi!

  Vivian Brown

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Trimite-mă!

  Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...