El are un plan

  Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine. Isaia 26:3

  Era 6:15 dimineaţa şi mă întorceam de la aeroport. În timp ce intram în parcare, am observat reflexia razelor de soare traversând spaţiul dintre ramurile încă golaşe ale copacilor. Iarna aceasta fusese diferită de alte ierni; parcă ar fi fost patru anotimpuri ambalate într-unul singur. Copacii păreau la fel de şocaţi ca şi noi din cauza frecventelor variaţii de temperatură. Era sfârşitul lunii aprilie şi majoritatea copacilor abia începeau să înmugurească.

  Viziunea mi-a fost domolită de culorile tăcute şi întrepătrunse ale dimineţii gata să deştepte pe toată lumea. Nuanţele răsăritului se vedeau clar printre crengile aproape goale ale copacilor. De două ori am tras pe dreapta, mi-am luat aparatul, am dat geamul jos şi am fotografiat panorama. Am surprins inclusiv mingea de foc ce îşi făcea apariţia deasupra orizontului.

  Dar am fost întreruptă din reverie de gânduri legate de planurile pentru ziua respectivă. Cât de mult mi-aş fi dorit să mai pot rămâne! Uneori sunt prinsă până peste cap cu treburi şi sunt copleşită chiar şi doar gândindu-mă la câte lucruri trebuie să fac până la finalul zilei; mi se pare imposibil să le termin pe toate. Pe cât de brusc mi-au invadat mintea gândurile de îngrijorare, pe atât de repede mi s-a dus mintea la pasajul din Ieremia 29:11, unde Tatăl nostru ceresc ne-a asigurat că are un plan pentru noi.

  Ce gând încurajator: în ciuda faptului că pare imposibilă aducerea la îndeplinire a tuturor planurilor pe care ni le-am făcut pentru ziua în curs, Tatăl nostru nu este constrâns de exigenţele activităţilor noastre zilnice şi nici de limitele răsăritului şi apusului, ci poate să ne pună la dispoziţie vieţile noastre aşa cum le-a plănuit, cum Şi le-a imaginat pentru noi. Nu trebuie decât să îl căutăm cu toată inima şi îl vom găsi şi ne vom bucura de o cale plină de pace, aici, precum şi de sfârşitul aşteptat: o eternitate de laudă şi închinare şi o părtăşie fără sfârşit.

  Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru planurile pe care le-a făcut pentru mine de la întemeierea lumii şi pentru pacea pe care mi-a promis-o, dacă îmi ţin mintea aţintită asupra Lui. Să îl căutăm zilnic, în toate celelalte zile ale vieţii noastre!

  Florence E. Callender

  El are un plan - 2017. Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru planurile pe care le-a făcut pentru mine de la întemeierea lumii şi pentru pacea pe care mi-a promis-o, dacă îmi ţin mintea aţintită asupra Lui. Să îl căutăm zilnic, în toate celelalte zile ale vieţii noastre!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...