Articolul precedentO minte mulţumită
  Articolul următorÎmpărţindu-ţi darul milei

  Fără viză

  Lăudaţi pe Domnul, chemaţi Numele Lui! Faceţi cunoscute printre popoare isprăvile Lui! Cântaţi, cântaţi în cinstea Lui! Vorbiţi despre toate minunile Lui! Psalmii 105:1,2

  Din Orientul îndepărtat, Europa este considerată la capătul Pământului. Dar dintotdeauna mi-am dorit să merg în Europa. În 2011, visul meu a devenit realitate. Organizaţia centrală a bisericii mele ne-a pus la dispoziţie un tur al locurilor importante pentru Reforma protestantă. Eu şi soţul meu am furnizat documentele necesare obţinerii vizei şi în două săptămâni am primit paşapoartele cu viza pe ele.

  În Roma, am stat în Colosseum şi m-am întrebat dacă aş fi putut fi suficient de puternică să îmi apăr credinţa aşa cum şi-au apărat-o creştinii. Am vizitat şi valea valdenzilor, bazilici, catedrale şi închisori în care a fost Pavel. Din Italia, am trecut în Elveţia, Germania şi Franţa.

  Cu o seară înainte de plecarea din Franţa, am încercat să îmi pun laolaltă toate documentele de călătorie. Nu îmi găseam viza de India, deşi aveam permisul de rezidenţă şi alte documente. Soţul meu este din India, dar eu sunt din Filipine.

  Ne-am dus la culcare şi ne-am trezit devreme ca să ajungem la aeroport. Ne-am înregistrat fără niciun incident. Apoi mi-am adus aminte că nu mi-am găsit viza, aşa că ne-am verificat din nou actele, dar viza, nicăieri. Ne-am cerut înapoi bagajele să căutăm documentul. Degeaba.

  Ne-am îmbarcat într-un avion cu destinaţia Bangalore. Am discutat cu soţul meu ce-o să facem dacă nu mi se permite accesul în India. M-am rugat tot drumul de la Paris la Bangalore ori de câte ori îmi aduceam aminte de necazul meu. Mi-am amintit ce ne-a povestit pastorul Mephosa, în timpul turului, despre cum Dumnezeu l-a ajutat să treacă de o inspecţie fără să aibă documentele adecvate şi m-am rugat Domnului să facă acelaşi lucru cu mine. Am zis: „Doamne, Te rog, pune cuvintele potrivite în gurile noastre şi în mintea poliţistului de frontieră pune înţelegerea de care avem nevoie.”

  La biroul de imigraţie din Bangalore, am predat permisul de rezidenţă, care conţinea seria şi numărul vizei. Poliţistul l-a citit, mi-a ştampilat paşaportul şi ne-a făcut semn să trecem. Inima mi s-a umplut cu atâta recunoştinţă faţă de Dumnezeul meu din cer, încât voiam să sar şi să strig de fericire! A fost cea mai rapidă trecere a mea de biroul de imigrări. Slavă Domnului – bunătatea Lui ţine în veci!

  Rosenita Christo

  Fără viză - 2017. Am zis: „Doamne, Te rog, pune cuvintele potrivite în gurile noastre şi în mintea poliţistului de frontieră pune înţelegerea de care avem nevoie.” A fost cea mai rapidă trecere a mea de biroul de imigrări. Slavă Domnului - bunătatea Lui ţine în veci!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...