Infecţia păcatului

  Supuneţi-vă dar lui Dumnezeu, împotriviţi-vă Diavolului, şl el va fugi de la voi. Iacov 4:7

  În cele opt luni cât am lucrat la un orfelinat, petreceam în fiecare zi multe ore având grijă de copii, dar un moment nefericit m-a făcut să îmi aduc aminte cât de repede se răspândesc infecţiile. Mulţi copii aveau pecingine, o infecţie fungică oarecum nepericuloasă, ce se poate răspândi uşor prin simpla atingere a zonei afectate. Din nefericire, pecinginea deseori lasă urme pe trupurile copiilor şi duce la pierderea părului, când afectează scalpul. Am luat infecţia când un micuţ s-a sprijinit cu capul pe gâtul meu.

  Am avut o singură erupţie, dar locul acela micuţ mă mânca îngrozitor. La început, a fost o mică pată roşie, dar pe măsură ce mă scărpinam, infecţia se agrava şi se mărea, până a ajuns de mărimea unui capac de oală. Mă simţeam foarte bine când mă scărpinam, aşa că era greu să mă opresc. Dar, după ce mi-am dat seama că ciuperca se întinde, am încercat să mă opresc, să mă forţez să mă opresc.

  Speriată de pericolul răspândirii pe o suprafaţă şi mai mare, am început să mă autocenzurez. Copiii m-au ajutat şi ei, arătându-mi o aloe cu care să mă dau pe suprafaţa afectată. Aloea m-a ajutat, iar pecinginea a început să cedeze, însă vindecarea părea să dureze o veşnicie. Aşteptând astfel să se vindece fără să mă scarpin, am observat că se vindecă mai repede. După câteva săptămâni de tratament şi de nescărpinat, m-am vindecat de pecingine.

  Ispita şi satisfacţia generată de un păcat îndrăgit se aseamănă cu plăcerea mea de a mă scărpina. Chiar şi cel mai mic păcat, când este încurajat, poate creşte enorm şi, chiar şi atunci când doar rar îi permitem să pătrundă în viaţa noastră, păcatul devine tot mai greu de înfruntat. Uneori ne aduce foarte multă satisfacţie să avem dreptate într-o dispută sau să facem lucruri pentru ca alţii să creadă de bine despre noi. Însă ulterior ne vine greu să ne oprim şi să îi punem pe alţii înaintea propriei persoane. Încercarea de a-ţi satisface propria dorinţă nu face decât să adâncească problema, în loc să vindece infecţia. În schimb, avem nevoie să ne aducem suferinţele, îngrijorările şi ispitele la Hristos şi să Îi cerem ajutorul. Aşa cum eu a trebuit să caut şi să rup bucata de aloe vera, Hristos vrea să îl căutăm, pentru că El a suferit pentru noi. „Ce vom zice dar? Să păcătuim mereu ca să se înmulţească harul? Nicidecum! Noi, care am murit faţă de păcat, cum să mai trăim în păcat?”(Romani 6:1,2). Fără El, nu putem niciodată scăpa de mâncărimea păcatului şi a ispitei. Dar cu El, putem să fim renăscuţi.

  Brandi Mills

  Infecţia păcatului - 2017. Ispita şi satisfacţia generată de un păcat îndrăgit se aseamănă cu plăcerea mea de a mă scărpina. Chiar şi cel mai mic păcat, când este încurajat, poate creşte enorm şi, chiar şi atunci când doar rar îi permitem să pătrundă în viaţa noastră, păcatul devine tot mai greu de înfruntat.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...