Mergând înainte, nu privind înapoi

  În dragoste nu este frică, ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica, pentru că frica are cu ea pedeapsa şi cine se teme n-a ajuns desăvârşit în dragoste. 1 Ioan 4:18

  Am avut recent o discuţie cu cineva despre soţia lui Lot şi dorinţa ei de a privi înapoi. Ni se spune deseori că pierderea bunurilor a făcut-o să se uite în spate. M-am trezit că îmi pare rău pentru ea. Cum a putut să pună pe primul loc nişte obiecte, şi nu pe Dumnezeu? Familia era cu ea, Dumnezeu era cu ea, cum s-a putut întoarce şi să-şi dorească să revină unde fusese? Exista ceva chiar aşa de important?

  E vremea pentru puţină introspecţie. Privind în jur, mă întreb: Există ceva fără de care nu pot trăi? Dacă Dumnezeu mi-ar cere să renunţ la tot, aş ezita? Cea mai grea şi mai lungă privire am avut-o când a fost vorba de copii. Ce-ar fi dacă…? Ce-ar fi dacă…? Gândurile îmi urlă în cap. Trebuie să fiu dispusă să-L pun pe Dumnezeu deasupra a tot. O teamă interioară se instalează. Nu înţeleg pe deplin. Ştiu ce îmi cere Dumnezeu şi cred că El este un Dumnezeu al iubirii şi al milei. Credinţa în aceste promisiuni ar trebui să îmi dea linişte, dar încă am pe inimă acest stres sâcâitor. Mă uit la copiii mei şi îmi dau din nou seama că nu sunt ai mei. Am doi de Samuel în faţa mea. Aş putea fi ca Ana? Aceşti copii sunt ai mei, dar înainte de toate sunt ai lui Dumnezeu. Aş putea să renunţ la această încleştare şi să îi cedez lui Dumnezeu ceea ce deja este al Lui?

  Cu atât de multe întrebări, cercetez Cuvântul şi găsesc următoarea promisiune: „Ştiu să trăiesc smerit şi ştiu să trăiesc în belşug. În totul şi pretutindeni m-am deprins să fiu sătul şi flămând, să fiu în belşug şi să fiu în lipsă. Pot totul în Hristos, care mă întăreşte” (Filipeni 4:12-13).

  Dumnezeu va avea grijă de familia mea şi de mine. Pot încet, încet să slăbesc strânsoarea şi să îi dau Lui totul. Oricum, în mâna Lui sunt mai în siguranţă. Să las frica să se risipească!

  „Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus” (Filipeni 4:6,7).

  Sunt încântată că îi slujesc unui Dumnezeu care îmi va da hăţurile, dacă îmi doresc să le iau. Dar, de fapt, nici nu mi le doresc. Dacă îmi cercetez adânc inima, ştiu că am nevoie ca Dumnezeu să conducă.

  Joey Norwood Tolbert

  Mergând înainte, nu privind înapoi - 2017. Sunt încântată că îi slujesc unui Dumnezeu care îmi va da hăţurile, dacă îmi doresc să le iau. Dar, de fapt, nici nu mi le doresc. Dacă îmi cercetez adânc inima, ştiu că am nevoie ca Dumnezeu să conducă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....