Dumnezeu m-a atins

  Mărturisiți-vă unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. Iacov 5:16

  N-am crezut niciodată că o să mi se întâmple mie. Dar uite că mi s-a întâmplat. Nu m-aş fi gândit nicicând că o să ajung să-i cer pastorului să îmi facă ungerea şi să se roage pentru mine. Dar am hotărât că sosise momentul. Sănătatea mi se deteriora, aşa că de ce să nu Îi cer lui Dumnezeu să mă vindece? Am avut întotdeauna multă credinţă în faptul că Dumnezeu ne aude şi sunt conştientă că n-aş fi azi în viaţă dacă n-ar fi fost rugăciunea credinţei înălţată de mama mea.

  Nu aveam decât cinci ani când Dumnezeu mi-a salvat viaţa dintr-un incendiu, când mama s-a rugat şi a înăbuşit focul cu mâinile goale. Doctorii i-au spus mamei că va fi imposibil să supravieţuiesc, pentru că jumătate de corp îmi era acoperit cu arsuri. Dar mama Îl cunoştea îndeaproape pe Dumnezeu şi a refuzat să creadă că El nu poate face imposibilul. S-a rugat în cel mai intens mod posibil ca Dumnezeu să facă o minune şi să îmi salveze viaţa. Şi mi-a salvat-o.

  Anul trecut, am avut anemie din cauza hemoragiilor cauzate de două operaţii la acelaşi genunchi. M-am descurajat şi mă întrebam dacă voi putea vreodată să revin la normal. Dintotdeauna am fost energică, dar acum mă simţeam neajutorată şi nu aveam poftă de mâncare. Parcă deveneam din ce în ce mai slăbită. Nu înţelegeam de ce Dumnezeu nu îmi răspunde la rugăciunea pentru vindecare.

  La scurt timp, în cadrul momentelor de închinare de dimineaţă, am citit Iacov 5:13-15, unde spune: „Este vreunul printre voi în suferinţă? Să se roage! […] Este vreunul printre voi bolnav? Să cheme pe prezbiterii bisericii şi să se roage pentru el, după ce-l vor unge cu untdelemn în Numele Domnului. Rugăciunea făcută cu credinţă va mântui pe cel bolnav şi Domnul îl va însănătoşi şi, dacă a făcut păcate, îi vor fi iertate.” Nu mă consideram bolnavă, ci în suferinţă.

  I-am sunat pe pastori. După ce au citit câteva texte şi am avut o scurtă discuţie, pastorul Brownfield şi pastorul Wyman s-au rugat şi m-au uns. Nu am ştiut pe loc dacă Dumnezeu m-a vindecat sau nu, dar am ştiut că El este prezent şi m-a atins atât mintal, cât şi spiritual. Şi am fost împăcată. Că eram vindecată fizic sau nu, totuşi eram liniştită.

  După doar câteva zile, buna mea vecină Phyllis, care vine de obicei la mine să vadă dacă sunt bine, a exclamat: „Lillian, ce s-a întâmplat cu tine? Erai ca o cârpă acum câteva seri, când am venit la tine. Acum arăţi mult mai bine şi faci la fel de bine.”

  Sunt foarte recunoscătoare că Dumnezeu încă răspunde la rugăciuni. Am ştiut dintotdeauna că Dumnezeu este interesat de orice detaliu din viaţa noastră – mare sau mic -, iar promisiunile Lui se împlinesc.

  Lillian R. Guild

  Dumnezeu m-a atins - 2017. Sunt foarte recunoscătoare că Dumnezeu încă răspunde la rugăciuni. Am ştiut dintotdeauna că Dumnezeu este interesat de orice detaliu din viaţa noastră - mare sau mic -, iar promisiunile Lui se împlinesc.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...