Articolul precedentPrezența Domnului
  Articolul următorPoţi învinge durerea

  Care e deosebirea?

  Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, pentru ca să fiţi desăvârşiţi, întregi şi să nu duceţi lipsă de nimic. Iacov 1: 2-4

  Recent, am avut de înfruntat o mare dificultate care m-a întristat. Înlăcrimată, simţeam că toată munca mea asiduă fusese în zadar. Am încercat să sun câteva persoane să mă încurajeze. În sfârşit am găsit o prietenă dragă.

  – Nu am nicio bucurie, i-am spus eu printre lacrimi, aşteptând un răspuns empatic. În schimb, ea mi-a pus o întrebare care mi-a generat frustrare. Eu îmi vărsăm sufletul înaintea ei, iar ea m-a întrebat pur şi simplu:

  – Dar fericită eşti?

  I-am trântit răspunsul că mi se pare că întrebarea ei e sarcastică. Fără să mă aştept să fie atât de meticuloasă în termeni, i-am cerut să-mi răspundă imediat care e diferenţa dintre bucurie şi fericire. Cu calm, mi-a răspuns:

  – Bucuria sau lipsa bucuriei este o reacţie emoţională la împrejurări; fericirea este certitudinea de a şti că Dumnezeu deţine controlul asupra împrejurărilor.

  Am rămas uimită şi tăcută, în timp ce cuvintele îmi pătrundeau în suflet. Lacrimile mi s-au uscat pe loc, pentru că am început să-mi aduc aminte tot ce Dumnezeu ne-a spus în Cuvântul Său despre fericire şi bucurie. Mi-am amintit cum bunul Dumnezeu ne oferă emoţii să ne exprimăm dezamăgirea, dar cât de atenţi trebuie să fim să nu ne lăsăm emoţiile să umbrească promisiunile Sale! Apoi mi-am dat seama că vrăjmaşul ne vânează emoţiile, pentru că nu se poate atinge de o fericire care este înrădăcinată în credinţă şi în încredere. În definitiv, nu vrăjmaşul ne-a dat fericirea, deci nu el ne-o poate lua. Fericirea vine de la Domnul şi singura modalitate de a o pierde este să uităm puterea bucuriei în Domnul.

  Să nu uităm: „Bucuria Domnului va fi tăria voastră” (Neemia 8:10). Când totul în jur este trist, putem să avem încă bucurie şi ne stă la dispoziţie puterea supremă. Sunt multe care ne pot apăsa, dar Psalmul 126, versetul 5, ne promite: „Cei ce seamănă cu lacrimi, vor secera cu cântări de veselie.” Da, poate că plânsul ţine toată noaptea, fără îndoială că dimineaţa vine bucuria (vezi Psalmii 30:5). Sunt sigură că multe dintre noi am udat perna noaptea pentru un copil, un soţ, o situaţie. Slavă Domnului pentru emoţiile care ne ajută să ne eliberăm de durere! Totuşi trebuie să ne regăsim drumul spre speranţa zilei aceleia în care îl vom vedea pe Mântuitorul faţă în faţă. Şi spre fericirea prezentă care vine din certitudinea că Dumnezeu deţine controlul asupra împrejurărilor în care ne aflăm.

  Deborah M. Harris

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Mesagerul lui Dumnezeu

  El a avut grijă de familia mea în multe moduri miraculoase. Așa că, nu fi niciodată dezamăgită dacă Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale așa cum vrei! Roagă-te numai să fii mesagerul lui credincios, fii recunoscătoare pentru călăuzirea Lui și vei fi binecuvântată!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...