Articolul precedentAlegeri și rezultate
  Articolul următorCreând o inima noua

  Înmormântarea

  Spre seară, a venit un om bogat din Arimateea, numit Iosif, care era şi el ucenic al lui Isus. El s-a dus la Pilat şi a cerut trupul lui Isus. Pilat a poruncit să i-l dea. Iosif a luat trupul, l-a înfăşurat într-o pânză curată de in şi l-a pus într-un mormânt nou al lui însuşi, pe care-l săpase în stâncă. Apoi a prăvălit o piatră mare la uşa mormântului şi a plecat. – Matei 27:57-60

  Perioada în care am lucrat ca stagiară la un centru de sănătate pentru persoane fără adăpost s-a dovedit una dintre cele mai binecuvântate experienţe pe care le-am avut. În acea perioadă, m-am oferit şi ca voluntară la cantina comunitară. A lucra alături de oamenii fără adăpost şi pentru ei mi-a oferit bucurii dincolo de cuvinte. În aceste două locuri, am cunoscut multe suflete care se dedicau trup şi suflet slujirii oamenilor străzii. Două dintre acestea au fost Jord şi Brother Ron.

  Timpul petrecut cu aceşti doi bărbaţi era întotdeauna o experienţă înălţătoare şi plină de învăţăminte. Ei trăiau şi respirau ca să ajute persoanele fără adăpost şi nu numai. Ei mi-au oferit o altă perspectivă asupra oamenilor şi naturii umane, care mi-a schimbat modul de a-i sluji pe cei din jur. Am avut parte împreună de multe experienţe semnificative.

  Una dintre cele mai impresionante a fost înmormântarea unui bărbat fără adăpost. Nu avea în zonă pe nimeni din familie. Serviciul de înmormântare pentru el a avut loc la cimitirul săracilor, aparţinând primăriei. Înainte de ceremonie, l-am ajutat pe Brother Ron să pună flori la mormintele altor oameni fără adăpost. M-a uimit cum el şi Jord îşi puteau aminti de foarte mulţi oameni ai străzii care muriseră, precum şi de locul unde erau îngropaţi. M-a rugat să smulg iarba şi să dau la o parte ce se acumulase peste pietrele funerare. Pe măsură ce descopeream câte un mormânt, el îmi povestea câte ceva despre persoana îngropată acolo.

  Ceremonia de înmormântare pentru bărbatul fără adăpost a fost simplă, dar îndeplinită conştiincios. Sicriul a fost dus la mormânt cu un dric, şi sicriul, şi dricul fiind donate de cineva. A fost sfâşietor să vezi cum alţi oameni ai străzii care îl cunoscuseră îşi manifestau durerea.

  Această experienţă m-a ajutat să înţeleg valoarea tuturor oamenilor, indiferent de statutul lor, şi faptul că suntem binecuvântaţi atunci când ne pasă de alţii. Îi sunt foarte recunoscătoare lui Dumnezeu pentru că îi are în grijă pe toţi oamenii. Ce lecţie valoroasă pentru noi! Vreau să îi văd pe oameni, indiferent de starea lor fizică şi spirituală, aşa cum îi vede Dumnezeu.

  Mary Wagoner-Angelin

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...