Articolul precedentNu fii atât de generos
  Articolul următorMobilizează-ți apărarea

  Dorinţele inimii noastre

  Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima. Psalmii 37:4

  În copilărie, mi-am dorit dintotdeauna o păpuşă Barbie. O Barbie „adevărată”. Cu picioare şi braţe fine, cu ochi albaştri, cu păr lung şi blond. Dar am primit două păpuşi de mărimea lui Barbie, cu picioare şi braţe detaşabile (deloc fine), care într-un timp scurt au fost „amputate”, când elasticele de prindere s-au rupt.

  Recent, mi-am împărtăşit această „dorinţă” în cadrul unei cuvântări susţinute la o convenţie pentru femei. Tema era Crăciunul şi am folosit această ilustraţie împreună cu întrebarea: „Tu ce îţi doreşti?” La finalul întrunirii, am primit nu una, ci două păpuşi Barbie „adevărate”. O superbă prinţesă Barbie, cu părul brunet şi lung, ochi albaştri şi o rochie strălucitoare albastră cu roz. Şi o Barbie California – bronzată şi gata de mers la surf, cu pantaloni scurţi, sutien şi pălărie croşetată. Două păpuşi total diferite, de la două doamne care voiau să vadă împlinit visul unei fetiţe.

  Cele două păpuşi m-au luat prin surprindere. Nu am crezut că o să acorde cineva atenţie episodului care mie mi se părea hazliu şi un bun punct de plecare pentru discuţia pe care o conduceam; că cineva o să plece de la întâlnire, o să meargă la cumpărături şi o să-mi aducă o Barbie. Acest lucru m-a pus pe gânduri: Dacă persoane care nici nu mă cunosc, care m-au întâlnit pentru prima oară şi au auzit visul din inima mea de copil, au vrut să îl transforme în realitate şi au făcut un efort atât de mare în acest sens, cu cât mai mult vrea Dumnezeu să îmi îndeplinească dorinţa inimii? Un Dumnezeu care mă iubeşte cu o iubire veşnică. Un Dumnezeu care a scris istoria vieţii mele înainte să mă nasc. Un Dumnezeu care promite să îmi împlinească dorinţa inimii.

  Când mă uit la cele două păpuşi stând aici, pe biroul meu, încă în cutiile lor, îmi vine să râd. Nu pentru că sunt atât de diferite una de alta. Nu doar datorită timpului pe care cele două femei şi l-au luat să împlinească această dorinţă de demult a inimii mele de copil. Ci pentru că Dumnezeu ştia de dorinţa mea. Pentru că îi păsa. Ştia că n-o să mă mai joc cu păpuşile Barbie. Nici măcar nu am o fetiţă căreia să i le ofer. Dar a vrut să îmi spună: „Te văd. Îţi cunosc inima. Îmi pasă de dorinţele inimii tale – chiar şi de cele de demult uitate.” Păpuşile Barbie mă fac să fiu încântată de un Dumnezeu care mă cunoaşte şi Se îngrijeşte de toate dorinţele inimii mele.

  Tamyra Horst

  Dorinţele inimii noastre - 2017. Păpuşile Barbie mă fac să fiu încântată de un Dumnezeu care mă cunoaşte şi Se îngrijeşte de toate dorinţele inimii mele.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...