Articolul precedentExersându-ți potențialul deplin
  Articolul următorAlhaji

  Încrede-te şi ascultă

  Nădăjduieşte în Domnul, păzeşte calea Lui, şi El te va înălţa ca să stăpâneşti ţara: vei vedea pe cei răi nimiciţi.- Psalmii 37:34

  Uneori ne e greu să privim cum Dumnezeu lucrează în viaţa noastră. Uneori ne e greu să renunţăm la control, să stăm liniştite şi să privim cum Domnul ne transformă şi ne dă lucruri la care n-am fi ajuns pe cont propriu.

  Când l-am întâlnit pe soţul meu, am ştiut pe loc că el este omul pe care Dumnezeu îl avea pentru mine. Cu ani în urmă, mă rugasem lui Dumnezeu să mă conducă la cineva care îl iubea pe El mai mult decât m-ar fi iubit pe mine, deoarece, în felul acesta, acel bărbat avea să mă iubească şi să mă trateze aşa cum voia Dumnezeu. Şi l-am întâlnit; ne-am logodit şi am început să ne plănuim nunta. Doar că, atunci când copiii lui Dumnezeu se bazează în totalitate pe El şi se încred orbeşte în El, Diavolul încearcă să încurce lucrurile. Plănuisem o ceremonie simplă, doar cu familia. Am discutat şi ne-am făcut un buget pentru cheltuielile noastre de proaspăt căsătoriţi şi ne-am asigurat că facem lucrurile după voia Domnului. Apoi, cu câteva luni înainte de nuntă, amândoi ne-am pierdut locul de muncă, aproximativ în acelaşi timp. Am crezut că totul se terminase şi că va trebui să ne amânăm planurile, aşteptând să vedem dacă ne puteam găsi un serviciu, după care să începem din nou să facem planuri.

  Dar, într-un mod foarte frumos, Dumnezeu a avut alte gânduri. Cumva, nunta noastră s-a plănuit de la sine şi a ajuns chiar să fie mai bine decât ne aşteptaserăm. Am primit luna de miere cadou, aşa că această cheltuială a fost acoperită. Mai important însă, am găsit un loc în care să stăm, un loc asigurat de Dumnezeu.

  Ne simţim binecuvântaţi, pentru că am avut şansa de a ne petrece prima noastră lună de cuplu căsătorit acasă, liniştiţi, iar nevoile ne erau împlinite într-un mod foarte interesant. După o lună şi jumătate, soţul meu s-a angajat într-un loc unde îi place să muncească. Ori de câte ori avem nevoie de bani în plus pentru ceva, Dumnezeu creează o cale de a-i primi. Dumnezeu este foarte bun cu noi.

  Mă uit în urmă la acele luni şi îi mulţumesc Domnului, pentru că nu îmi pot imagina că toate s-ar fi putut întâmpla fără El. Mi-a dat un partener de viaţă iubitor şi temător de Dumnezeu şi îmi arată în fiecare zi că ceea ce am şi ceea ce sunt se datorează lucrării bune făcute de El în viaţa mea şi în mine. Şi am siguranţa că, atunci când Dumnezeu va vrea să lucrez în afara casei noastre, îmi va da locul de muncă de care am nevoie. Sunt zile în care nu e uşor, dar cu Dumnezeu nimic nu e imposibil.

  Yvita Antonette Villalona Bacchus

  Încrede-te şi ascultă - 2017. Uneori ne e greu să privim cum Dumnezeu lucrează în viaţa noastră. Uneori ne e greu să renunţăm la control, să stăm liniştite şi să privim cum Domnul ne transformă şi ne dă lucruri la care n-am fi ajuns pe cont propriu.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...