Articolul precedentÎmpărţindu-ţi darul milei
  Articolul următorPrezența Domnului

  De unde să ştiu eu?

  Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri. Eu stăpânesc pe pământ. Psalmii 46:10

  Când eram copil, uneori când vedeam pe cineva făcând ceva ce voiam şi eu să ştiu să fac, puneam întrebarea: „Cum faci?” E posibil să fi pus întrebarea aceasta şi cu privire la vreun lucru care acum, din perspectiva unui adult, pare ceva simplu, de exemplu, cum se face roata ţiganului sau cum se face o brioşă. O parte din întrebarea mea era: „Care sunt exact paşii şi de unde îţi dai seama când e gata?”

  De-a lungul anilor, ca o creştină în devenire ce eram, deseori auzeam oameni spunând lucruri de genul: „Duhul Sfânt mi-a spus că…” Reacţiile mele la aşa ceva variau de la ignorare şi scepticism până la uimire: De unde ştiu ei exact ce anume le zice Duhul Sfânt, aşa cum susţin ei? Au vreun moment de revelaţie? Se întâmplă sub formă de vis? Să fi fost genul de întâlnire auzibilă, ca o halucinaţie? Orice ar fi fost, am ajuns să fiu foarte curioasă şi, sinceră să fiu, oarecum invidioasă că eu nu aveam parte de aşa ceva. Cu toate prostiile pe care le-am făcut în şi cu viaţa mea, Domnul ştie că mi-ar fi prins bine nişte „Duhul Sfânt îmi vorbeşte!”

  După mai multă vreme şi multă cugetare şi cercetare a Scripturii, câteva texte mi-au oferit un oarecare răspuns. Textul de astăzi, într-o altă traducere, spune aşa: „Opriţi-vă şi recunoaşteţi că Eu sunt Dumnezeu!” O altă descoperire pe care am făcut-o a fost că, pe cât de mulţi şi de variaţi suntem noi, cei creaţi de Dumnezeu, pe atât de multe şi de variate sunt căile prin care El ni Se descoperă. În diferite momente ale călătoriei creştine şi în diferite contexte, Dumnezeu poate alege o multitudine de căi în care să Se descopere, iar pe unele dintre ele s-ar putea nici să nu fiu capabilă să mi le imaginez.

  Această concluzie la care am ajuns mi-a dat certitudinea că voi şti exact atunci când El mă caută. Întotdeauna! El promite: „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. […] Mă veţi ruga, şi vă voi asculta. Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi dacă Mă veţi căuta cu toată inima” (leremia 29:11-13).

  În fiecare zi sper ca tu şi cu mine să continuăm să îl căutăm fierbinte pe Dumnezeu şi cu adevărat să-L găsim. Mai mult decât atât, sper să avem certitudinea că într-adevăr L-am găsit.

  Doreen Evans-Yorke

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...