El are un plan

  Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine. Isaia 26:3

  Era 6:15 dimineaţa şi mă întorceam de la aeroport. În timp ce intram în parcare, am observat reflexia razelor de soare traversând spaţiul dintre ramurile încă golaşe ale copacilor. Iarna aceasta fusese diferită de alte ierni; parcă ar fi fost patru anotimpuri ambalate într-unul singur. Copacii păreau la fel de şocaţi ca şi noi din cauza frecventelor variaţii de temperatură. Era sfârşitul lunii aprilie şi majoritatea copacilor abia începeau să înmugurească.

  Viziunea mi-a fost domolită de culorile tăcute şi întrepătrunse ale dimineţii gata să deştepte pe toată lumea. Nuanţele răsăritului se vedeau clar printre crengile aproape goale ale copacilor. De două ori am tras pe dreapta, mi-am luat aparatul, am dat geamul jos şi am fotografiat panorama. Am surprins inclusiv mingea de foc ce îşi făcea apariţia deasupra orizontului.

  Dar am fost întreruptă din reverie de gânduri legate de planurile pentru ziua respectivă. Cât de mult mi-aş fi dorit să mai pot rămâne! Uneori sunt prinsă până peste cap cu treburi şi sunt copleşită chiar şi doar gândindu-mă la câte lucruri trebuie să fac până la finalul zilei; mi se pare imposibil să le termin pe toate. Pe cât de brusc mi-au invadat mintea gândurile de îngrijorare, pe atât de repede mi s-a dus mintea la pasajul din Ieremia 29:11, unde Tatăl nostru ceresc ne-a asigurat că are un plan pentru noi.

  Ce gând încurajator: în ciuda faptului că pare imposibilă aducerea la îndeplinire a tuturor planurilor pe care ni le-am făcut pentru ziua în curs, Tatăl nostru nu este constrâns de exigenţele activităţilor noastre zilnice şi nici de limitele răsăritului şi apusului, ci poate să ne pună la dispoziţie vieţile noastre aşa cum le-a plănuit, cum Şi le-a imaginat pentru noi. Nu trebuie decât să îl căutăm cu toată inima şi îl vom găsi şi ne vom bucura de o cale plină de pace, aici, precum şi de sfârşitul aşteptat: o eternitate de laudă şi închinare şi o părtăşie fără sfârşit.

  Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru planurile pe care le-a făcut pentru mine de la întemeierea lumii şi pentru pacea pe care mi-a promis-o, dacă îmi ţin mintea aţintită asupra Lui. Să îl căutăm zilnic, în toate celelalte zile ale vieţii noastre!

  Florence E. Callender

  El are un plan - 2017. Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru planurile pe care le-a făcut pentru mine de la întemeierea lumii şi pentru pacea pe care mi-a promis-o, dacă îmi ţin mintea aţintită asupra Lui. Să îl căutăm zilnic, în toate celelalte zile ale vieţii noastre!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...