Articolul precedentElixirul morţii
  Articolul următorMulţumiri pentru spini

  Platoşa

  Îmbrăcaţi-vă cu toată armura lui Dumnezeu. Staţi gata dar, (…) îmbrăcaţi cu platoşa neprihănirii. Efeseni 6:11,14

  „Ți-am spus eu că va fi strâns”, a zis fiul meu, cu ochii la corsetul meu ortopedic, în timp ce îl strângeam. „Nu ar trebui să îl numeşti orteză toracică sacral-lombară. Mai bine i-ai zice platoşa ta.” „Da, platoşa mea de neprihănire”, am exclamat eu şi am zâmbit unul la altul.

  De şase zile, zâmbetele ne cam dispăruseră, întrucât eu şi soţul meu avuseserăm un accident în care ne-am distrus complet maşina. El avea întinderi musculare, eu avem rupte şase oase, iar fiul şi nora noastră, la care mergeam în vizită, au fost nevoiţi să-şi aglomereze programul deja încărcat ca să ne poată ajuta. Totuşi, când mi-am comparat corsetul cu armura lui Dumnezeu menţionată în textul de azi, toată familia a zâmbit.

  Dikaiosune – cuvânt tradus prin „neprihănire” – era un cuvânt cu care rezonam. Poate însemna „verticalitate” o trăsătură de care aveam nevoie. După accident, rămăsesem slăbită. Aveam nevoie de 15 minute de odihnă după ce mă spălam pe dinţi la chiuvetă. Să cobor scările să fiu cu familia la cină? Nici nu mă puteam gândi la aşa ceva. Dar, după ce am fixat strâns scaiul de la corset, am putut sta pe canapea pentru o perioadă scurtă si am putut păşi fără cârje.

  Acest cuvânt mai poate însemna „a desăvârşi”. Eu şi soţul meu speram să putem zbura cu avionul spre casă, după două săptămâni, dar îmi era teamă că, la escala de 12 ore, o să am prea mari dureri ca să pot continua. Aşa că m-am pus pe practicarea artei de a purta platoşa mai multe ore. Am descoperit cum să-mi ajustez puţin poziţia, să mă relaxez şi să mă lupt cu claustrofobia când nu puteam respira adânc. În ziua în care ne-am îndreptat spre aeroport, mi-am dat seama că, datorită platoşei neprihănirii, a analgezicelor şi a multor rugăciuni, pot rezista tot drumul până acasă.

  Dikaiosune este neprihănirea care se manifestă prin caritate. Când am ajuns acasă, am primit suficientă mâncare pentru trei săptămâni: vecini, colegi şi membri ai bisericii ne-au adus fripturi, chili, borş şi plăcintă de afine. I-am spus coordonatorului programului de slujire prin hrană că, atunci când ne vom întrema, vrem să ne implicăm în această lucrare. Problemele noastre de sănătate au inspirat neprihănire în alţii, neprihănire care s-a manifestat prin generozitate, generozitate care ne-a inspirat pe noi. Platoşa neprihănirii mele încă este într-un trailer în dressingul copiilor – cu speranţa că lecţiile ei îmi vor rămâne întipărite tot restul vieţii.

  Denise Dick Herr

  Platoşa - 2017. Când mi-am comparat corsetul cu armura lui Dumnezeu menţionată în textul de azi, toată familia a zâmbit.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...