Articolul precedentApa amară
  Articolul următorPoţi alege viaţa sau moartea

  Dumnezeu are grijă de biserici, mari sau mici

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. 1 Petru 5:7

  Într-o după-amiază de Sabat, când am ajuns la mica noastră biserică, am fost întâmpinaţi de copii, care, cu ochii sclipind, au vrut ca noi, adulţii, să luăm loc pe scaune. Zâmbind cu gura până la urechi, au pornit spre amvon şi, pentru prima oară, au rostit formulele de bun venit, au citit un verset biblic şi au cântat două imnuri. A fost un lucru deosebit, din moment ce toţi copiii aveau sub zece ani şi aceasta a fost iniţiativa lor. Mi-am zis în sinea mea: Ce capacitate şi ce potenţial de conducere – dincolo de orice mi-aş fi imaginat! Mai târziu, în timp ce eu cântam la acordeon şi intonam cu toţii mai multe imnuri, una dintre fetiţe a încercat să mă ajute să cânt, apăsând pe clape.

  Apoi soţul meu a ţinut studii biblice cu doi adulţi, iar eu i-am luat pe cei opt copii într-o altă încăpere; am colorat o imagine cu un cuib de păsări hrănite de mama lor, pe care era imprimat textul de azi. Am discutat despre faptul că Dumnezeu cunoaşte totul despre noi şi are grijă de noi şi despre darurile pe care ni le dă. I-am întrebat pe copii dacă şi-au văzut tatăl plantând porumb. Au ridicat mâna, iar unul a zis că tatăl lui chiar pusese „două boabe de porumb”. Apoi am discutat despre cum se dezvoltă sămânţa într-o tulpină, care face de obicei doi ştiuleţi, şi cum un ştiulete poate avea şi 800 de boabe pe el, aşa că, dintr-o boabă (sau două!) pusă în pământ se fac 1 600 de boabe pe o tulpină. Zilele trecute, am numărat rândurile (16) şi boabele de pe un rând (50) şi am făcut socotelile – un număr chiar impresionant.

  În schimb, azi-dimineaţă am fost la biserica din campusul Universităţii Montemorelos. Această biserică are spaţiu pentru 2 500 de persoane şi cel puţin 17 săli pentru Şcoala de Sabat copii şi tineri. Avem o orgă cu patru claviaturi şi un pian de concert de trei metri, mai mulţi muzicieni minunaţi, coruri şi orchestră şi întotdeauna vin acasă foarte fericită după Şcoala de Sabat şi serviciul divin. Dar este foarte interesant că venim acasă şi mai fericiţi din biserici modeste de la poalele munţilor, de pe un drum de ţară, unde se adună doi sau trei. Sunt uimită că putem găsi pace şi bucurie şi hrană sufletească atât într-o biserică mare, cât şi într-una foarte mică şi modestă. Pentru mine, este clar că Duhul Sfânt este Cel care ne oferă daruri spirituale, indiferent de mărimea locului de închinare. În timp ce urmăream frumosul apus de soare, în drum spre casă, am vorbit despre această bucurie şi pace pe care le simţim în inimă şi L-am lăudat pe Dumnezeu pentru binecuvântările găsite în închinarea şi în bisericile mari, şi în bisericile mici.

  Ruth Ann Hagen Wade

  Dumnezeu are grijă de biserici, mari sau mici - 2017. Sunt uimită că putem găsi pace şi bucurie şi hrană sufletească atât într-o biserică mare, cât şi într-una foarte mică şi modestă. Pentru mine, este clar că Duhul Sfânt este Cel care ne oferă daruri spirituale, indiferent de mărimea locului de închinare.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...