Infecţia păcatului

  Supuneţi-vă dar lui Dumnezeu, împotriviţi-vă Diavolului, şl el va fugi de la voi. Iacov 4:7

  În cele opt luni cât am lucrat la un orfelinat, petreceam în fiecare zi multe ore având grijă de copii, dar un moment nefericit m-a făcut să îmi aduc aminte cât de repede se răspândesc infecţiile. Mulţi copii aveau pecingine, o infecţie fungică oarecum nepericuloasă, ce se poate răspândi uşor prin simpla atingere a zonei afectate. Din nefericire, pecinginea deseori lasă urme pe trupurile copiilor şi duce la pierderea părului, când afectează scalpul. Am luat infecţia când un micuţ s-a sprijinit cu capul pe gâtul meu.

  Am avut o singură erupţie, dar locul acela micuţ mă mânca îngrozitor. La început, a fost o mică pată roşie, dar pe măsură ce mă scărpinam, infecţia se agrava şi se mărea, până a ajuns de mărimea unui capac de oală. Mă simţeam foarte bine când mă scărpinam, aşa că era greu să mă opresc. Dar, după ce mi-am dat seama că ciuperca se întinde, am încercat să mă opresc, să mă forţez să mă opresc.

  Speriată de pericolul răspândirii pe o suprafaţă şi mai mare, am început să mă autocenzurez. Copiii m-au ajutat şi ei, arătându-mi o aloe cu care să mă dau pe suprafaţa afectată. Aloea m-a ajutat, iar pecinginea a început să cedeze, însă vindecarea părea să dureze o veşnicie. Aşteptând astfel să se vindece fără să mă scarpin, am observat că se vindecă mai repede. După câteva săptămâni de tratament şi de nescărpinat, m-am vindecat de pecingine.

  Ispita şi satisfacţia generată de un păcat îndrăgit se aseamănă cu plăcerea mea de a mă scărpina. Chiar şi cel mai mic păcat, când este încurajat, poate creşte enorm şi, chiar şi atunci când doar rar îi permitem să pătrundă în viaţa noastră, păcatul devine tot mai greu de înfruntat. Uneori ne aduce foarte multă satisfacţie să avem dreptate într-o dispută sau să facem lucruri pentru ca alţii să creadă de bine despre noi. Însă ulterior ne vine greu să ne oprim şi să îi punem pe alţii înaintea propriei persoane. Încercarea de a-ţi satisface propria dorinţă nu face decât să adâncească problema, în loc să vindece infecţia. În schimb, avem nevoie să ne aducem suferinţele, îngrijorările şi ispitele la Hristos şi să Îi cerem ajutorul. Aşa cum eu a trebuit să caut şi să rup bucata de aloe vera, Hristos vrea să îl căutăm, pentru că El a suferit pentru noi. „Ce vom zice dar? Să păcătuim mereu ca să se înmulţească harul? Nicidecum! Noi, care am murit faţă de păcat, cum să mai trăim în păcat?”(Romani 6:1,2). Fără El, nu putem niciodată scăpa de mâncărimea păcatului şi a ispitei. Dar cu El, putem să fim renăscuţi.

  Brandi Mills

  Infecţia păcatului - 2017. Ispita şi satisfacţia generată de un păcat îndrăgit se aseamănă cu plăcerea mea de a mă scărpina. Chiar şi cel mai mic păcat, când este încurajat, poate creşte enorm şi, chiar şi atunci când doar rar îi permitem să pătrundă în viaţa noastră, păcatul devine tot mai greu de înfruntat.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....