Erau trei şi încă unul

  Care om dintre voi, dacă are o sută de oi şi pierde pe una din ele, nu lasă pe celelalte nouăzeci şi nouă pe izlaz şi se duce după cea pierdută, până când o găseşte? Luca 15:4

  Cu mulţi ani în urmă, când locuiam cu fetiţele mele în Miami, Florida, am observat o pisică vagaboandă care ne dădea târcoale. Nu am vrut să o încurajez să rămână a noi, dar fiica mea iubitoare de animale avea alte gânduri. Cu inimioara ei miloasă, m-a implorat să o las să îi dea de mâncare; nu am rezistat, aşa că, bineînţeles, primind mâncare, pisica tot venea pe la noi.

  La scurt timp, s-a împerecheat şi apoi şi-a adus pe lume puii într-un cauciuc vechi. Într-o zi, s-a iscat o furtună cu ploaie torenţială. Când s-a lăsat seara, fiica mea a fost atât de îngrijorată, încât ea şi sora ei au ieşit în întuneric să vadă ce fac puii. Au găsit-o pe mamă şi pe trei dintre pisoi, l-au uscat şi i-au încălzit, apoi i-au dat pisicii să mănânce.

  Dimineaţa, păreau mai vii. Pisica s-a dus la uşă şi a încercat din răsputeri să ne anunţe că voia să iasă. Am lăsat-o afară şi, după câteva minute, s-a întors udă leoarcă cu un pisoiaş zgribulit şi ud, mieunând din gura ei. I l-a prezentat fiicei mele, care l-a salvat, uscându-l şi încălzindu-l. Dacă acea pisică a avut suficient instinct să ştie că puiul ei este în viaţă, avem motive de speranţă. Am fost încântate să observăm că, din cele „nouă vieţi” pe care le are o felină, acelui pisoi i-a mai rămas cel puţin una. După câteva ore, pisoiul reanimat alerga împreună cu ceilalţi.

  Această întâmplare m-a făcut să mă gândesc la episodul biblic despre cele 99 de oi din staul. Îl găsim în Matei 18. Păstorul, asemenea pisicii, ştia că una lipseşte. „Ce credeţi? Dacă un om are o sută de oi şi se rătăceşte una din ele, nu lasă el pe cele nouăzeci si nouă pe munţi şi se duce să caute pe cea rătăcită?” (v. 12). Şi noi trăim într-un potop de păcat, descurajare, pierderi financiare, dezamăgire, infidelitate – şi e abia începutul listei. Necazurile par să vină întotdeauna peste noi ca acea ploaie. Totuşi Isus ştie cine e afară şi nu poate să facă faţă la ce i se întâmplă. Iese în potopenie şi în negura nopţii şi caută acel unic suflet preţios aproape mort/pierdut.

  Tu eşti acel suflet ud, zgribulit, aşteptând să fie salvat? Nu ştii că Cineva are grijă de tine? Deschide-ţi inima în faţa puterii lui Isus. Este acolo cu tine, gata să te salveze, așteptând să spui: „Aici sunt, Doamne!”

  Joyce O’Garro

  Erau trei şi încă unul - 2017. Necazurile par să vină întotdeauna peste noi ca acea ploaie. Totuşi Isus ştie cine e afară şi nu poate să facă faţă la ce i se întâmplă. Tu eşti acel suflet ud, zgribulit, aşteptând să fie salvat? Deschide-ţi inima în faţa puterii lui Isus. Este acolo cu tine, gata să te salveze, așteptând să spui: „Aici sunt, Doamne!”
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...