Prietene, de ce ai venit?

  Isus i-a zis: „Prietene, ce ai venit să faci, fă!” Matei 26:50

  Iuda iese din umbră şi dă ocol cetei căzute la picioarele lui Isus. Îl auzim şoptind: „Pe care-L voi săruta eu. Acela este; să puneţi mâna pe El!”(Matei 26:48). În confuzia noastră somnoroasă, ne liniştim la gândul că acest coleg al nostru ne aduce o delegaţie prietenoasă.

  „Puneţi mâna pe El”, se răsteşte Iuda în timp ce îl îmbrăţişează pe învăţător. Treziţi imediat din letargie, simţim pericolul, dar, în mod neaşteptat, Isus interpretează acest gest ca pe unul ambiguu. „Prietene, de ce ai venit?”

  O întrebare care îi îngăduie minţii să-şi examineze motivele. Chiar şi acum Isus va accepta sărutul ca pe o dorinţă de împăcare, dacă Iuda, brusc, va regreta că a pus la cale arestarea. Cântăreşte posibilitatea.

  Îl auzi pe Isus răspunzând blând, aşa cum a făcut losif cu fraţii lui? „Apropiaţi-vă de mine. […] eu sunt fratele vostru […], pe care l-aţi vândut [în mâinile preoţilor şi ale fariseilor]. Acum, nu vă întristaţi şi nu fiţi mâhniţi că m-aţi vândut ca să fiu adus aici, căci ca să vă scap viaţa m-a trimis Dumnezeu înaintea voastră” (vezi Geneza 45:4-8).

  Îl auzi pe Isus repetând ceea ce a afirmat în curtea templului? „Nimeni nu Mi-o ia (Viaţa) cu sila, ci o dau Eu de la Mine” (Ioan 10:18).

  Garda înarmată înaintează. Petru îşi scoate sabia din teacă, o îndreaptă în direcţia grupului lui Iuda şi loveşte la întâmplare spre cel mai apropiat cap neprotejat. Întotdeauna Cel care reface, Isus, opreşte vărsarea de sânge şi repară urechea omului. Întotdeauna Cel care salvează, Isus, porunceşte: „Petru, lasă jos sabia!”şi îl salvează pe Petru de la comiterea altor acte necugetate, o ameninţare la adresa vieţii.

  Isus este arestat, iar Petru şi Ioan urmează mulţimea, Ioan se strecoară în curtea marelui-preot, dar la Petru intervine o schimbare. El începe să se detaşeze de Isus, aşa cum a detaşat urechea de trupul slujitorului. Separat de Domnul lui, Petru este în bătaia atacului din partea inamicului. În scurt timp, se trezeşte scoţându-şi din teacă sabia verbală să pareze atacul celor care îl recunosc drept ucenic al lui Isus. Chiar înainte să cânte din nou cocoşul, Isus Se întoarce şi priveşte spre Petru, întrebând în tăcere cu ochii: „Prietene, de ce ai venit?”

  Această întrebare reverberează de-a lungul secolelor. M-am detaşat şi eu de Domnul venind la Isus cu un scop greşit? Am susţinut, în puterea mea, „chiar dacă ar trebui să mor cu Tine, tot nu mă voi lepăda de Tine” (Matei 26:35)?

  Rebecca Timon

  Prietene, de ce ai venit? - 2017. „Prietene, de ce ai venit?” Această întrebare reverberează de-a lungul secolelor. M-am detaşat şi eu de Domnul venind la Isus cu un scop greşit? Am susţinut, în puterea mea, „chiar dacă ar trebui să mor cu Tine, tot nu mă voi lepăda de Tine” (Matei 26:35)?
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...