Articolul precedentExersându-ți potențialul deplin
  Articolul următorAlhaji

  Încrede-te şi ascultă

  Nădăjduieşte în Domnul, păzeşte calea Lui, şi El te va înălţa ca să stăpâneşti ţara: vei vedea pe cei răi nimiciţi.- Psalmii 37:34

  Uneori ne e greu să privim cum Dumnezeu lucrează în viaţa noastră. Uneori ne e greu să renunţăm la control, să stăm liniştite şi să privim cum Domnul ne transformă şi ne dă lucruri la care n-am fi ajuns pe cont propriu.

  Când l-am întâlnit pe soţul meu, am ştiut pe loc că el este omul pe care Dumnezeu îl avea pentru mine. Cu ani în urmă, mă rugasem lui Dumnezeu să mă conducă la cineva care îl iubea pe El mai mult decât m-ar fi iubit pe mine, deoarece, în felul acesta, acel bărbat avea să mă iubească şi să mă trateze aşa cum voia Dumnezeu. Şi l-am întâlnit; ne-am logodit şi am început să ne plănuim nunta. Doar că, atunci când copiii lui Dumnezeu se bazează în totalitate pe El şi se încred orbeşte în El, Diavolul încearcă să încurce lucrurile. Plănuisem o ceremonie simplă, doar cu familia. Am discutat şi ne-am făcut un buget pentru cheltuielile noastre de proaspăt căsătoriţi şi ne-am asigurat că facem lucrurile după voia Domnului. Apoi, cu câteva luni înainte de nuntă, amândoi ne-am pierdut locul de muncă, aproximativ în acelaşi timp. Am crezut că totul se terminase şi că va trebui să ne amânăm planurile, aşteptând să vedem dacă ne puteam găsi un serviciu, după care să începem din nou să facem planuri.

  Dar, într-un mod foarte frumos, Dumnezeu a avut alte gânduri. Cumva, nunta noastră s-a plănuit de la sine şi a ajuns chiar să fie mai bine decât ne aşteptaserăm. Am primit luna de miere cadou, aşa că această cheltuială a fost acoperită. Mai important însă, am găsit un loc în care să stăm, un loc asigurat de Dumnezeu.

  Ne simţim binecuvântaţi, pentru că am avut şansa de a ne petrece prima noastră lună de cuplu căsătorit acasă, liniştiţi, iar nevoile ne erau împlinite într-un mod foarte interesant. După o lună şi jumătate, soţul meu s-a angajat într-un loc unde îi place să muncească. Ori de câte ori avem nevoie de bani în plus pentru ceva, Dumnezeu creează o cale de a-i primi. Dumnezeu este foarte bun cu noi.

  Mă uit în urmă la acele luni şi îi mulţumesc Domnului, pentru că nu îmi pot imagina că toate s-ar fi putut întâmpla fără El. Mi-a dat un partener de viaţă iubitor şi temător de Dumnezeu şi îmi arată în fiecare zi că ceea ce am şi ceea ce sunt se datorează lucrării bune făcute de El în viaţa mea şi în mine. Şi am siguranţa că, atunci când Dumnezeu va vrea să lucrez în afara casei noastre, îmi va da locul de muncă de care am nevoie. Sunt zile în care nu e uşor, dar cu Dumnezeu nimic nu e imposibil.

  Yvita Antonette Villalona Bacchus

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Trimite-mă!

  Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...