Articolul precedentSpre bine?
  Articolul următorExersându-ți potențialul deplin

  Aşteptări în linişte

  Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea.Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte. – Ioan 14:27

  În oraşul în care locuiesc, primăvara s-a strecurat tăcută la sfârşit de martie. Au apărut frunzele pe ramuri şi au îmbobocit primele flori. Nopţile erau încă răcoroase, dar zilele erau plăcute şi calde. Fetiţa mea, un îngeraş, împlinea opt luni; nu era pretenţioasă şi întotdeauna avea chef dejoacă. Eu şi soţul meu lucram la Seminarul Teologic din Belgrad, Serbia.

  Campusul era situat pe un deal, lângă o pădure, dând spre un râu şi spre Noul Belgrad. Pădurea din spatele campusului adăpostea o mulţime de animăluţe care ne vizitau. Eram încântaţi mai ales de mirosul de salcâm, care înfloreşte în luna aprilie.

  Războiul a schimbat brusc totul. Studenţii au fost trimişi acasă. Sirenele ne trezeau în toiul nopţii şi au căzut primele bombe. Apoi am ajuns să-mi petrec nopţile în beciul clădirii în care locuiam. Campusul nostru s-a transformat într-o tabără de supravieţuire. Deseori, nu aveam electricitate şi apă, aşa că am găsit modalităţi noi de a încălzi apă, a găti şi a ne spăla hainele.

  Într-o noapte, în subsol, cu o singură lumânare pe etajeră, am auzit focuri ale apărării antiaeriene şi apoi o explozie groaznică ce a zguduit clădirea ca niciodată până atunci. Apoi o altă explozie… şi încă una – o rafală adevărată. Printr-un geam de la primul etaj, am văzut foc de cealaltă parte a râului, la un kilometru şi ceva depărtare de campus, unde erau uriaşe depozite de petrol. Focul lumina cerul şi din nou s-au auzit sirenele. Vâjâitul avionului s-a pierdut în noapte.

  M-am întors în încăperea de la subsol. M-am uitat la fetiţă; încă dormea, cu un zâmbet nevinovat şi blajin pe faţă. Eu am început să tremur de frică. Am încercat să nu mă mai gândesc la rău. M-am uitat din nou la copil şi am zis: „Doamne, dă-mi linişte! Dă-mi încrederea şi siguranţa pe care le are acest copil!”

  Brusc, gândurile au încetat să-mi mai bântuie mintea, respiraţia s-a domolit, iar mintea mi s-a îndreptat spre textul de azi. Fetiţa s-a întins şi a continuat să doarmă liniştită. Din acel moment, asemenea bebeluşului meu, am fost liniştită şi m-am simţit în siguranţă datorită lui Dumnezeu, care este singurul care ne poate da pacea care ne depăşeşte toate aşteptările. Pacea Lui nu este aşa cum este pacea omenească, pentru că El este chiar pacea. Lumânarea crea umbre pe pereţi, dar nu îmi mai era frică. Am ales să umblu în pace. Mireasma primăverii pătrundea printr-un geam deschis şi am adormit liniştită.

  Aleksandra Tanurdzic

  Aşteptări în linişte - 2017. Din acel moment, asemenea bebeluşului meu, am fost liniştită şi m-am simţit în siguranţă datorită lui Dumnezeu, care este singurul care ne poate da pacea care ne depăşeşte toate aşteptările. Pacea Lui nu este aşa cum este pacea omenească, pentru că El este chiar pacea.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...