Articolul precedentÎmpărţindu-ţi darul milei
  Articolul următorPrezența Domnului

  De unde să ştiu eu?

  Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri. Eu stăpânesc pe pământ. Psalmii 46:10

  Când eram copil, uneori când vedeam pe cineva făcând ceva ce voiam şi eu să ştiu să fac, puneam întrebarea: „Cum faci?” E posibil să fi pus întrebarea aceasta şi cu privire la vreun lucru care acum, din perspectiva unui adult, pare ceva simplu, de exemplu, cum se face roata ţiganului sau cum se face o brioşă. O parte din întrebarea mea era: „Care sunt exact paşii şi de unde îţi dai seama când e gata?”

  De-a lungul anilor, ca o creştină în devenire ce eram, deseori auzeam oameni spunând lucruri de genul: „Duhul Sfânt mi-a spus că…” Reacţiile mele la aşa ceva variau de la ignorare şi scepticism până la uimire: De unde ştiu ei exact ce anume le zice Duhul Sfânt, aşa cum susţin ei? Au vreun moment de revelaţie? Se întâmplă sub formă de vis? Să fi fost genul de întâlnire auzibilă, ca o halucinaţie? Orice ar fi fost, am ajuns să fiu foarte curioasă şi, sinceră să fiu, oarecum invidioasă că eu nu aveam parte de aşa ceva. Cu toate prostiile pe care le-am făcut în şi cu viaţa mea, Domnul ştie că mi-ar fi prins bine nişte „Duhul Sfânt îmi vorbeşte!”

  După mai multă vreme şi multă cugetare şi cercetare a Scripturii, câteva texte mi-au oferit un oarecare răspuns. Textul de astăzi, într-o altă traducere, spune aşa: „Opriţi-vă şi recunoaşteţi că Eu sunt Dumnezeu!” O altă descoperire pe care am făcut-o a fost că, pe cât de mulţi şi de variaţi suntem noi, cei creaţi de Dumnezeu, pe atât de multe şi de variate sunt căile prin care El ni Se descoperă. În diferite momente ale călătoriei creştine şi în diferite contexte, Dumnezeu poate alege o multitudine de căi în care să Se descopere, iar pe unele dintre ele s-ar putea nici să nu fiu capabilă să mi le imaginez.

  Această concluzie la care am ajuns mi-a dat certitudinea că voi şti exact atunci când El mă caută. Întotdeauna! El promite: „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. […] Mă veţi ruga, şi vă voi asculta. Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi dacă Mă veţi căuta cu toată inima” (leremia 29:11-13).

  În fiecare zi sper ca tu şi cu mine să continuăm să îl căutăm fierbinte pe Dumnezeu şi cu adevărat să-L găsim. Mai mult decât atât, sper să avem certitudinea că într-adevăr L-am găsit.

  Doreen Evans-Yorke

  De unde să ştiu eu? - 2017. În fiecare zi sper ca tu şi cu mine să continuăm să îl căutăm fierbinte pe Dumnezeu şi cu adevărat să-L găsim. Mai mult decât atât, sper să avem certitudinea că într-adevăr L-am găsit.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...