Nesperate binecuvântări

  Domnul te va călăuzi neîncetat, îţi va sătura sufletul chiar în locuri fără apă şi va da din nou putere mădularelor tale; vei fi ca o grădină bine udată, ca un izvor ale cărui ape nu seacă. Isaia 58:11

  Dar, după cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc” (1 Corinteni 2:9).

  Dacă ne-am lua suficient timp, am vedea că suntem umpluţi zi de zi cu binecuvântări nesperate, dovezi ale planului lui Dumnezeu pentru copiii Săi. Fapt este că aceste binecuvântări vin atât de des, încât uneori le considerăm ceva obişnuit. În acelaşi timp, aşteptăm scene şi manifestări dramatice pe care să le definim ca binecuvântări în conformitate cu percepţia şi experienţele noastre.

  Sunt o beneficiară frecventă a nesperatelor binecuvântări ale lui Dumnezeu. De când mă ştiu – din primele zile de şcoală şi până în ziua de azi -, găsesc în mod frecvent în propria casă bani de care de multe ori nu îmi aduc aminte să-i fi pus deoparte. Sunt tânără, am o memorie bună, nici vorbă de amnezie. Uneori găsesc bani în buzunarul unui sacou purtat demult; alteori îi găsesc într-un plic şi, mai mult, uneori pare că am bani de cheltuit mai mulţi decât am pus deoparte – cheltui şi tot îmi mai rămân. Cum au ajuns banii ăştia aici? Şi se pare că am parte de aceste binecuvântări mai ales când am dificultăţi financiare. Dumnezeu ştie întotdeauna care e momentul oportun.

  Dacă nu mă înşel, şi tu ai parte de nişte binecuvântări nesperate pe care poţi începe să le enumeri. Gândeşte-te la lucrurile care poate că ţi s-au întâmplat: un apel de la o prietenă veche, posibilitatea de a respira aer proaspăt, nepoluat dimineaţa devreme, un zâmbet de la un străin, capacitatea de a-ţi folosi toate cele cinci simţuri, binecuvântarea unei sănătăţi bune, posibilitatea de a te bucura de natură şi abilitatea de a manifesta iertare în ciuda circumstanţelor, o reducere la un produs dintr-un magazin şi, cel mai important, abilitatea de a primi mântuirea. Ai beneficiat în ultima vreme de ceva dintre cele de mai sus? Eu cred că da.

  Apreciază binecuvântările nesperate ca pe mărgăritare de mare preţ. Nu trebuie să le cauţi – te găsesc ele pe tine!

  Althea Y. Boxx

  Nesperate binecuvântări - 2017. Gândeşte-te la lucrurile care poate că ţi s-au întâmplat: un apel de la o prietenă veche, posibilitatea de a respira aer proaspăt, un zâmbet de la un străin, capacitatea de a-ţi folosi toate cele cinci simţuri, abilitatea de a primi mântuirea. Ai beneficiat în ultima vreme de ceva dintre cele de mai sus? Eu cred că da.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...