Articolul precedentPrezența Domnului
  Articolul următorPoţi învinge durerea

  Care e deosebirea?

  Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, pentru ca să fiţi desăvârşiţi, întregi şi să nu duceţi lipsă de nimic. Iacov 1: 2-4

  Recent, am avut de înfruntat o mare dificultate care m-a întristat. Înlăcrimată, simţeam că toată munca mea asiduă fusese în zadar. Am încercat să sun câteva persoane să mă încurajeze. În sfârşit am găsit o prietenă dragă.

  – Nu am nicio bucurie, i-am spus eu printre lacrimi, aşteptând un răspuns empatic. În schimb, ea mi-a pus o întrebare care mi-a generat frustrare. Eu îmi vărsăm sufletul înaintea ei, iar ea m-a întrebat pur şi simplu:

  – Dar fericită eşti?

  I-am trântit răspunsul că mi se pare că întrebarea ei e sarcastică. Fără să mă aştept să fie atât de meticuloasă în termeni, i-am cerut să-mi răspundă imediat care e diferenţa dintre bucurie şi fericire. Cu calm, mi-a răspuns:

  – Bucuria sau lipsa bucuriei este o reacţie emoţională la împrejurări; fericirea este certitudinea de a şti că Dumnezeu deţine controlul asupra împrejurărilor.

  Am rămas uimită şi tăcută, în timp ce cuvintele îmi pătrundeau în suflet. Lacrimile mi s-au uscat pe loc, pentru că am început să-mi aduc aminte tot ce Dumnezeu ne-a spus în Cuvântul Său despre fericire şi bucurie. Mi-am amintit cum bunul Dumnezeu ne oferă emoţii să ne exprimăm dezamăgirea, dar cât de atenţi trebuie să fim să nu ne lăsăm emoţiile să umbrească promisiunile Sale! Apoi mi-am dat seama că vrăjmaşul ne vânează emoţiile, pentru că nu se poate atinge de o fericire care este înrădăcinată în credinţă şi în încredere. În definitiv, nu vrăjmaşul ne-a dat fericirea, deci nu el ne-o poate lua. Fericirea vine de la Domnul şi singura modalitate de a o pierde este să uităm puterea bucuriei în Domnul.

  Să nu uităm: „Bucuria Domnului va fi tăria voastră” (Neemia 8:10). Când totul în jur este trist, putem să avem încă bucurie şi ne stă la dispoziţie puterea supremă. Sunt multe care ne pot apăsa, dar Psalmul 126, versetul 5, ne promite: „Cei ce seamănă cu lacrimi, vor secera cu cântări de veselie.” Da, poate că plânsul ţine toată noaptea, fără îndoială că dimineaţa vine bucuria (vezi Psalmii 30:5). Sunt sigură că multe dintre noi am udat perna noaptea pentru un copil, un soţ, o situaţie. Slavă Domnului pentru emoţiile care ne ajută să ne eliberăm de durere! Totuşi trebuie să ne regăsim drumul spre speranţa zilei aceleia în care îl vom vedea pe Mântuitorul faţă în faţă. Şi spre fericirea prezentă care vine din certitudinea că Dumnezeu deţine controlul asupra împrejurărilor în care ne aflăm.

  Deborah M. Harris

  Care e deosebirea? - 2017. Sunt sigură că multe dintre noi am udat perna noaptea pentru un copil, un soţ, o situaţie. Slavă Domnului pentru emoţiile care ne ajută să ne eliberăm de durere! Totuşi trebuie să ne regăsim drumul spre speranţa zilei aceleia în care îl vom vedea pe Mântuitorul faţă în faţă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...