Erau trei şi încă unul

  Care om dintre voi, dacă are o sută de oi şi pierde pe una din ele, nu lasă pe celelalte nouăzeci şi nouă pe izlaz şi se duce după cea pierdută, până când o găseşte? Luca 15:4

  Cu mulţi ani în urmă, când locuiam cu fetiţele mele în Miami, Florida, am observat o pisică vagaboandă care ne dădea târcoale. Nu am vrut să o încurajez să rămână a noi, dar fiica mea iubitoare de animale avea alte gânduri. Cu inimioara ei miloasă, m-a implorat să o las să îi dea de mâncare; nu am rezistat, aşa că, bineînţeles, primind mâncare, pisica tot venea pe la noi.

  La scurt timp, s-a împerecheat şi apoi şi-a adus pe lume puii într-un cauciuc vechi. Într-o zi, s-a iscat o furtună cu ploaie torenţială. Când s-a lăsat seara, fiica mea a fost atât de îngrijorată, încât ea şi sora ei au ieşit în întuneric să vadă ce fac puii. Au găsit-o pe mamă şi pe trei dintre pisoi, l-au uscat şi i-au încălzit, apoi i-au dat pisicii să mănânce.

  Dimineaţa, păreau mai vii. Pisica s-a dus la uşă şi a încercat din răsputeri să ne anunţe că voia să iasă. Am lăsat-o afară şi, după câteva minute, s-a întors udă leoarcă cu un pisoiaş zgribulit şi ud, mieunând din gura ei. I l-a prezentat fiicei mele, care l-a salvat, uscându-l şi încălzindu-l. Dacă acea pisică a avut suficient instinct să ştie că puiul ei este în viaţă, avem motive de speranţă. Am fost încântate să observăm că, din cele „nouă vieţi” pe care le are o felină, acelui pisoi i-a mai rămas cel puţin una. După câteva ore, pisoiul reanimat alerga împreună cu ceilalţi.

  Această întâmplare m-a făcut să mă gândesc la episodul biblic despre cele 99 de oi din staul. Îl găsim în Matei 18. Păstorul, asemenea pisicii, ştia că una lipseşte. „Ce credeţi? Dacă un om are o sută de oi şi se rătăceşte una din ele, nu lasă el pe cele nouăzeci si nouă pe munţi şi se duce să caute pe cea rătăcită?” (v. 12). Şi noi trăim într-un potop de păcat, descurajare, pierderi financiare, dezamăgire, infidelitate – şi e abia începutul listei. Necazurile par să vină întotdeauna peste noi ca acea ploaie. Totuşi Isus ştie cine e afară şi nu poate să facă faţă la ce i se întâmplă. Iese în potopenie şi în negura nopţii şi caută acel unic suflet preţios aproape mort/pierdut.

  Tu eşti acel suflet ud, zgribulit, aşteptând să fie salvat? Nu ştii că Cineva are grijă de tine? Deschide-ţi inima în faţa puterii lui Isus. Este acolo cu tine, gata să te salveze, așteptând să spui: „Aici sunt, Doamne!”

  Joyce O’Garro

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Trimite-mă!

  Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...