Articolul precedentDieta pentru anul 2000
  Articolul următorDarul Sabatului

  Spini

  Atunci, Pilat a luat pe Isus şi a pus să-L bată.Ostaşii au împletit o cunună de spini, l-au pus-o pe cap şi L-au îmbrăcat cu o haină de purpură. Apoi, s-au apropiat de El şi ziceau: „Plecăciune, împăratul iudeilor!”Şi-l dădeau palme. Ioan 19:1-3

  Avem în grădină câţiva pomi fructiferi, printre care un rodiu, un moşmon japonez, o viţă-de-vie şi doi lămâi. Din nefericire, un lămâi a trebuit tăiat, din cauza „băieţilor răi” care ne-au intrat în incintă.

  Rodiul creşte foarte înalt, iar fructele par să crească pe ramurile de sus, acolo unde soarele le încălzeşte şi le coace. Aceasta face culesul dificil, aşa că trebuie să mă întind din vârful scării, dacă vreau să ajung la rodii. Prietenele mele le numesc „fructe sfinte”. Rodiul are spini, dar nu chiar aşa de lungi şi de ascuţiţi ca lămâiul.

  Am vrut să iau o lămâie coaptă, dar era într-un loc dificil. M-am tot întrebat cum să ajung la ea fără să mă înţep. Am încercat pe toate părţile, ajungând să folosesc chiar şi o mătură ca să ţin la o parte ramurile, dar n-am reuşit. Crengile veneau înapoi, iar spinii mi-au produs o zgârietură urâtă pe braţ. M-am bucurat când, într-un final, am reuşit să iau lămâia, dar mâna mea avea nevoie de prim ajutor.

  Am căzut pe gânduri: Dacă un spin m-a putut răni aşa tare, cu cât mai mult a rănit capul Mântuitorului o coroană de spini? Îţi poţi imagina vreun soldat punând pe capul Mântuitorului coroana răsucită de spini? Eu nu pot. Străpunsă atât de adânc, pielea şi carnea Mântuitorului au plesnit şi El s-a umplut de sânge. Imaginează-ţi spinii ceilalţi: Mântuitorul suporta toată bătaia de joc, ironia şi soarele, care îl bătea în cap. Era obosit si flămând, bătut şi batjocorit, îndurând toată agonia.

  Cum a putut suporta toate acestea? Insultele, batjocura, scuipatul în faţă. Îţi poţi magina sângele prelingându-I-se pe tâmple sub spinii îndesaţi pe frunte?

  Prietena mea, Isus a îndurat toată această umilire pentru mine şi pentru tine, deoarece ne iubeşte. Şi doreşte să-L iubim şi noi. Meditând la suferinţele lui Isus şi la coroana de spini pe care a purtat-o, nu-i aşa că aceasta ţi se pare iubirea supremă, indescriptibilă? Dă-i astăzi inima ta! Mâine s-ar putea să fie prea târziu.

  Priscilla A. Adonis

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Trimite-mă!

  Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...