Articolul precedentŞtergând lacrimile
  Articolul următorAur verde de grădină

  Smulsul buruienilor

  Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească. Filipeni 4:8

  Îmi place în fiecare primăvară să mă ocup de grădină – să aleg garoafe pentru ghivecele de pe verandă, să curăţ hortensia şi să retez tufa de trandafiri. Dar recent, mi-am dezvoltat o nouă pasiune: plivitul. Totul a început de la gazon, care ar fi trebuit să fie o pătură verde de iarbă unduitoare. În schimb, era o amestecătură penibilă de iarbă chinuită, păpădii şi prolifice buruieni de tot soiul. Ca să salvez gazonul, mi-am stabilit un program de a smulge buruieni cam o oră în fiecare după-amiază. Acum îmi dau seama că faptul de a-ţi pune faţa în strânsă proximitate cu lumea vegetală atât de diversă este un lucru sănătos, stimulează gândurile şi îl îmbogăţeşte spiritual pe cel în cauză. Iată o parte din înţelepciunea mea dobândită prin plivit:

  În primul rând, buruienile cresc cu o rată alarmantă. Orice buruiană din grădina mea este de două ori mai mare decât iarba. Dacă nu sunt smulse, într-un timp scurt se răspândesc, luând locul mult doritului gazon. Aşa ceva eu numesc sindromul acaparării ostile. Buruienile din experienţa noastră sunt la fel de prolifice. Buruienile abuzului, ale invidiei, geloziei, răutăţii şi mândriei sunt prezente, cu seminţele pregătite să răsară pe moment. Pe de altă parte, dragostea autentică se dezvoltă încet; bucuria este deseori doar o umbră, dar cât de repede se răspândesc buruienile bârfei! Trebuie să le smulgem zilnic, nedându-le şansa să facă rădăcini.

  În al doilea rând, nedoritele buruieni imită plantele dorite. Între florile mele înalte, buruienile cresc înalte. În iarbă însă, rămân pitice, se răspândesc după un tipar periculos, sperând să fie luate drept flori autentice. Ce buruieni din grădina ta pretind că sunt altceva? Ce gelozie sau calomnie dăunătoare se deghizează în virtuţi creştine? Stai cu ochii pe aceste buruieni care pretind să fie ceea ce nu sunt! Dumnezeu doreşte să fii grădina Lui frumoasă.

  În al treilea rând, buruienile fac flori. Nu lăsa inocenţa florii de buruiană să te înşele. E încărcată cu mici seminţe care se pot răspândi şi face ravagii. Ranchiuna nu este frumoasă, dar pentru o clipă aşa poate părea. Bârfa nu e simpatică, indiferent cât de „inofensivă” a părut gluma. Odată trecută cu vederea, va ajunge să facă seminţe, răspândindu-se şi făcând ravagii, pe măsură ce creşte.

  Lecţia pentru acasă este următoarea: Smulge buruienile! Zilnic. Petrece-ţi ora devoţională scăpându-ţi viaţa de buruieni. Da, viaţa ta. Doar tu poţi recunoaşte buruienile pe care le ai. Atacă-le zilnic, cu ajutorul lui Dumnezeu. Apoi cultivă păşunile verzi ale vieţii de virtute. O grădină parfumată te aşteaptă!

  Annette Walwyn Michael

  Smulsul buruienilor - 2017. Smulge buruienile! Zilnic. Petrece-ţi ora devoţională scăpându-ţi viaţa de buruieni. Da, viaţa ta. Doar tu poţi recunoaşte buruienile pe care le ai. Atacă-le zilnic, cu ajutorul lui Dumnezeu. Apoi cultivă păşunile verzi ale vieţii de virtute. O grădină parfumată te aşteaptă!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....