Mergând înainte, nu privind înapoi

  În dragoste nu este frică, ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica, pentru că frica are cu ea pedeapsa şi cine se teme n-a ajuns desăvârşit în dragoste. 1 Ioan 4:18

  Am avut recent o discuţie cu cineva despre soţia lui Lot şi dorinţa ei de a privi înapoi. Ni se spune deseori că pierderea bunurilor a făcut-o să se uite în spate. M-am trezit că îmi pare rău pentru ea. Cum a putut să pună pe primul loc nişte obiecte, şi nu pe Dumnezeu? Familia era cu ea, Dumnezeu era cu ea, cum s-a putut întoarce şi să-şi dorească să revină unde fusese? Exista ceva chiar aşa de important?

  E vremea pentru puţină introspecţie. Privind în jur, mă întreb: Există ceva fără de care nu pot trăi? Dacă Dumnezeu mi-ar cere să renunţ la tot, aş ezita? Cea mai grea şi mai lungă privire am avut-o când a fost vorba de copii. Ce-ar fi dacă…? Ce-ar fi dacă…? Gândurile îmi urlă în cap. Trebuie să fiu dispusă să-L pun pe Dumnezeu deasupra a tot. O teamă interioară se instalează. Nu înţeleg pe deplin. Ştiu ce îmi cere Dumnezeu şi cred că El este un Dumnezeu al iubirii şi al milei. Credinţa în aceste promisiuni ar trebui să îmi dea linişte, dar încă am pe inimă acest stres sâcâitor. Mă uit la copiii mei şi îmi dau din nou seama că nu sunt ai mei. Am doi de Samuel în faţa mea. Aş putea fi ca Ana? Aceşti copii sunt ai mei, dar înainte de toate sunt ai lui Dumnezeu. Aş putea să renunţ la această încleştare şi să îi cedez lui Dumnezeu ceea ce deja este al Lui?

  Cu atât de multe întrebări, cercetez Cuvântul şi găsesc următoarea promisiune: „Ştiu să trăiesc smerit şi ştiu să trăiesc în belşug. În totul şi pretutindeni m-am deprins să fiu sătul şi flămând, să fiu în belşug şi să fiu în lipsă. Pot totul în Hristos, care mă întăreşte” (Filipeni 4:12-13).

  Dumnezeu va avea grijă de familia mea şi de mine. Pot încet, încet să slăbesc strânsoarea şi să îi dau Lui totul. Oricum, în mâna Lui sunt mai în siguranţă. Să las frica să se risipească!

  „Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus” (Filipeni 4:6,7).

  Sunt încântată că îi slujesc unui Dumnezeu care îmi va da hăţurile, dacă îmi doresc să le iau. Dar, de fapt, nici nu mi le doresc. Dacă îmi cercetez adânc inima, ştiu că am nevoie ca Dumnezeu să conducă.

  Joey Norwood Tolbert

  Mergând înainte, nu privind înapoi - 2017. Sunt încântată că îi slujesc unui Dumnezeu care îmi va da hăţurile, dacă îmi doresc să le iau. Dar, de fapt, nici nu mi le doresc. Dacă îmi cercetez adânc inima, ştiu că am nevoie ca Dumnezeu să conducă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...