Articolul precedentDieta pentru anul 2000
  Articolul următorDarul Sabatului

  Spini

  Atunci, Pilat a luat pe Isus şi a pus să-L bată.Ostaşii au împletit o cunună de spini, l-au pus-o pe cap şi L-au îmbrăcat cu o haină de purpură. Apoi, s-au apropiat de El şi ziceau: „Plecăciune, împăratul iudeilor!”Şi-l dădeau palme. Ioan 19:1-3

  Avem în grădină câţiva pomi fructiferi, printre care un rodiu, un moşmon japonez, o viţă-de-vie şi doi lămâi. Din nefericire, un lămâi a trebuit tăiat, din cauza „băieţilor răi” care ne-au intrat în incintă.

  Rodiul creşte foarte înalt, iar fructele par să crească pe ramurile de sus, acolo unde soarele le încălzeşte şi le coace. Aceasta face culesul dificil, aşa că trebuie să mă întind din vârful scării, dacă vreau să ajung la rodii. Prietenele mele le numesc „fructe sfinte”. Rodiul are spini, dar nu chiar aşa de lungi şi de ascuţiţi ca lămâiul.

  Am vrut să iau o lămâie coaptă, dar era într-un loc dificil. M-am tot întrebat cum să ajung la ea fără să mă înţep. Am încercat pe toate părţile, ajungând să folosesc chiar şi o mătură ca să ţin la o parte ramurile, dar n-am reuşit. Crengile veneau înapoi, iar spinii mi-au produs o zgârietură urâtă pe braţ. M-am bucurat când, într-un final, am reuşit să iau lămâia, dar mâna mea avea nevoie de prim ajutor.

  Am căzut pe gânduri: Dacă un spin m-a putut răni aşa tare, cu cât mai mult a rănit capul Mântuitorului o coroană de spini? Îţi poţi imagina vreun soldat punând pe capul Mântuitorului coroana răsucită de spini? Eu nu pot. Străpunsă atât de adânc, pielea şi carnea Mântuitorului au plesnit şi El s-a umplut de sânge. Imaginează-ţi spinii ceilalţi: Mântuitorul suporta toată bătaia de joc, ironia şi soarele, care îl bătea în cap. Era obosit si flămând, bătut şi batjocorit, îndurând toată agonia.

  Cum a putut suporta toate acestea? Insultele, batjocura, scuipatul în faţă. Îţi poţi magina sângele prelingându-I-se pe tâmple sub spinii îndesaţi pe frunte?

  Prietena mea, Isus a îndurat toată această umilire pentru mine şi pentru tine, deoarece ne iubeşte. Şi doreşte să-L iubim şi noi. Meditând la suferinţele lui Isus şi la coroana de spini pe care a purtat-o, nu-i aşa că aceasta ţi se pare iubirea supremă, indescriptibilă? Dă-i astăzi inima ta! Mâine s-ar putea să fie prea târziu.

  Priscilla A. Adonis

  Spini - 2017. Prietena mea, Isus a îndurat toată această umilire pentru mine şi pentru tine, deoarece ne iubeşte. Şi doreşte să-L iubim şi noi. Meditând la suferinţele lui Isus şi la coroana de spini pe care a purtat-o, nu-i aşa că aceasta ţi se pare iubirea supremă, indescriptibilă? Dă-i astăzi inima ta! Mâine s-ar putea să fie prea târziu.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...