Oboseala ucide

  A doua zi dimineaţa, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieşit şi S-a dus într-un loc pustiu. Şi Se ruga acolo. Marcu 1:35

  Acum câţiva ani, s-a lansat în Marea Britanie o campanie de conştientizare cu privire la pericolul de accident când şoferii conduc obosiţi. Mesajul de pe afişe era: „Oboseala ucide!”

  Într-o zi, mă îndreptam spre casă obosită. Am văzut semnele care sugerau să fac o pauză, dar voiam foarte tare să ajung acasă. Corpul mă tot avertiza să mă opresc, dar l-am ignorat. Am dat drumul la muzică, am deschis geamurile şi am început să ronţăi câte ceva, ca să înving epuizarea despre care urla corpul meu. După care… am adormit la volan.

  Când am deschis ochii, eram la centimetri distanţă de o barieră de metal. Înainte să pot reacţiona, s-a produs o minune. Am simţit cum maşina e trasă din nou pe şosea de către o forţă supranaturală. Din nou, Dumnezeu m-a salvat, în ciuda faptului că ignorasem semnele cu privire la conducerea în stare de oboseală. Încăpăţânarea mea era periculoasă. Puteam să fac în acea zi un accident grav. Oboseala chiar că ucidea!

  Acelaşi lucru e valabil în viaţa spirituală. Uneori, jonglarea între muncă, familie şi responsabilităţile de la biserică ne epuizează. Ştim că suntem obosite, dar mergem mai departe pentru că vrem să ne atingem obiectivele.

  Eu am dus multă vreme o viaţă obositoare. Mă trezeam în fiecare dimineaţă obosită şi cădeam lată în fiecare seară. Priorităţile îmi erau complet greşite, pentru că prima victimă a fost timpul meu personal cu Domnul. Devoţiunea de dimineaţă avea forma unei rugăciuni în grabă, iar seara adormeam în timp ce îmi bolboroseam rugăciunea. Şi ca să citesc un verset biblic trebuia să depun un oarecare efort. Dar am continuat „să conduc”. Biserică, serviciu, acasă…, toate trebuiau să meargă ca de obicei.

  Domnul mi-a vorbit în această privinţă (când reuşea să găsească loc!). Eram ineficientă şi nefericită, iar familia a început să resimtă efectele negative. Deconectarea de Dumnezeu era otrăvitoare pentru lumea mea şi pentru toţi cei dragi. După ce era cât pe ce să se producă o „coliziune” emoţională, L-am rugat pe Dumnezeu să mă ierte. M-a ajutat să nu îmi mai conduc viaţa în stare de oboseală. Dumnezeu mi-a adus aminte că timpul petrecut cu El este esenţial pentru ca celelalte părţi ale vieţii mele să funcţioneze.

  Cum să îl putem reflecta pe Dumnezeu în faţa celor din jur dacă nu petrecem timp cu El?

  Xoli Belgrave

  Oboseala ucide - 2017. Deconectarea de Dumnezeu este otrăvitoare pentru lumea mea şi pentru toţi cei dragi. L-am rugat pe Dumnezeu să mă ierte. M-a ajutat să nu îmi mai conduc viaţa în stare de oboseală. Dumnezeu mi-a adus aminte că timpul petrecut cu El este esenţial pentru ca celelalte părţi ale vieţii mele să funcţioneze.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...