Articolul precedentApa amară
  Articolul următorPoţi alege viaţa sau moartea

  Dumnezeu are grijă de biserici, mari sau mici

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. 1 Petru 5:7

  Într-o după-amiază de Sabat, când am ajuns la mica noastră biserică, am fost întâmpinaţi de copii, care, cu ochii sclipind, au vrut ca noi, adulţii, să luăm loc pe scaune. Zâmbind cu gura până la urechi, au pornit spre amvon şi, pentru prima oară, au rostit formulele de bun venit, au citit un verset biblic şi au cântat două imnuri. A fost un lucru deosebit, din moment ce toţi copiii aveau sub zece ani şi aceasta a fost iniţiativa lor. Mi-am zis în sinea mea: Ce capacitate şi ce potenţial de conducere – dincolo de orice mi-aş fi imaginat! Mai târziu, în timp ce eu cântam la acordeon şi intonam cu toţii mai multe imnuri, una dintre fetiţe a încercat să mă ajute să cânt, apăsând pe clape.

  Apoi soţul meu a ţinut studii biblice cu doi adulţi, iar eu i-am luat pe cei opt copii într-o altă încăpere; am colorat o imagine cu un cuib de păsări hrănite de mama lor, pe care era imprimat textul de azi. Am discutat despre faptul că Dumnezeu cunoaşte totul despre noi şi are grijă de noi şi despre darurile pe care ni le dă. I-am întrebat pe copii dacă şi-au văzut tatăl plantând porumb. Au ridicat mâna, iar unul a zis că tatăl lui chiar pusese „două boabe de porumb”. Apoi am discutat despre cum se dezvoltă sămânţa într-o tulpină, care face de obicei doi ştiuleţi, şi cum un ştiulete poate avea şi 800 de boabe pe el, aşa că, dintr-o boabă (sau două!) pusă în pământ se fac 1 600 de boabe pe o tulpină. Zilele trecute, am numărat rândurile (16) şi boabele de pe un rând (50) şi am făcut socotelile – un număr chiar impresionant.

  În schimb, azi-dimineaţă am fost la biserica din campusul Universităţii Montemorelos. Această biserică are spaţiu pentru 2 500 de persoane şi cel puţin 17 săli pentru Şcoala de Sabat copii şi tineri. Avem o orgă cu patru claviaturi şi un pian de concert de trei metri, mai mulţi muzicieni minunaţi, coruri şi orchestră şi întotdeauna vin acasă foarte fericită după Şcoala de Sabat şi serviciul divin. Dar este foarte interesant că venim acasă şi mai fericiţi din biserici modeste de la poalele munţilor, de pe un drum de ţară, unde se adună doi sau trei. Sunt uimită că putem găsi pace şi bucurie şi hrană sufletească atât într-o biserică mare, cât şi într-una foarte mică şi modestă. Pentru mine, este clar că Duhul Sfânt este Cel care ne oferă daruri spirituale, indiferent de mărimea locului de închinare. În timp ce urmăream frumosul apus de soare, în drum spre casă, am vorbit despre această bucurie şi pace pe care le simţim în inimă şi L-am lăudat pe Dumnezeu pentru binecuvântările găsite în închinarea şi în bisericile mari, şi în bisericile mici.

  Ruth Ann Hagen Wade

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...