Articolul precedentŞtergând lacrimile
  Articolul următorAur verde de grădină

  Smulsul buruienilor

  Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească. Filipeni 4:8

  Îmi place în fiecare primăvară să mă ocup de grădină – să aleg garoafe pentru ghivecele de pe verandă, să curăţ hortensia şi să retez tufa de trandafiri. Dar recent, mi-am dezvoltat o nouă pasiune: plivitul. Totul a început de la gazon, care ar fi trebuit să fie o pătură verde de iarbă unduitoare. În schimb, era o amestecătură penibilă de iarbă chinuită, păpădii şi prolifice buruieni de tot soiul. Ca să salvez gazonul, mi-am stabilit un program de a smulge buruieni cam o oră în fiecare după-amiază. Acum îmi dau seama că faptul de a-ţi pune faţa în strânsă proximitate cu lumea vegetală atât de diversă este un lucru sănătos, stimulează gândurile şi îl îmbogăţeşte spiritual pe cel în cauză. Iată o parte din înţelepciunea mea dobândită prin plivit:

  În primul rând, buruienile cresc cu o rată alarmantă. Orice buruiană din grădina mea este de două ori mai mare decât iarba. Dacă nu sunt smulse, într-un timp scurt se răspândesc, luând locul mult doritului gazon. Aşa ceva eu numesc sindromul acaparării ostile. Buruienile din experienţa noastră sunt la fel de prolifice. Buruienile abuzului, ale invidiei, geloziei, răutăţii şi mândriei sunt prezente, cu seminţele pregătite să răsară pe moment. Pe de altă parte, dragostea autentică se dezvoltă încet; bucuria este deseori doar o umbră, dar cât de repede se răspândesc buruienile bârfei! Trebuie să le smulgem zilnic, nedându-le şansa să facă rădăcini.

  În al doilea rând, nedoritele buruieni imită plantele dorite. Între florile mele înalte, buruienile cresc înalte. În iarbă însă, rămân pitice, se răspândesc după un tipar periculos, sperând să fie luate drept flori autentice. Ce buruieni din grădina ta pretind că sunt altceva? Ce gelozie sau calomnie dăunătoare se deghizează în virtuţi creştine? Stai cu ochii pe aceste buruieni care pretind să fie ceea ce nu sunt! Dumnezeu doreşte să fii grădina Lui frumoasă.

  În al treilea rând, buruienile fac flori. Nu lăsa inocenţa florii de buruiană să te înşele. E încărcată cu mici seminţe care se pot răspândi şi face ravagii. Ranchiuna nu este frumoasă, dar pentru o clipă aşa poate părea. Bârfa nu e simpatică, indiferent cât de „inofensivă” a părut gluma. Odată trecută cu vederea, va ajunge să facă seminţe, răspândindu-se şi făcând ravagii, pe măsură ce creşte.

  Lecţia pentru acasă este următoarea: Smulge buruienile! Zilnic. Petrece-ţi ora devoţională scăpându-ţi viaţa de buruieni. Da, viaţa ta. Doar tu poţi recunoaşte buruienile pe care le ai. Atacă-le zilnic, cu ajutorul lui Dumnezeu. Apoi cultivă păşunile verzi ale vieţii de virtute. O grădină parfumată te aşteaptă!

  Annette Walwyn Michael

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...