Articolul precedentMulţumiri pentru spini
  Articolul următorLocalităţi sănătoase

  Cursa

  Căci doresc să vă văd, ca să vă dau vreun dar duhovnicesc pentru întărirea voastră sau, mai degrabă, ca să ne îmbărbătăm laolaltă în mijlocul vostru, prin credinţa pe care o avem împreună şi voi, şi eu. Romani 1:11-12

  Nu vreau să vină bunicul, bunica, mami şi tati. Nu vreau să vină nimeni să mă vadă alergând.

  Aceasta era dorinţa fiicei mele de şapte ani, exprimată în dimineaţa cursei crosscountry. În timp ce ea îşi făcea auzită doleanţa, am zis în sinea mea: Te-am auzit şi aseară când mi-ai zis că nu vrei să vină bunicul. Câteva minute mai târziu, tata tocmai trecea prin faţa geamului de la bucătăria noastră. I-am şoptit:

  – Tată, Guielle nu vrea să vii, dar, nu uita, cursa începe la 1:50.

  – OK, mi-a răspuns tata cu un zâmbet.

  După ce am ajuns la şcoala mea, mi-am dat seama că ora de pregătire era între 1:30 şi 2:30. La prânz, mi-am propus să fac în aşa fel încât să ajung la cursă. Am ajuns la şcoală la Guielle fix la ora 1:50. Cursa elevilor de clasa a doua începea târziu, dar eu eram prezentă, să o văd pe Guielle alergând.

  Înainte de cursă, am făcut o fotografie întregii ei clase. A fost foarte surprinsă să mă vadă. Şi ghiceşte cine altcineva mai era acolo ca să o vadă alergând? Da, bunica şi bunicul cu rabla lor de aparat de fotografiat. îÎn timp ce alerga, am strigat-o pe Guielle pe numele de alint şi pe numele ei oficial, încurajând-o. I-am încurajat şi pe colegii ei şi pe alţii pe care îi cunoşteam bine. La începutul cursei, eram suficient de aproape de ea ca să mă poată auzi, iar eu să îi pot vedea zâmbetul până la urechi. Cursa s-a încheiat, iar eu am fugit repede la serviciu.

  Pe alee, am zâmbit: Ce-o fi fost în capui fetei mele? Oare chiar a crezut că n-o să venim niciunul doar pentru că ea nu voia să venim? Oare chiar nu şi-ar fi dorit pe nimeni să o încurajeze? Şi aici am fost lovită de lecţia spirituală. Şi noi suntem într-o cursă – o cursă spirituală. „Şi noi dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte”(Evrei 12:1). Astăzi, îţi doresc să te concentrezi pe oamenii care te încurajează. De ce sunt aici? Auzind vocea Tatălui meu strigându-mi numele, faţa mi-e cuprinsă de zâmbet. Alerg mai repede, ştiind că atunci când voi trece linia de sosire se va face o frumoasă fotografie. Şi nu doar cu mine, ci şi cu prietenii care au alergat în această cursă împreună cu mine.

  Dana M. Bean

  Cursa - 2017. Auzind vocea Tatălui meu strigându-mi numele, faţa mi-e cuprinsă de zâmbet. Alerg mai repede, ştiind că atunci când voi trece linia de sosire se va face o frumoasă fotografie. Şi nu doar cu mine, ci şi cu prietenii care au alergat în această cursă împreună cu mine.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....