Mergând înainte, nu privind înapoi

  În dragoste nu este frică, ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica, pentru că frica are cu ea pedeapsa şi cine se teme n-a ajuns desăvârşit în dragoste. 1 Ioan 4:18

  Am avut recent o discuţie cu cineva despre soţia lui Lot şi dorinţa ei de a privi înapoi. Ni se spune deseori că pierderea bunurilor a făcut-o să se uite în spate. M-am trezit că îmi pare rău pentru ea. Cum a putut să pună pe primul loc nişte obiecte, şi nu pe Dumnezeu? Familia era cu ea, Dumnezeu era cu ea, cum s-a putut întoarce şi să-şi dorească să revină unde fusese? Exista ceva chiar aşa de important?

  E vremea pentru puţină introspecţie. Privind în jur, mă întreb: Există ceva fără de care nu pot trăi? Dacă Dumnezeu mi-ar cere să renunţ la tot, aş ezita? Cea mai grea şi mai lungă privire am avut-o când a fost vorba de copii. Ce-ar fi dacă…? Ce-ar fi dacă…? Gândurile îmi urlă în cap. Trebuie să fiu dispusă să-L pun pe Dumnezeu deasupra a tot. O teamă interioară se instalează. Nu înţeleg pe deplin. Ştiu ce îmi cere Dumnezeu şi cred că El este un Dumnezeu al iubirii şi al milei. Credinţa în aceste promisiuni ar trebui să îmi dea linişte, dar încă am pe inimă acest stres sâcâitor. Mă uit la copiii mei şi îmi dau din nou seama că nu sunt ai mei. Am doi de Samuel în faţa mea. Aş putea fi ca Ana? Aceşti copii sunt ai mei, dar înainte de toate sunt ai lui Dumnezeu. Aş putea să renunţ la această încleştare şi să îi cedez lui Dumnezeu ceea ce deja este al Lui?

  Cu atât de multe întrebări, cercetez Cuvântul şi găsesc următoarea promisiune: „Ştiu să trăiesc smerit şi ştiu să trăiesc în belşug. În totul şi pretutindeni m-am deprins să fiu sătul şi flămând, să fiu în belşug şi să fiu în lipsă. Pot totul în Hristos, care mă întăreşte” (Filipeni 4:12-13).

  Dumnezeu va avea grijă de familia mea şi de mine. Pot încet, încet să slăbesc strânsoarea şi să îi dau Lui totul. Oricum, în mâna Lui sunt mai în siguranţă. Să las frica să se risipească!

  „Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus” (Filipeni 4:6,7).

  Sunt încântată că îi slujesc unui Dumnezeu care îmi va da hăţurile, dacă îmi doresc să le iau. Dar, de fapt, nici nu mi le doresc. Dacă îmi cercetez adânc inima, ştiu că am nevoie ca Dumnezeu să conducă.

  Joey Norwood Tolbert

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...