Articolul precedentElixirul morţii
  Articolul următorMulţumiri pentru spini

  Platoşa

  Îmbrăcaţi-vă cu toată armura lui Dumnezeu. Staţi gata dar, (…) îmbrăcaţi cu platoşa neprihănirii. Efeseni 6:11,14

  „Ți-am spus eu că va fi strâns”, a zis fiul meu, cu ochii la corsetul meu ortopedic, în timp ce îl strângeam. „Nu ar trebui să îl numeşti orteză toracică sacral-lombară. Mai bine i-ai zice platoşa ta.” „Da, platoşa mea de neprihănire”, am exclamat eu şi am zâmbit unul la altul.

  De şase zile, zâmbetele ne cam dispăruseră, întrucât eu şi soţul meu avuseserăm un accident în care ne-am distrus complet maşina. El avea întinderi musculare, eu avem rupte şase oase, iar fiul şi nora noastră, la care mergeam în vizită, au fost nevoiţi să-şi aglomereze programul deja încărcat ca să ne poată ajuta. Totuşi, când mi-am comparat corsetul cu armura lui Dumnezeu menţionată în textul de azi, toată familia a zâmbit.

  Dikaiosune – cuvânt tradus prin „neprihănire” – era un cuvânt cu care rezonam. Poate însemna „verticalitate” o trăsătură de care aveam nevoie. După accident, rămăsesem slăbită. Aveam nevoie de 15 minute de odihnă după ce mă spălam pe dinţi la chiuvetă. Să cobor scările să fiu cu familia la cină? Nici nu mă puteam gândi la aşa ceva. Dar, după ce am fixat strâns scaiul de la corset, am putut sta pe canapea pentru o perioadă scurtă si am putut păşi fără cârje.

  Acest cuvânt mai poate însemna „a desăvârşi”. Eu şi soţul meu speram să putem zbura cu avionul spre casă, după două săptămâni, dar îmi era teamă că, la escala de 12 ore, o să am prea mari dureri ca să pot continua. Aşa că m-am pus pe practicarea artei de a purta platoşa mai multe ore. Am descoperit cum să-mi ajustez puţin poziţia, să mă relaxez şi să mă lupt cu claustrofobia când nu puteam respira adânc. În ziua în care ne-am îndreptat spre aeroport, mi-am dat seama că, datorită platoşei neprihănirii, a analgezicelor şi a multor rugăciuni, pot rezista tot drumul până acasă.

  Dikaiosune este neprihănirea care se manifestă prin caritate. Când am ajuns acasă, am primit suficientă mâncare pentru trei săptămâni: vecini, colegi şi membri ai bisericii ne-au adus fripturi, chili, borş şi plăcintă de afine. I-am spus coordonatorului programului de slujire prin hrană că, atunci când ne vom întrema, vrem să ne implicăm în această lucrare. Problemele noastre de sănătate au inspirat neprihănire în alţii, neprihănire care s-a manifestat prin generozitate, generozitate care ne-a inspirat pe noi. Platoşa neprihănirii mele încă este într-un trailer în dressingul copiilor – cu speranţa că lecţiile ei îmi vor rămâne întipărite tot restul vieţii.

  Denise Dick Herr

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Mesagerul lui Dumnezeu

  El a avut grijă de familia mea în multe moduri miraculoase. Așa că, nu fi niciodată dezamăgită dacă Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale așa cum vrei! Roagă-te numai să fii mesagerul lui credincios, fii recunoscătoare pentru călăuzirea Lui și vei fi binecuvântată!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...