Articolul precedentMobilizează-ți apărarea
  Articolul următorAlegeri și rezultate

  Credeam că mai am timp

  Când vor începe să se întâmple aceste lucruri, să vă uitaţi în sus şi să vă ridicaţi capetele, pentru că izbăvirea voastră se apropie. Luca 21:28

  Chiar credeam că am mai mult timp. Inutil să spun că timp nu mai era. M-am hotărât să cumpăr un air-card pentru iPadul meu. În timpul discuţiei, vânzătorul mi-a reamintit, şi nu doar o dată, de termenul de expirare a reducerii. Am dat din cap afirmativ, ştiind că o să ţin minte exact data. Au trecut câteva săptămâni şi din nou mi-am pus un bileţel să-mi amintească să trimit formularul pentru primirea reducerii, care era o sumă importantă. Dar, când în sfârşit mi-am făcut timp să adun toate hârtiile ca să le trimit prin e-mail pentru a obţine reducerea, am descoperit că trecuse data-limită. M-am prăbuşit. Credeam că era la finalul lunii, când, în general, sunt programate toate returnările de sume. Aceasta, din păcate, fusese fixată pentru o dată în cursul lunii. Am fost foarte supărată pe mine că am ratat ziua.

  Cu altă ocazie, şi soţul meu a făcut formalităţile pentru reducere şi returnare de sumă. Când mi-a pasat-o mie, m-am uitat pe ea şi am zis: „O, am o lună întreagă la dispoziţie.” Apoi am uitat de ea. (Nici măcar nu mi-am adus aminte că, doar cu două luni înainte, uitasem să mă ocup de reducerea mea.) În repetate rânduri, soţul meu mi-a adus aminte să trimit hârtiile pentru returnarea de fonduri, iar eu în aceleaşi repetate rânduri i-am spus: „Da, bine, o să mă ocup de ea.” Începea să mă enerveze că tot îmi reamintea. Când mi-am găsit timp să trimit documentele, mi-am dat seama că mai erau câteva zile până la expirare. Pe loc, am completat fişa şi I-am mulţumit lui Dumnezeu că m-a ajutat să-mi amintesc.

  În felul acesta am conştientizat din nou că Dumnezeu vrea să rezolv lucrurile pe măsură ce apar – să mă rog, să studiez Cuvântul Său sau să rezolv chestiuni inopinate – nu doar atunci când îmi pică mie bine. Îmi imprimă în minte faptul de a acţiona în prezent, nu cândva mai târziu când forţele răului mă împiedică să acţionez conform voinţei divine. El Se foloseşte de situaţii ca cele de mai sus ca să îmi reamintească de scurtimea timpului prezent, de infinita valoare a timpului şi de eroarea gravă a amânării. Aşa că îmi pun întrebarea: Ce fac eu cu această convingere? Învăţ să folosesc timpul mai înţelept? Plănuiesc şi pregătesc fiecare zi aşa cum vrea Dumnezeu?

  Întrucât „timpul” este definit ca durata întregii existenţe, trecute, prezente şi viitoare, trebuie să fiu atentă să nu ratez semnul, ca nu cumva să fiu luată prin surprindere pentru că nu am răspuns chemării lui Dumnezeu. El insistă pe lângă mine, ştiind că răscumpărarea mea se apropie.

  Sylvia „Giles” Bennett

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...