Articolul precedentSoarele incredibil al lui Dumnezeu
  Articolul următorAvantajul adventist

  Lecţii cu maşina de gunoi

  Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii.- Evrei 3:15

  În timp ce îmi citeam devoţionalul într-o dimineaţă, mi-am adus aminte de acest text. Gunoiul nu era pus în faţa casei ca de obicei, pentru că soţul meu era plecat, aşa că trebuia să îl pun eu.

  De departe, am auzit că vine maşina de gunoi; am recepţionat toate sunetele pe care sunt obişnuită să le aud şi frânele camionului oprind în faţa fiecărei case. Dar îmi tot spuneam: Am încă timp să scot gunoiul. N-o să ajungă ei aici înainte să scot eu pubela. Mai mult, aveam şi în casă câteva coşuri de gunoi pe care trebuia să le golesc.

  Această decizie m-a făcut să mă gândesc la gunoiul din viaţa mea: gunoiul amânării, al complăcerii, al deturnării atenţiei, al scuzelor în ceea ce priveşte timpul pentru studierea Cuvântului lui Dumnezeu. Aud sunetele apropierii revenirii Lui: războaie şi veşti de războaie, boli, secularism şi materialism, catastrofe în diferite locuri, declin spiritual şi o îndepărtare de Cuvântul lui Dumnezeu. Dar fac ceva?

  Domnul spune în Cuvântul Său: „Încă puţină, foarte puţină vreme, şi Cel ce vine va veni şi nu va zăbovi” (Evrei 10:37). El trimite aceste sunete de avertizare în fiecare zi, ca să ne ajute să ne pregătim să-L întâlnim. Nu va mai întârzia prea mult. Vrea să ne salveze.

  Cu aceste gânduri în minte, m-am decis să fac efortul să mă ridic şi să scot gunoiul înainte ca maşina de gunoi să ajungă în dreptul casei noastre. În acelaşi timp, m-am hotărât, prin harul lui Dumnezeu, să mă supun Lui în fiecare zi, conformându-mă sunetelor de avertizare, pregătindu-mă pentru revenirea Sa. Cuvântul Său din Apocalipsa 22:14 spune: „Ferice de cei ce îşi spală hainele, ca să aibă drept la pomul vieţii şi să intre pe porţi în cetate!” Ştii ceva, sora mea? Trebuie să facem ceva, nu doar să auzim sunetele, ci să depunem efortul conştient de a acţiona.

  Isus ne-a avertizat: „De la smochin învăţaţi pilda lui: Când îi frăgezeşte şi înfrunzeşte mlădiţa, ştiţi că vara este aproape. Tot aşa, şi voi, când veţi vedea toate aceste lucruri, să ştiţi că Fiul omului este aproape, este chiar la uşi. Adevărat vă spun că nu va trece neamul acesta până se vor întâmpla toate aceste lucruri”(Matei 24:32-34). Nu vrei să ne conformăm împreună semnalelor de avertizare cu privire la venirea Sa, pregătindu-ne să-L întâmpinăm în acea mare zi? Ce zi va fi!

  Vivian Brown

  Lecţii cu maşina de gunoi - 2017. „De la smochin învăţaţi pilda lui: Când îi frăgezeşte şi înfrunzeşte mlădiţa, ştiţi că vara este aproape. Tot aşa, şi voi, când veţi vedea toate aceste lucruri, să ştiţi că Fiul omului este aproape, este chiar la uşi. Adevărat vă spun că nu va trece neamul acesta până se vor întâmpla toate aceste lucruri”
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...