Erau trei şi încă unul

  Care om dintre voi, dacă are o sută de oi şi pierde pe una din ele, nu lasă pe celelalte nouăzeci şi nouă pe izlaz şi se duce după cea pierdută, până când o găseşte? Luca 15:4

  Cu mulţi ani în urmă, când locuiam cu fetiţele mele în Miami, Florida, am observat o pisică vagaboandă care ne dădea târcoale. Nu am vrut să o încurajez să rămână a noi, dar fiica mea iubitoare de animale avea alte gânduri. Cu inimioara ei miloasă, m-a implorat să o las să îi dea de mâncare; nu am rezistat, aşa că, bineînţeles, primind mâncare, pisica tot venea pe la noi.

  La scurt timp, s-a împerecheat şi apoi şi-a adus pe lume puii într-un cauciuc vechi. Într-o zi, s-a iscat o furtună cu ploaie torenţială. Când s-a lăsat seara, fiica mea a fost atât de îngrijorată, încât ea şi sora ei au ieşit în întuneric să vadă ce fac puii. Au găsit-o pe mamă şi pe trei dintre pisoi, l-au uscat şi i-au încălzit, apoi i-au dat pisicii să mănânce.

  Dimineaţa, păreau mai vii. Pisica s-a dus la uşă şi a încercat din răsputeri să ne anunţe că voia să iasă. Am lăsat-o afară şi, după câteva minute, s-a întors udă leoarcă cu un pisoiaş zgribulit şi ud, mieunând din gura ei. I l-a prezentat fiicei mele, care l-a salvat, uscându-l şi încălzindu-l. Dacă acea pisică a avut suficient instinct să ştie că puiul ei este în viaţă, avem motive de speranţă. Am fost încântate să observăm că, din cele „nouă vieţi” pe care le are o felină, acelui pisoi i-a mai rămas cel puţin una. După câteva ore, pisoiul reanimat alerga împreună cu ceilalţi.

  Această întâmplare m-a făcut să mă gândesc la episodul biblic despre cele 99 de oi din staul. Îl găsim în Matei 18. Păstorul, asemenea pisicii, ştia că una lipseşte. „Ce credeţi? Dacă un om are o sută de oi şi se rătăceşte una din ele, nu lasă el pe cele nouăzeci si nouă pe munţi şi se duce să caute pe cea rătăcită?” (v. 12). Şi noi trăim într-un potop de păcat, descurajare, pierderi financiare, dezamăgire, infidelitate – şi e abia începutul listei. Necazurile par să vină întotdeauna peste noi ca acea ploaie. Totuşi Isus ştie cine e afară şi nu poate să facă faţă la ce i se întâmplă. Iese în potopenie şi în negura nopţii şi caută acel unic suflet preţios aproape mort/pierdut.

  Tu eşti acel suflet ud, zgribulit, aşteptând să fie salvat? Nu ştii că Cineva are grijă de tine? Deschide-ţi inima în faţa puterii lui Isus. Este acolo cu tine, gata să te salveze, așteptând să spui: „Aici sunt, Doamne!”

  Joyce O’Garro

  Erau trei şi încă unul - 2017. Necazurile par să vină întotdeauna peste noi ca acea ploaie. Totuşi Isus ştie cine e afară şi nu poate să facă faţă la ce i se întâmplă. Tu eşti acel suflet ud, zgribulit, aşteptând să fie salvat? Deschide-ţi inima în faţa puterii lui Isus. Este acolo cu tine, gata să te salveze, așteptând să spui: „Aici sunt, Doamne!”
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....