Infecţia păcatului

  Supuneţi-vă dar lui Dumnezeu, împotriviţi-vă Diavolului, şl el va fugi de la voi. Iacov 4:7

  În cele opt luni cât am lucrat la un orfelinat, petreceam în fiecare zi multe ore având grijă de copii, dar un moment nefericit m-a făcut să îmi aduc aminte cât de repede se răspândesc infecţiile. Mulţi copii aveau pecingine, o infecţie fungică oarecum nepericuloasă, ce se poate răspândi uşor prin simpla atingere a zonei afectate. Din nefericire, pecinginea deseori lasă urme pe trupurile copiilor şi duce la pierderea părului, când afectează scalpul. Am luat infecţia când un micuţ s-a sprijinit cu capul pe gâtul meu.

  Am avut o singură erupţie, dar locul acela micuţ mă mânca îngrozitor. La început, a fost o mică pată roşie, dar pe măsură ce mă scărpinam, infecţia se agrava şi se mărea, până a ajuns de mărimea unui capac de oală. Mă simţeam foarte bine când mă scărpinam, aşa că era greu să mă opresc. Dar, după ce mi-am dat seama că ciuperca se întinde, am încercat să mă opresc, să mă forţez să mă opresc.

  Speriată de pericolul răspândirii pe o suprafaţă şi mai mare, am început să mă autocenzurez. Copiii m-au ajutat şi ei, arătându-mi o aloe cu care să mă dau pe suprafaţa afectată. Aloea m-a ajutat, iar pecinginea a început să cedeze, însă vindecarea părea să dureze o veşnicie. Aşteptând astfel să se vindece fără să mă scarpin, am observat că se vindecă mai repede. După câteva săptămâni de tratament şi de nescărpinat, m-am vindecat de pecingine.

  Ispita şi satisfacţia generată de un păcat îndrăgit se aseamănă cu plăcerea mea de a mă scărpina. Chiar şi cel mai mic păcat, când este încurajat, poate creşte enorm şi, chiar şi atunci când doar rar îi permitem să pătrundă în viaţa noastră, păcatul devine tot mai greu de înfruntat. Uneori ne aduce foarte multă satisfacţie să avem dreptate într-o dispută sau să facem lucruri pentru ca alţii să creadă de bine despre noi. Însă ulterior ne vine greu să ne oprim şi să îi punem pe alţii înaintea propriei persoane. Încercarea de a-ţi satisface propria dorinţă nu face decât să adâncească problema, în loc să vindece infecţia. În schimb, avem nevoie să ne aducem suferinţele, îngrijorările şi ispitele la Hristos şi să Îi cerem ajutorul. Aşa cum eu a trebuit să caut şi să rup bucata de aloe vera, Hristos vrea să îl căutăm, pentru că El a suferit pentru noi. „Ce vom zice dar? Să păcătuim mereu ca să se înmulţească harul? Nicidecum! Noi, care am murit faţă de păcat, cum să mai trăim în păcat?”(Romani 6:1,2). Fără El, nu putem niciodată scăpa de mâncărimea păcatului şi a ispitei. Dar cu El, putem să fim renăscuţi.

  Brandi Mills

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...