Articolul precedentPâine pentru viaţă
  Articolul următorOpt zile de trait

  Şi am îmbătrânit

  Am fost tânăr şi am îmbătrânit, dar n-am văzut pe cel neprihănit părăsit, nici pe urmaşii lui cerşindu-şi pâinea. Psalmii 37:25

  E nemaipomenit să ne gândim la lucrurile minunate care se întâmplă când le împărtăşim celor din jur binecuvântările sufletului nostru şi iubirea lui Dumnezeu. Ştiu că Duhul Sfânt a făcut multe pentru mine şi văd şi mai clar acest lucru când privesc în urmă la viaţa mea. La ceva timp după ce m-am pensionat, m-am întâlnit cu o fostă colegă. Am stat de vorbă, ne-am povestit ce ni s-a mai întâmplat între timp şi L-am lăudat pe Dumnezeu pentru bunătatea Sa. În cursul conversaţiei, am menţionat că mi s-a stricat televizorul.

  Imaginează-ţi surprinderea mea când, ziua următoare, ea şi fiul ei de 41 de ani, Donnie, au venit la mine în vizită. Au adus câteva sacoşe cu alimente, un DVD – player şi un televizor cu ecran plat şi diagonală de 65. Eram mai mult decât plină de recunoştinţă. Copiii lui Dumnezeu nu trebuie să-şi cerşească pâinea. Prietena mea mi-a mărturisit că generozitatea ei avea parţial la bază recunoştinţa pe care o simţea pentru faptul că o instruisem pentru postul pe care şi-l dorise. Mi-a spus că răbdarea de care am dat dovadă a făcut-o să se îndrăgostească de personalitatea mea frumoasă şi îndelung răbdătoare.

  Ziua următoare, mi-a adus la cunoştinţă că ea şi Donnie mă adăugaseră la contul lor de televiziune prin cablu. Mi-au sugerat şi cum să-mi actualizez asigurarea medicală. Un alt tânăr m-a ajutat să-mi montez televizorul şi cu alte lucruri ce ţin de tehnologie, care păreau prea mult pentru creierul meu îmbătrânit. Nu pot să nu-L laud pe Dumnezeu pentru că m-a binecuvântat cu prieteni aşa de buni.

  Într-un Sabat, Dumnezeu mi-a îngăduit să-I văd la lucru puterea în timp ce mă aflam în biserică, la ora de rugăciune. O soră dragă pentru care ne rugaserăm a intrat la un moment dat pe uşa bisericii. Cancerul îi furase starea de spirit vibrantă, dar nu i-a putut răpi farmecul. Nu mă aşteptam să o mai văd vreodată de partea aceasta a veşniciei, totuşi Dumnezeu mi-a arătat ce puternică este rugăciunea şi ce eficiente sunt eforturile a multor sfinţi mijlocind pentru ea. Inima îmi jubila; am văzut această minune cu ochii mei.

  Duhul Sfânt deseori îmi vorbeşte în timp ce eu „discut” cu rabla de maşină pe care o am. Îl aud când traversez tot oraşul ca să iau o bătrână care locuieşte departe de biserică. Ştiu că Dumnezeu aude când Îl rog să mă facă instrumentul Său aducător de pace, iubire şi bucurie altora.

  Cu adevărat, avem un Dumnezeu care nu ne uită. Şi nu e nevoie să ne cerşim pâinea!

  Geneva G. Taylor

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Trimite-mă!

  Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

  O floare în grădina lui Dumnezeu

  În dragostea Sa, Dumnezeu a lăsat fărâme ale creației Sale pentru ca noi să ne bucurăm de ele; acestea ne amintesc de marea Sa putere creatoare. Știm că Dumnezeu va reînnoi acest pământ și din nou o grădină frumoasă va fi o casă – pentru noi, toată veșnicia.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...