Articolul precedentÎmpărţindu-ţi darul milei
  Articolul următorPrezența Domnului

  De unde să ştiu eu?

  Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri. Eu stăpânesc pe pământ. Psalmii 46:10

  Când eram copil, uneori când vedeam pe cineva făcând ceva ce voiam şi eu să ştiu să fac, puneam întrebarea: „Cum faci?” E posibil să fi pus întrebarea aceasta şi cu privire la vreun lucru care acum, din perspectiva unui adult, pare ceva simplu, de exemplu, cum se face roata ţiganului sau cum se face o brioşă. O parte din întrebarea mea era: „Care sunt exact paşii şi de unde îţi dai seama când e gata?”

  De-a lungul anilor, ca o creştină în devenire ce eram, deseori auzeam oameni spunând lucruri de genul: „Duhul Sfânt mi-a spus că…” Reacţiile mele la aşa ceva variau de la ignorare şi scepticism până la uimire: De unde ştiu ei exact ce anume le zice Duhul Sfânt, aşa cum susţin ei? Au vreun moment de revelaţie? Se întâmplă sub formă de vis? Să fi fost genul de întâlnire auzibilă, ca o halucinaţie? Orice ar fi fost, am ajuns să fiu foarte curioasă şi, sinceră să fiu, oarecum invidioasă că eu nu aveam parte de aşa ceva. Cu toate prostiile pe care le-am făcut în şi cu viaţa mea, Domnul ştie că mi-ar fi prins bine nişte „Duhul Sfânt îmi vorbeşte!”

  După mai multă vreme şi multă cugetare şi cercetare a Scripturii, câteva texte mi-au oferit un oarecare răspuns. Textul de astăzi, într-o altă traducere, spune aşa: „Opriţi-vă şi recunoaşteţi că Eu sunt Dumnezeu!” O altă descoperire pe care am făcut-o a fost că, pe cât de mulţi şi de variaţi suntem noi, cei creaţi de Dumnezeu, pe atât de multe şi de variate sunt căile prin care El ni Se descoperă. În diferite momente ale călătoriei creştine şi în diferite contexte, Dumnezeu poate alege o multitudine de căi în care să Se descopere, iar pe unele dintre ele s-ar putea nici să nu fiu capabilă să mi le imaginez.

  Această concluzie la care am ajuns mi-a dat certitudinea că voi şti exact atunci când El mă caută. Întotdeauna! El promite: „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. […] Mă veţi ruga, şi vă voi asculta. Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi dacă Mă veţi căuta cu toată inima” (leremia 29:11-13).

  În fiecare zi sper ca tu şi cu mine să continuăm să îl căutăm fierbinte pe Dumnezeu şi cu adevărat să-L găsim. Mai mult decât atât, sper să avem certitudinea că într-adevăr L-am găsit.

  Doreen Evans-Yorke

  De unde să ştiu eu? - 2017. În fiecare zi sper ca tu şi cu mine să continuăm să îl căutăm fierbinte pe Dumnezeu şi cu adevărat să-L găsim. Mai mult decât atât, sper să avem certitudinea că într-adevăr L-am găsit.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...