Peste o sută de ani

  Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd, căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veşnice. 2 Corinteni 4:18

  Când eu şi soţul meu ne-am mutat în noua casă, am luat cameră cu cameră, punând jaluzele la geamuri, aranjând mobila şi despachetând şirul aparent nesfârşit de cutii. Ne-am promis reciproc că, înainte să ne mai mutăm, o să organizăm în curte un uriaş târg de vechituri.

  Am reuşit să aranjăm casa destul de frumos înainte de sărbătorile de iarnă. Niciunul dintre musafiri nu şi-a dat seama de cutiile nedespachetate de la subsol. Într-o zi, ne-am luat inima în dinţi să începem sortarea. Am observat că mai multe cutii rămăseseră nedesfăcute de la mutarea precedentă. Pe o cutie scriseserăm „camera de familie” iar acum aceeaşi cutie a primit destinaţia „subsol”, de parcă ar fi fost o sentinţă judecătorească. În sine, cuvântul spunea tot. Preţiosul conţinut fusese redirecţionat spre subsol – ultima oprire înainte de târgul de vechituri sau, şi mai rău, înainte de drumul până la tomberon.

  În scurt timp, a început să se formeze o grămadă mare cu destinaţia tomberon. Dar înainte de a arunca un rucsac de pânză, primit la o convenţie a bisericii cu doi ani înainte, mi-am vârât mâna în buzunare. Din unul am scos un dosar din hârtie de Manila, care pe prima pagină avea scris cu litere roşii şi îngroşate cuvântul „urgent”. Groaznic! mi-am zis, aproape speriată că o să deschid dosarul şi o să văd ce criză neglijasem. Înăuntru, am găsit trei scrisori care odată păruseră importante. Acum, stând în mijlocul beciului, am realizat că lumea continuase să meargă înainte, chiar dacă acel dosar fusese departe de vederea şi de atenţia mea vreme de mai bine de doi ani.

  Ceremonios, am pus dosarul pe grămada de gunoi.

  Acest mic episod m-a determinat să fac un mic test mintal în timp ce despătuream cutiile goale şi le stivuiam sub scară. Rose, de ce îţi începi de obicei ziua făcându-ţi liste vecine cu imposibilul? De ce te înhami la un nedorit stres, creând prea multe dosare cu „urgent’!

  Când eram acasă la mama, ea obişnuia să îmi spună: „Dragă, peste o sută de ani, asta sau cealaltă n-o să mai conteze câtuşi de puţin!”

  Doamne, fie ca azi sa mă concentrez pe lucruri care să conteze şi peste o sută de ani!

  Rose Otis

  din The Listening Heart (Inima care ascultă). Review and Herald Publishing Assn., 1993, pp. 32, 33.

  Peste o sută de ani - 2017. Când eram acasă la mama, ea obişnuia să îmi spună: „Dragă, peste o sută de ani, asta sau cealaltă n-o să mai conteze câtuşi de puţin!” Doamne, fie ca azi sa mă concentrez pe lucruri care să conteze şi peste o sută de ani!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...