Articolul precedentO minte mulţumită
  Articolul următorÎmpărţindu-ţi darul milei

  Fără viză

  Lăudaţi pe Domnul, chemaţi Numele Lui! Faceţi cunoscute printre popoare isprăvile Lui! Cântaţi, cântaţi în cinstea Lui! Vorbiţi despre toate minunile Lui! Psalmii 105:1,2

  Din Orientul îndepărtat, Europa este considerată la capătul Pământului. Dar dintotdeauna mi-am dorit să merg în Europa. În 2011, visul meu a devenit realitate. Organizaţia centrală a bisericii mele ne-a pus la dispoziţie un tur al locurilor importante pentru Reforma protestantă. Eu şi soţul meu am furnizat documentele necesare obţinerii vizei şi în două săptămâni am primit paşapoartele cu viza pe ele.

  În Roma, am stat în Colosseum şi m-am întrebat dacă aş fi putut fi suficient de puternică să îmi apăr credinţa aşa cum şi-au apărat-o creştinii. Am vizitat şi valea valdenzilor, bazilici, catedrale şi închisori în care a fost Pavel. Din Italia, am trecut în Elveţia, Germania şi Franţa.

  Cu o seară înainte de plecarea din Franţa, am încercat să îmi pun laolaltă toate documentele de călătorie. Nu îmi găseam viza de India, deşi aveam permisul de rezidenţă şi alte documente. Soţul meu este din India, dar eu sunt din Filipine.

  Ne-am dus la culcare şi ne-am trezit devreme ca să ajungem la aeroport. Ne-am înregistrat fără niciun incident. Apoi mi-am adus aminte că nu mi-am găsit viza, aşa că ne-am verificat din nou actele, dar viza, nicăieri. Ne-am cerut înapoi bagajele să căutăm documentul. Degeaba.

  Ne-am îmbarcat într-un avion cu destinaţia Bangalore. Am discutat cu soţul meu ce-o să facem dacă nu mi se permite accesul în India. M-am rugat tot drumul de la Paris la Bangalore ori de câte ori îmi aduceam aminte de necazul meu. Mi-am amintit ce ne-a povestit pastorul Mephosa, în timpul turului, despre cum Dumnezeu l-a ajutat să treacă de o inspecţie fără să aibă documentele adecvate şi m-am rugat Domnului să facă acelaşi lucru cu mine. Am zis: „Doamne, Te rog, pune cuvintele potrivite în gurile noastre şi în mintea poliţistului de frontieră pune înţelegerea de care avem nevoie.”

  La biroul de imigraţie din Bangalore, am predat permisul de rezidenţă, care conţinea seria şi numărul vizei. Poliţistul l-a citit, mi-a ştampilat paşaportul şi ne-a făcut semn să trecem. Inima mi s-a umplut cu atâta recunoştinţă faţă de Dumnezeul meu din cer, încât voiam să sar şi să strig de fericire! A fost cea mai rapidă trecere a mea de biroul de imigrări. Slavă Domnului – bunătatea Lui ţine în veci!

  Rosenita Christo

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...