Articolul precedentŞtergând lacrimile
  Articolul următorAur verde de grădină

  Smulsul buruienilor

  Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească. Filipeni 4:8

  Îmi place în fiecare primăvară să mă ocup de grădină – să aleg garoafe pentru ghivecele de pe verandă, să curăţ hortensia şi să retez tufa de trandafiri. Dar recent, mi-am dezvoltat o nouă pasiune: plivitul. Totul a început de la gazon, care ar fi trebuit să fie o pătură verde de iarbă unduitoare. În schimb, era o amestecătură penibilă de iarbă chinuită, păpădii şi prolifice buruieni de tot soiul. Ca să salvez gazonul, mi-am stabilit un program de a smulge buruieni cam o oră în fiecare după-amiază. Acum îmi dau seama că faptul de a-ţi pune faţa în strânsă proximitate cu lumea vegetală atât de diversă este un lucru sănătos, stimulează gândurile şi îl îmbogăţeşte spiritual pe cel în cauză. Iată o parte din înţelepciunea mea dobândită prin plivit:

  În primul rând, buruienile cresc cu o rată alarmantă. Orice buruiană din grădina mea este de două ori mai mare decât iarba. Dacă nu sunt smulse, într-un timp scurt se răspândesc, luând locul mult doritului gazon. Aşa ceva eu numesc sindromul acaparării ostile. Buruienile din experienţa noastră sunt la fel de prolifice. Buruienile abuzului, ale invidiei, geloziei, răutăţii şi mândriei sunt prezente, cu seminţele pregătite să răsară pe moment. Pe de altă parte, dragostea autentică se dezvoltă încet; bucuria este deseori doar o umbră, dar cât de repede se răspândesc buruienile bârfei! Trebuie să le smulgem zilnic, nedându-le şansa să facă rădăcini.

  În al doilea rând, nedoritele buruieni imită plantele dorite. Între florile mele înalte, buruienile cresc înalte. În iarbă însă, rămân pitice, se răspândesc după un tipar periculos, sperând să fie luate drept flori autentice. Ce buruieni din grădina ta pretind că sunt altceva? Ce gelozie sau calomnie dăunătoare se deghizează în virtuţi creştine? Stai cu ochii pe aceste buruieni care pretind să fie ceea ce nu sunt! Dumnezeu doreşte să fii grădina Lui frumoasă.

  În al treilea rând, buruienile fac flori. Nu lăsa inocenţa florii de buruiană să te înşele. E încărcată cu mici seminţe care se pot răspândi şi face ravagii. Ranchiuna nu este frumoasă, dar pentru o clipă aşa poate părea. Bârfa nu e simpatică, indiferent cât de „inofensivă” a părut gluma. Odată trecută cu vederea, va ajunge să facă seminţe, răspândindu-se şi făcând ravagii, pe măsură ce creşte.

  Lecţia pentru acasă este următoarea: Smulge buruienile! Zilnic. Petrece-ţi ora devoţională scăpându-ţi viaţa de buruieni. Da, viaţa ta. Doar tu poţi recunoaşte buruienile pe care le ai. Atacă-le zilnic, cu ajutorul lui Dumnezeu. Apoi cultivă păşunile verzi ale vieţii de virtute. O grădină parfumată te aşteaptă!

  Annette Walwyn Michael

  Smulsul buruienilor - 2017. Smulge buruienile! Zilnic. Petrece-ţi ora devoţională scăpându-ţi viaţa de buruieni. Da, viaţa ta. Doar tu poţi recunoaşte buruienile pe care le ai. Atacă-le zilnic, cu ajutorul lui Dumnezeu. Apoi cultivă păşunile verzi ale vieţii de virtute. O grădină parfumată te aşteaptă!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...