Articolul precedentOpt zile de trait
  Articolul următorVindecare miraculoasa

  Încurajări de grădiniţă

  Domnul să-Şi verse îndurarea peste casa lui Onisifor, căci de multe ori m-a mângâiat şi nu i-a fost ruşine de lanţul meu. 2 Timotei 1:16

  Fără să pricep cum, m-am numărat printre copiii integraţi în grupa de grădiniţă din Wellsville, New York. Cu zeci de ani înainte ca „integrarea” să devină o prioritate politică peste tot în lume, eu eram singurul „copil ciocolatiu” de patru-cinci ani care mă ţineam de fusta mamei pe holul grădiniţei. Mă rog, eu m-am lipit, la propriu, de o soră de-a mea adultă, Mae. Ea era îngrijorată că eram „mult prea timidă” în afara cuibului familiei. Am fost surprinsă – şi bucuroasă – când Mae nu s-a mai întors acasă la ea, în Rochester, atunci când zisese, pentru că îmi plăceau cântecele noi învăţate de la ea. Dar Mae mai avea un motiv să rămână în Wellsville.

  Prin urmare, într-o luni dimineaţa, ne-am prezentat amândouă la şcoala din Wellsviile. Dar, la un moment dat, Mae nu mai era lângă mine. Îmi distrăsese atenţia şi dispăruse. Micul meu trup se scutura sub lacrimile prelinse pe obraji, în timp ce alergam în josul holului după Mae. Chiar sub semnul de ieşire, nişte mâini blânde m-au mângâiat şi apoi m-au prins de umeri. În timp ce lacrimile îmi erau şterse de o batistă mirosind a liliac, am reuşit să întrezăresc faţa zâmbitoare a unei femei cu ochi gri şi păr de culoarea ghindei.

  – Eu sunt doamna Jones, mi-a spus ea prinzându-mă de bărbie, după care m-a luat de mână, m-a dus la o fată din apropiere şi a adăugat: Pe tine cum te cheamă?

  – Faith Johnson.

  În timp ce îmi spuneam numele pe litere, m-am concentrat pe părul roşu-aprins al lui Molly. Apoi i-am observat nasul roşu.

  – Domnişoarelor, voi două vă puteţi ajuta una pe alta în această minunată aventură, a zis doamna Jones, zâmbind atât de dulce, că am crezut-o.

  Dar am aflat curând că nu toată lumea e amabilă. Spre deosebire de mine, unora nu le pică bine strălucirea din părul roşcat al lui Molly. Spre deosebire de Molly, unora nu le pică bine ciocolata. Aşa că eu şi Molly ne bucuram una pe alta, ţinându-ne de mână în cantină şi oriunde altundeva. În numeroşii ani care au venit după acel an de greutăţi şi reuşite, am aplicat lecţiile ce au avut ca finalitate ziua în care eu şi Molly aveam pe cap tichia şi robă de absolvire. Am întâlnit mulţi oameni ca Molly şi ca domnişoara Jones – şi ca Faith Johnson. Uneori – ca studentă sau profesoară, ca soţie sau mamă, colegă, vecină sau cunoştinţă – am fost încurajarea care a ajutat pe cineva timid să ajungă să absolve, să ducă la bun sfârşit ceva. Şi eu am beneficiat de binecuvântarea rostită asupra casei lui Onisifor. Şi domnişoara Jones. Şi Molly.

  Faith Johnson Crumbly

  Încurajări de grădiniţă - 2017. Domnul să-Şi verse îndurarea peste casa lui Onisifor, căci de multe ori m-a mângâiat şi nu i-a fost ruşine de lanţul meu. 2 Timotei 1:16
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Despărțirea nu va mai fi!

  Mereu îmi va lipsi Sadie, dar, de fiecare dată când mi-amintesc de această pierdere, mă gândesc și la marele sacrificiu pe care Dumnezeu l-a făcut pentru tine și pentru mine. El s-a separat de Fiul Său ca noi să putem avea viața veșnică împreună cu El, acolo unde niciodată nu vor mai fi despărțiri.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Publicate astăzi

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Vasárnapi missziómunka

  „Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és...