Grădina uscată

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. 1 Petru 5:7

  În scrisoare se menţionează că e nevoie de voluntari pentru grădina comunitară. Se pare că aceasta s-a uscat. Neştiind exact pe unde se află această grădină, ignor invitaţia. O săptămână mai târziu, soseşte o carte poştală: „Grădina comunitară are nevoie de un voluntar.” Aşa că decid să merg voluntară.

  După cum se pare, grădina e aproape de casa mea. Poarta ruginită scârţâie când o deschid. E trecut de orele dimineţii şi o femeie în vârstă trebăluieşte, cocoşată, cu o pălărie de paie pe cap şi o găleată în care are uneltele de grădinărit.

  – O să vopsească gardul imediat ce această grădină revine la gloria ei frumoasă, rosteşte ea, iar eu mă uit în jur la uscăciune. Pun roşii. Îţi plac roşiile? adaugă ea.

  – Da, îmi plac, îi răspund eu, cu un zâmbet.

  – Poftim! Hai şi ajută-mă! zice ea şi îmi întinde un pachet cu seminţe de roşii, în următoarea oră, aflu că numele ei e Susan. Fostă asistentă, locuieşte de zece ani în acest cartier.

  – Dintotdeauna mi-am dorit o grădină, dar am fost prea ocupată cu serviciul. Aş sta toată ziua aici, dacă mi-ar da voie doctorii.

  – Doctorii?

  M-am oprit din săpat. Ochii albaştri ai lui Susan i-au întâlnit pe ai mei. Are tumoare cerebrală. Nu este operabilă şi a optat să nu facă chimioterapie la vârsta ei. Susan bate pământul, sub care se află bine învelite minusculele roşii, în pătura de sol răcoros.

  – M-am lăsat în seama lui Dumnezeu – spune ea. Când mi s-a pus diagnosticul, am început să îmi fac griji cu privire la copii şi nepoţi – adaugă, privind pentru un moment în altă direcţie. Sunt foarte multe lucruri cu privire la care se poate îngrijora un om. Stau acasă şi mă îngrijorez. Într-o zi, pur şi simplu, m-am rugat ca Dumnezeu să îmi ia toate grijile. M-am sculat şi am venit aici. O să aibă El grijă de toate.

  Ascult atentă siguranţa din vocea ei: „O să aibă El grijă de toate.” În drum spre casă, mă gândesc la grijile, poverile, preocupările pe care le am. Mă uit în spate, spre grădină. Mâine o s-o întâlnesc din nou pe Susan, prietena mea, care are grijă de o grădină uscată şi îşi lasă grijile în seama lui Dumnezeu.

  Dragă Tată ceresc, îţi încredinţez Ţie îngrijorările mele, ştiind că Tu îmi porţi de grijă, aducându-mi aminte că, aşa cum Tu ai grijă de mine, şi eu trebuie să am grijă de alţii.

  Dixil Rodrigues

  Grădina uscată - 2017. Dragă Tată ceresc, îţi încredinţez Ţie îngrijorările mele, ştiind că Tu îmi porţi de grijă, aducându-mi aminte că, aşa cum Tu ai grijă de mine, şi eu trebuie să am grijă de alţii.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....