Articolul precedentExersându-ți potențialul deplin
  Articolul următorAlhaji

  Încrede-te şi ascultă

  Nădăjduieşte în Domnul, păzeşte calea Lui, şi El te va înălţa ca să stăpâneşti ţara: vei vedea pe cei răi nimiciţi.- Psalmii 37:34

  Uneori ne e greu să privim cum Dumnezeu lucrează în viaţa noastră. Uneori ne e greu să renunţăm la control, să stăm liniştite şi să privim cum Domnul ne transformă şi ne dă lucruri la care n-am fi ajuns pe cont propriu.

  Când l-am întâlnit pe soţul meu, am ştiut pe loc că el este omul pe care Dumnezeu îl avea pentru mine. Cu ani în urmă, mă rugasem lui Dumnezeu să mă conducă la cineva care îl iubea pe El mai mult decât m-ar fi iubit pe mine, deoarece, în felul acesta, acel bărbat avea să mă iubească şi să mă trateze aşa cum voia Dumnezeu. Şi l-am întâlnit; ne-am logodit şi am început să ne plănuim nunta. Doar că, atunci când copiii lui Dumnezeu se bazează în totalitate pe El şi se încred orbeşte în El, Diavolul încearcă să încurce lucrurile. Plănuisem o ceremonie simplă, doar cu familia. Am discutat şi ne-am făcut un buget pentru cheltuielile noastre de proaspăt căsătoriţi şi ne-am asigurat că facem lucrurile după voia Domnului. Apoi, cu câteva luni înainte de nuntă, amândoi ne-am pierdut locul de muncă, aproximativ în acelaşi timp. Am crezut că totul se terminase şi că va trebui să ne amânăm planurile, aşteptând să vedem dacă ne puteam găsi un serviciu, după care să începem din nou să facem planuri.

  Dar, într-un mod foarte frumos, Dumnezeu a avut alte gânduri. Cumva, nunta noastră s-a plănuit de la sine şi a ajuns chiar să fie mai bine decât ne aşteptaserăm. Am primit luna de miere cadou, aşa că această cheltuială a fost acoperită. Mai important însă, am găsit un loc în care să stăm, un loc asigurat de Dumnezeu.

  Ne simţim binecuvântaţi, pentru că am avut şansa de a ne petrece prima noastră lună de cuplu căsătorit acasă, liniştiţi, iar nevoile ne erau împlinite într-un mod foarte interesant. După o lună şi jumătate, soţul meu s-a angajat într-un loc unde îi place să muncească. Ori de câte ori avem nevoie de bani în plus pentru ceva, Dumnezeu creează o cale de a-i primi. Dumnezeu este foarte bun cu noi.

  Mă uit în urmă la acele luni şi îi mulţumesc Domnului, pentru că nu îmi pot imagina că toate s-ar fi putut întâmpla fără El. Mi-a dat un partener de viaţă iubitor şi temător de Dumnezeu şi îmi arată în fiecare zi că ceea ce am şi ceea ce sunt se datorează lucrării bune făcute de El în viaţa mea şi în mine. Şi am siguranţa că, atunci când Dumnezeu va vrea să lucrez în afara casei noastre, îmi va da locul de muncă de care am nevoie. Sunt zile în care nu e uşor, dar cu Dumnezeu nimic nu e imposibil.

  Yvita Antonette Villalona Bacchus

  Încrede-te şi ascultă - 2017. Uneori ne e greu să privim cum Dumnezeu lucrează în viaţa noastră. Uneori ne e greu să renunţăm la control, să stăm liniştite şi să privim cum Domnul ne transformă şi ne dă lucruri la care n-am fi ajuns pe cont propriu.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...