Trăind constant în Isus

  Şi noi dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte. – Evrei 12:1

  Soţul meu, care este cel mai bun prieten al meu, are un anumit ritual. Ţine regim, slăbeşte mult, dobândeşte încredere şi face colecţie de complimente de la cei din jur. La scurt timp însă, întrerupe regimul şi revine la vechile obiceiuri alimentare. Consider această repetiţie ca fiind chinuitoare, în cel mai bun caz, şi inutilă, în cel mai rău caz. Ultima oară când soţul meu a parcurs acest proces, m-am hotărât să îmi exprim părerea. – De ce nu îţi schimbi în totalitate stilul de viaţă şi tot timpul să mănânci ce trebuie? – Uite ce e, slăbănoagă mică – mi-a răspuns el zâmbind -, tu n-ai probleme cu greutatea, aşa că nu avem ce discuta.

  M-am gândit la răspunsul lui. E adevărat că eu nu am probleme cu greutatea, cel puţin nu fizic. Dar adopt câte un regim spiritual în timpul căruia, pentru o vreme, am încredere în Dumnezeu, îi studiez Cuvântul, mă străduiesc din răsputeri şi ascult de poruncile Sale. Alteori, îmi pun pe spate poverile, mă îndoiesc de promisiunile lui Dumnezeu, îi ignor îndrumările şi iau decizii de capul meu. Iau şi reiau acest proces, alternativ, tulburată şi şovăitoare sau fermă şi curajoasă. Acesta este un proces obositor, în cel mai bun caz, şi mortal, în cel mai rău caz.

  Dumnezeu ne cheamă să fim credincioase întotdeauna. Umblarea creştină nu e uşoară, dar Dumnezeu nu ne-a lăsat singure. De fapt, ne-a pus înainte viaţa şi moartea şi ne imploră să alegem viaţa, astfel ca noi şi copiii noştri să trăim (vezi Deuteronomul 30:19). În plus, El ne-a dat cuvintele, exemplele şi mesajele Sale şi ni L-a dat şi pe Duhul Sfânt, Îndrumătorul suprem, care este un ajutor constant pentru noi. Nu am niciun motiv să adopt diete spirituale, pentru că Dumnezeu deja ne-a pus la dispoziţie mântuirea. Nu am nevoie decât să mă bazez pe El şi să duc o viaţă constantă, prin harul Său. Pentru că, într-adevăr, câştigarea cursei nu este a celui rapid şi nici lupta, a celui puternic (Eclesiastul 9:11), ci acela care va răbda până la sfârşit va fi mântuit (Matei 24:13).

  Acum apelez la Dumnezeu să mă ajute să fiu lipită de El zilnic. Doar El mă poate ajuta să nu mai trăiesc într-un zigzag spiritual, ci să fac în aşa fel încât experienţa mea spirituală să fie aceea a unei vieţi transformate şi înnoite, până în ziua în care va reveni Isus. Şi tu poţi face la fel.

  Rose Joseph Thomas

  Trăind constant în Isus - 2017. Acum apelez la Dumnezeu să mă ajute să fiu lipită de El zilnic. Doar El mă poate ajuta să nu mai trăiesc într-un zigzag spiritual, ci să fac în aşa fel încât experienţa mea spirituală să fie aceea a unei vieţi transformate şi înnoite, până în ziua în care va reveni Isus. Şi tu poţi face la fel.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...