Nesperate binecuvântări

  Domnul te va călăuzi neîncetat, îţi va sătura sufletul chiar în locuri fără apă şi va da din nou putere mădularelor tale; vei fi ca o grădină bine udată, ca un izvor ale cărui ape nu seacă. Isaia 58:11

  Dar, după cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc” (1 Corinteni 2:9).

  Dacă ne-am lua suficient timp, am vedea că suntem umpluţi zi de zi cu binecuvântări nesperate, dovezi ale planului lui Dumnezeu pentru copiii Săi. Fapt este că aceste binecuvântări vin atât de des, încât uneori le considerăm ceva obişnuit. În acelaşi timp, aşteptăm scene şi manifestări dramatice pe care să le definim ca binecuvântări în conformitate cu percepţia şi experienţele noastre.

  Sunt o beneficiară frecventă a nesperatelor binecuvântări ale lui Dumnezeu. De când mă ştiu – din primele zile de şcoală şi până în ziua de azi -, găsesc în mod frecvent în propria casă bani de care de multe ori nu îmi aduc aminte să-i fi pus deoparte. Sunt tânără, am o memorie bună, nici vorbă de amnezie. Uneori găsesc bani în buzunarul unui sacou purtat demult; alteori îi găsesc într-un plic şi, mai mult, uneori pare că am bani de cheltuit mai mulţi decât am pus deoparte – cheltui şi tot îmi mai rămân. Cum au ajuns banii ăştia aici? Şi se pare că am parte de aceste binecuvântări mai ales când am dificultăţi financiare. Dumnezeu ştie întotdeauna care e momentul oportun.

  Dacă nu mă înşel, şi tu ai parte de nişte binecuvântări nesperate pe care poţi începe să le enumeri. Gândeşte-te la lucrurile care poate că ţi s-au întâmplat: un apel de la o prietenă veche, posibilitatea de a respira aer proaspăt, nepoluat dimineaţa devreme, un zâmbet de la un străin, capacitatea de a-ţi folosi toate cele cinci simţuri, binecuvântarea unei sănătăţi bune, posibilitatea de a te bucura de natură şi abilitatea de a manifesta iertare în ciuda circumstanţelor, o reducere la un produs dintr-un magazin şi, cel mai important, abilitatea de a primi mântuirea. Ai beneficiat în ultima vreme de ceva dintre cele de mai sus? Eu cred că da.

  Apreciază binecuvântările nesperate ca pe mărgăritare de mare preţ. Nu trebuie să le cauţi – te găsesc ele pe tine!

  Althea Y. Boxx

  Nesperate binecuvântări - 2017. Gândeşte-te la lucrurile care poate că ţi s-au întâmplat: un apel de la o prietenă veche, posibilitatea de a respira aer proaspăt, un zâmbet de la un străin, capacitatea de a-ţi folosi toate cele cinci simţuri, abilitatea de a primi mântuirea. Ai beneficiat în ultima vreme de ceva dintre cele de mai sus? Eu cred că da.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Dumnezeu este dragoste

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...