Oboseala ucide

  A doua zi dimineaţa, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieşit şi S-a dus într-un loc pustiu. Şi Se ruga acolo. Marcu 1:35

  Acum câţiva ani, s-a lansat în Marea Britanie o campanie de conştientizare cu privire la pericolul de accident când şoferii conduc obosiţi. Mesajul de pe afişe era: „Oboseala ucide!”

  Într-o zi, mă îndreptam spre casă obosită. Am văzut semnele care sugerau să fac o pauză, dar voiam foarte tare să ajung acasă. Corpul mă tot avertiza să mă opresc, dar l-am ignorat. Am dat drumul la muzică, am deschis geamurile şi am început să ronţăi câte ceva, ca să înving epuizarea despre care urla corpul meu. După care… am adormit la volan.

  Când am deschis ochii, eram la centimetri distanţă de o barieră de metal. Înainte să pot reacţiona, s-a produs o minune. Am simţit cum maşina e trasă din nou pe şosea de către o forţă supranaturală. Din nou, Dumnezeu m-a salvat, în ciuda faptului că ignorasem semnele cu privire la conducerea în stare de oboseală. Încăpăţânarea mea era periculoasă. Puteam să fac în acea zi un accident grav. Oboseala chiar că ucidea!

  Acelaşi lucru e valabil în viaţa spirituală. Uneori, jonglarea între muncă, familie şi responsabilităţile de la biserică ne epuizează. Ştim că suntem obosite, dar mergem mai departe pentru că vrem să ne atingem obiectivele.

  Eu am dus multă vreme o viaţă obositoare. Mă trezeam în fiecare dimineaţă obosită şi cădeam lată în fiecare seară. Priorităţile îmi erau complet greşite, pentru că prima victimă a fost timpul meu personal cu Domnul. Devoţiunea de dimineaţă avea forma unei rugăciuni în grabă, iar seara adormeam în timp ce îmi bolboroseam rugăciunea. Şi ca să citesc un verset biblic trebuia să depun un oarecare efort. Dar am continuat „să conduc”. Biserică, serviciu, acasă…, toate trebuiau să meargă ca de obicei.

  Domnul mi-a vorbit în această privinţă (când reuşea să găsească loc!). Eram ineficientă şi nefericită, iar familia a început să resimtă efectele negative. Deconectarea de Dumnezeu era otrăvitoare pentru lumea mea şi pentru toţi cei dragi. După ce era cât pe ce să se producă o „coliziune” emoţională, L-am rugat pe Dumnezeu să mă ierte. M-a ajutat să nu îmi mai conduc viaţa în stare de oboseală. Dumnezeu mi-a adus aminte că timpul petrecut cu El este esenţial pentru ca celelalte părţi ale vieţii mele să funcţioneze.

  Cum să îl putem reflecta pe Dumnezeu în faţa celor din jur dacă nu petrecem timp cu El?

  Xoli Belgrave

  Oboseala ucide - 2017. Deconectarea de Dumnezeu este otrăvitoare pentru lumea mea şi pentru toţi cei dragi. L-am rugat pe Dumnezeu să mă ierte. M-a ajutat să nu îmi mai conduc viaţa în stare de oboseală. Dumnezeu mi-a adus aminte că timpul petrecut cu El este esenţial pentru ca celelalte părţi ale vieţii mele să funcţioneze.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Publicate astăzi

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...