Articolul precedentAtingerea vindecătoare a muzicii
  Articolul următorApa amară

  Pauză!

  Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ți meargă bine şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău. 3 Ioan 2

  Mantra nerostită în familia mea naturală a fost: „Cu cât munceşti mai mult, cu atât mai mare va fi valoarea ta ca individ.” Călcând pe urmele părinţilor mei cu aspiraţii şi realizări înalte, m-am chinuit să fiu demnă de exemplul lor. Despre excesele mele spuneam că aşa „duc eu mai departe aspra etică a muncii moştenite de la părinţi”. Totuşi, privind retrospectiv, nu îmi aduc aminte ca ei să-şi fi luat mult timp pentru lucrurile care le hrăneau sufletul. Stilul lor de viaţă proclama: „Munceşte cinstit. Munceşte mult. Munceşte din greu – chiar cu preţul sănătăţii.” Uneori mă întrebam dacă propria „ambiţie” de a alerga de la o responsabilitate profesională sau bisericească la alta nu cumva avea legătură cu fibrilaţiile mele atriale (bătăi neregulate ale inimii), pe care le-am „moştenit” de la părinţi.

  Numai Dumnezeu ştie ce păcătoasă dependentă de muncă sunt! Şi, fiindcă simt nevoia să păcătuiesc şi mai mult în acest sens, sunt convinsă că El îngăduie „pauze” în viaţa mea ca nişte semne de aducere-aminte. În urmă cu câteva seri, după mai multe săptămâni de călătorii, încadrări în termene-limită şi îndatoriri la biserica locală, am observat că mă cam înţeapă ceva în piept. Mi-am găsit neglijatul tensiometru, mi l-am pus pe braţ şi am citit. Aveam tensiunea foarte mare – cel puţin pentru mine.

  Tremurând, m-am ridicat de pe scaun şi m-am fâţâit prin birou până am dat cu nasul de chitara prăfuită de pe perete. Am luat-o, m-am adâncit într-un fotoliu şi am început să cânt un imn simplu. După zece minute, mi-am luat din nou tensiunea. Suflu sistolic scăzuse cu zece subunităţi. Neîncrezătoare, mi-am continuat interpretarea deloc rafinată a unei melodii liniştite. Următoarea măsurare a tensiunii, după 15 minute, a scos la iveală o altă scădere cu zece subunităţi.

  Deşi preţuiesc amintirea părinţilor mei şi sunt nespus de mândră de ceea ce au făcut cu viaţa lor, îmi amintesc cu tristeţe şi cum munca fără pauză le-a slăbit sănătatea. Apostolul Pavel le-a urat tuturor credincioşilor să aibă sănătate fizică la fel de bună ca sănătatea sufletului. Isus însuşi a exemplificat importanţa faptului de a-ţi lua timp ca să te relaxezi, să-ţi revii, să reînvii şi să îţi reconcentrezi atenţia (vezi Marcu 6:31). El a ştiut că ceea ce favorizează dezvoltarea trupului favorizează şi sănătatea sufletului. De când mi-am măsurat tensiunea în acea seară, am renunţat la câteva responsabilităţi şi mi-am reluat obiceiul exerciţiilor fizice. În două seri din săptămână mi-am programat ieşiri cu prietenele şi cânt mai mult la chitară. Pauzele tale cum arată?

  Carolyn Sutton

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Trimite-mă!

  Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

  O floare în grădina lui Dumnezeu

  În dragostea Sa, Dumnezeu a lăsat fărâme ale creației Sale pentru ca noi să ne bucurăm de ele; acestea ne amintesc de marea Sa putere creatoare. Știm că Dumnezeu va reînnoi acest pământ și din nou o grădină frumoasă va fi o casă – pentru noi, toată veșnicia.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...