Oboseala ucide

  A doua zi dimineaţa, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieşit şi S-a dus într-un loc pustiu. Şi Se ruga acolo. Marcu 1:35

  Acum câţiva ani, s-a lansat în Marea Britanie o campanie de conştientizare cu privire la pericolul de accident când şoferii conduc obosiţi. Mesajul de pe afişe era: „Oboseala ucide!”

  Într-o zi, mă îndreptam spre casă obosită. Am văzut semnele care sugerau să fac o pauză, dar voiam foarte tare să ajung acasă. Corpul mă tot avertiza să mă opresc, dar l-am ignorat. Am dat drumul la muzică, am deschis geamurile şi am început să ronţăi câte ceva, ca să înving epuizarea despre care urla corpul meu. După care… am adormit la volan.

  Când am deschis ochii, eram la centimetri distanţă de o barieră de metal. Înainte să pot reacţiona, s-a produs o minune. Am simţit cum maşina e trasă din nou pe şosea de către o forţă supranaturală. Din nou, Dumnezeu m-a salvat, în ciuda faptului că ignorasem semnele cu privire la conducerea în stare de oboseală. Încăpăţânarea mea era periculoasă. Puteam să fac în acea zi un accident grav. Oboseala chiar că ucidea!

  Acelaşi lucru e valabil în viaţa spirituală. Uneori, jonglarea între muncă, familie şi responsabilităţile de la biserică ne epuizează. Ştim că suntem obosite, dar mergem mai departe pentru că vrem să ne atingem obiectivele.

  Eu am dus multă vreme o viaţă obositoare. Mă trezeam în fiecare dimineaţă obosită şi cădeam lată în fiecare seară. Priorităţile îmi erau complet greşite, pentru că prima victimă a fost timpul meu personal cu Domnul. Devoţiunea de dimineaţă avea forma unei rugăciuni în grabă, iar seara adormeam în timp ce îmi bolboroseam rugăciunea. Şi ca să citesc un verset biblic trebuia să depun un oarecare efort. Dar am continuat „să conduc”. Biserică, serviciu, acasă…, toate trebuiau să meargă ca de obicei.

  Domnul mi-a vorbit în această privinţă (când reuşea să găsească loc!). Eram ineficientă şi nefericită, iar familia a început să resimtă efectele negative. Deconectarea de Dumnezeu era otrăvitoare pentru lumea mea şi pentru toţi cei dragi. După ce era cât pe ce să se producă o „coliziune” emoţională, L-am rugat pe Dumnezeu să mă ierte. M-a ajutat să nu îmi mai conduc viaţa în stare de oboseală. Dumnezeu mi-a adus aminte că timpul petrecut cu El este esenţial pentru ca celelalte părţi ale vieţii mele să funcţioneze.

  Cum să îl putem reflecta pe Dumnezeu în faţa celor din jur dacă nu petrecem timp cu El?

  Xoli Belgrave

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...