Nesperate binecuvântări

  Domnul te va călăuzi neîncetat, îţi va sătura sufletul chiar în locuri fără apă şi va da din nou putere mădularelor tale; vei fi ca o grădină bine udată, ca un izvor ale cărui ape nu seacă. Isaia 58:11

  Dar, după cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc” (1 Corinteni 2:9).

  Dacă ne-am lua suficient timp, am vedea că suntem umpluţi zi de zi cu binecuvântări nesperate, dovezi ale planului lui Dumnezeu pentru copiii Săi. Fapt este că aceste binecuvântări vin atât de des, încât uneori le considerăm ceva obişnuit. În acelaşi timp, aşteptăm scene şi manifestări dramatice pe care să le definim ca binecuvântări în conformitate cu percepţia şi experienţele noastre.

  Sunt o beneficiară frecventă a nesperatelor binecuvântări ale lui Dumnezeu. De când mă ştiu – din primele zile de şcoală şi până în ziua de azi -, găsesc în mod frecvent în propria casă bani de care de multe ori nu îmi aduc aminte să-i fi pus deoparte. Sunt tânără, am o memorie bună, nici vorbă de amnezie. Uneori găsesc bani în buzunarul unui sacou purtat demult; alteori îi găsesc într-un plic şi, mai mult, uneori pare că am bani de cheltuit mai mulţi decât am pus deoparte – cheltui şi tot îmi mai rămân. Cum au ajuns banii ăştia aici? Şi se pare că am parte de aceste binecuvântări mai ales când am dificultăţi financiare. Dumnezeu ştie întotdeauna care e momentul oportun.

  Dacă nu mă înşel, şi tu ai parte de nişte binecuvântări nesperate pe care poţi începe să le enumeri. Gândeşte-te la lucrurile care poate că ţi s-au întâmplat: un apel de la o prietenă veche, posibilitatea de a respira aer proaspăt, nepoluat dimineaţa devreme, un zâmbet de la un străin, capacitatea de a-ţi folosi toate cele cinci simţuri, binecuvântarea unei sănătăţi bune, posibilitatea de a te bucura de natură şi abilitatea de a manifesta iertare în ciuda circumstanţelor, o reducere la un produs dintr-un magazin şi, cel mai important, abilitatea de a primi mântuirea. Ai beneficiat în ultima vreme de ceva dintre cele de mai sus? Eu cred că da.

  Apreciază binecuvântările nesperate ca pe mărgăritare de mare preţ. Nu trebuie să le cauţi – te găsesc ele pe tine!

  Althea Y. Boxx

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...