Articolul precedentDieta pentru anul 2000
  Articolul următorDarul Sabatului

  Spini

  Atunci, Pilat a luat pe Isus şi a pus să-L bată.Ostaşii au împletit o cunună de spini, l-au pus-o pe cap şi L-au îmbrăcat cu o haină de purpură. Apoi, s-au apropiat de El şi ziceau: „Plecăciune, împăratul iudeilor!”Şi-l dădeau palme. Ioan 19:1-3

  Avem în grădină câţiva pomi fructiferi, printre care un rodiu, un moşmon japonez, o viţă-de-vie şi doi lămâi. Din nefericire, un lămâi a trebuit tăiat, din cauza „băieţilor răi” care ne-au intrat în incintă.

  Rodiul creşte foarte înalt, iar fructele par să crească pe ramurile de sus, acolo unde soarele le încălzeşte şi le coace. Aceasta face culesul dificil, aşa că trebuie să mă întind din vârful scării, dacă vreau să ajung la rodii. Prietenele mele le numesc „fructe sfinte”. Rodiul are spini, dar nu chiar aşa de lungi şi de ascuţiţi ca lămâiul.

  Am vrut să iau o lămâie coaptă, dar era într-un loc dificil. M-am tot întrebat cum să ajung la ea fără să mă înţep. Am încercat pe toate părţile, ajungând să folosesc chiar şi o mătură ca să ţin la o parte ramurile, dar n-am reuşit. Crengile veneau înapoi, iar spinii mi-au produs o zgârietură urâtă pe braţ. M-am bucurat când, într-un final, am reuşit să iau lămâia, dar mâna mea avea nevoie de prim ajutor.

  Am căzut pe gânduri: Dacă un spin m-a putut răni aşa tare, cu cât mai mult a rănit capul Mântuitorului o coroană de spini? Îţi poţi imagina vreun soldat punând pe capul Mântuitorului coroana răsucită de spini? Eu nu pot. Străpunsă atât de adânc, pielea şi carnea Mântuitorului au plesnit şi El s-a umplut de sânge. Imaginează-ţi spinii ceilalţi: Mântuitorul suporta toată bătaia de joc, ironia şi soarele, care îl bătea în cap. Era obosit si flămând, bătut şi batjocorit, îndurând toată agonia.

  Cum a putut suporta toate acestea? Insultele, batjocura, scuipatul în faţă. Îţi poţi magina sângele prelingându-I-se pe tâmple sub spinii îndesaţi pe frunte?

  Prietena mea, Isus a îndurat toată această umilire pentru mine şi pentru tine, deoarece ne iubeşte. Şi doreşte să-L iubim şi noi. Meditând la suferinţele lui Isus şi la coroana de spini pe care a purtat-o, nu-i aşa că aceasta ţi se pare iubirea supremă, indescriptibilă? Dă-i astăzi inima ta! Mâine s-ar putea să fie prea târziu.

  Priscilla A. Adonis

  Spini - 2017. Prietena mea, Isus a îndurat toată această umilire pentru mine şi pentru tine, deoarece ne iubeşte. Şi doreşte să-L iubim şi noi. Meditând la suferinţele lui Isus şi la coroana de spini pe care a purtat-o, nu-i aşa că aceasta ţi se pare iubirea supremă, indescriptibilă? Dă-i astăzi inima ta! Mâine s-ar putea să fie prea târziu.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...