Trăind constant în Isus

  Şi noi dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte. – Evrei 12:1

  Soţul meu, care este cel mai bun prieten al meu, are un anumit ritual. Ţine regim, slăbeşte mult, dobândeşte încredere şi face colecţie de complimente de la cei din jur. La scurt timp însă, întrerupe regimul şi revine la vechile obiceiuri alimentare. Consider această repetiţie ca fiind chinuitoare, în cel mai bun caz, şi inutilă, în cel mai rău caz. Ultima oară când soţul meu a parcurs acest proces, m-am hotărât să îmi exprim părerea. – De ce nu îţi schimbi în totalitate stilul de viaţă şi tot timpul să mănânci ce trebuie? – Uite ce e, slăbănoagă mică – mi-a răspuns el zâmbind -, tu n-ai probleme cu greutatea, aşa că nu avem ce discuta.

  M-am gândit la răspunsul lui. E adevărat că eu nu am probleme cu greutatea, cel puţin nu fizic. Dar adopt câte un regim spiritual în timpul căruia, pentru o vreme, am încredere în Dumnezeu, îi studiez Cuvântul, mă străduiesc din răsputeri şi ascult de poruncile Sale. Alteori, îmi pun pe spate poverile, mă îndoiesc de promisiunile lui Dumnezeu, îi ignor îndrumările şi iau decizii de capul meu. Iau şi reiau acest proces, alternativ, tulburată şi şovăitoare sau fermă şi curajoasă. Acesta este un proces obositor, în cel mai bun caz, şi mortal, în cel mai rău caz.

  Dumnezeu ne cheamă să fim credincioase întotdeauna. Umblarea creştină nu e uşoară, dar Dumnezeu nu ne-a lăsat singure. De fapt, ne-a pus înainte viaţa şi moartea şi ne imploră să alegem viaţa, astfel ca noi şi copiii noştri să trăim (vezi Deuteronomul 30:19). În plus, El ne-a dat cuvintele, exemplele şi mesajele Sale şi ni L-a dat şi pe Duhul Sfânt, Îndrumătorul suprem, care este un ajutor constant pentru noi. Nu am niciun motiv să adopt diete spirituale, pentru că Dumnezeu deja ne-a pus la dispoziţie mântuirea. Nu am nevoie decât să mă bazez pe El şi să duc o viaţă constantă, prin harul Său. Pentru că, într-adevăr, câştigarea cursei nu este a celui rapid şi nici lupta, a celui puternic (Eclesiastul 9:11), ci acela care va răbda până la sfârşit va fi mântuit (Matei 24:13).

  Acum apelez la Dumnezeu să mă ajute să fiu lipită de El zilnic. Doar El mă poate ajuta să nu mai trăiesc într-un zigzag spiritual, ci să fac în aşa fel încât experienţa mea spirituală să fie aceea a unei vieţi transformate şi înnoite, până în ziua în care va reveni Isus. Şi tu poţi face la fel.

  Rose Joseph Thomas

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...