Articolul precedentAvantajul adventist
  Articolul următorSpre bine?

  Bătrânul

  Iosif a răspuns tatălui său: „Sunt fiii mei pe care mi i-a dat Dumnezeu aici.” Israel a zis: „Apropie-i, te rog, de mine, ca să-i binecuvântez.”- Geneza 48:9

  Bătrânul venise din nou. Era unul dintre cei pe care îi consideram cerşetori „care merită”. Mulţi misionari cunosc dilema de a decide pe care dintre multele mâini întinse să le ajute. Acest bătrân chiar avea nevoie de ajutorul meu. Văduv, bătrân şi suferind, fără copii care să îl îngrijească, trăia din mila surorii lui. Ea era dispusă să-i dea de mâncare doar dacă el aducea bani să achite măcinatul grâului. Fără posibilitatea de a câştiga bani, a venit la misiune în speranţa de a găsi pe cineva să-i dea câteva monede cât costa măcinatul grâului o lună întreagă. Aşa a devenit un ritual lunar. Mi se spunea: „Iar a venit bătrânul.”

  Luând la mine o mică sumă, ieşeam şi îl salutam. El era un bun creştin, iar când îi întindeam monedele, obişnuia să spună:

  – Mulţumesc, mulţumesc mult, cum vă pot mulţumi?

  – Doar roagă-te pentru noi, cerşeam eu în mod repetat, pentru că poverile vieţii de misionar sunt multe.

  – Mă rog pentru voi. Mă rog pentru familia voastră, era răspunsul lui invariabil.

  Eu îi mulţumeam pentru rugăciuni, iar el pleca.

  Bătrânul se întorsese, dar de data aceasta a schimbat ritualul. După ce şi-a exprimat mulţumirile, nu a plecat. în schimb, a întrebat:

  – Soţul tău unde e? Adu-l aici. Vreau să mă rog pentru familia voastră. I-am spus că soţul meu ţinea un curs, dar va veni curând acasă.

  – O să aştept, mi-a răspuns.

  Când a ajuns soţul meu, ne-am dus să ne întâlnim cu bătrânul.

  – Îngenuncheaţi, vreau să mă rog pentru voi! ne-a cerut el.

  Am îngenuncheat, şi noi, misionarii, şi cerşetorul, şi parcă porţile cerului s-au deschis când bătrânul a început să se roage. A rostit o frumoasă binecuvântare, o adevărată binecuvântare de patriarh, asupra noastră ca părinţi, asupra copiilor noştri, asupra activităţii şi vieţii noastre personale.

  A fost ultima oară când l-am mai văzut pe bătrân. Câteva săptămâni mai târziu, am primit vestea că murise. De-a lungul anilor scurşi de la acea rugăciune, am fost martorii binecuvântărilor îmbelşugate ale lui Dumnezeu asupra familiei noastre. Şi uite aşa mă întreb: Nevoile cărui cerşetor au fost împlinite – ale bătrânului sau ale mele?

  Pentru cine poţi rosti astăzi o rugăciune de binecuvântare?

  Cheryl Doss

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Trimite-mă!

  Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

  O floare în grădina lui Dumnezeu

  În dragostea Sa, Dumnezeu a lăsat fărâme ale creației Sale pentru ca noi să ne bucurăm de ele; acestea ne amintesc de marea Sa putere creatoare. Știm că Dumnezeu va reînnoi acest pământ și din nou o grădină frumoasă va fi o casă – pentru noi, toată veșnicia.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...