Trăind constant în Isus

  Şi noi dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte. – Evrei 12:1

  Soţul meu, care este cel mai bun prieten al meu, are un anumit ritual. Ţine regim, slăbeşte mult, dobândeşte încredere şi face colecţie de complimente de la cei din jur. La scurt timp însă, întrerupe regimul şi revine la vechile obiceiuri alimentare. Consider această repetiţie ca fiind chinuitoare, în cel mai bun caz, şi inutilă, în cel mai rău caz. Ultima oară când soţul meu a parcurs acest proces, m-am hotărât să îmi exprim părerea. – De ce nu îţi schimbi în totalitate stilul de viaţă şi tot timpul să mănânci ce trebuie? – Uite ce e, slăbănoagă mică – mi-a răspuns el zâmbind -, tu n-ai probleme cu greutatea, aşa că nu avem ce discuta.

  M-am gândit la răspunsul lui. E adevărat că eu nu am probleme cu greutatea, cel puţin nu fizic. Dar adopt câte un regim spiritual în timpul căruia, pentru o vreme, am încredere în Dumnezeu, îi studiez Cuvântul, mă străduiesc din răsputeri şi ascult de poruncile Sale. Alteori, îmi pun pe spate poverile, mă îndoiesc de promisiunile lui Dumnezeu, îi ignor îndrumările şi iau decizii de capul meu. Iau şi reiau acest proces, alternativ, tulburată şi şovăitoare sau fermă şi curajoasă. Acesta este un proces obositor, în cel mai bun caz, şi mortal, în cel mai rău caz.

  Dumnezeu ne cheamă să fim credincioase întotdeauna. Umblarea creştină nu e uşoară, dar Dumnezeu nu ne-a lăsat singure. De fapt, ne-a pus înainte viaţa şi moartea şi ne imploră să alegem viaţa, astfel ca noi şi copiii noştri să trăim (vezi Deuteronomul 30:19). În plus, El ne-a dat cuvintele, exemplele şi mesajele Sale şi ni L-a dat şi pe Duhul Sfânt, Îndrumătorul suprem, care este un ajutor constant pentru noi. Nu am niciun motiv să adopt diete spirituale, pentru că Dumnezeu deja ne-a pus la dispoziţie mântuirea. Nu am nevoie decât să mă bazez pe El şi să duc o viaţă constantă, prin harul Său. Pentru că, într-adevăr, câştigarea cursei nu este a celui rapid şi nici lupta, a celui puternic (Eclesiastul 9:11), ci acela care va răbda până la sfârşit va fi mântuit (Matei 24:13).

  Acum apelez la Dumnezeu să mă ajute să fiu lipită de El zilnic. Doar El mă poate ajuta să nu mai trăiesc într-un zigzag spiritual, ci să fac în aşa fel încât experienţa mea spirituală să fie aceea a unei vieţi transformate şi înnoite, până în ziua în care va reveni Isus. Şi tu poţi face la fel.

  Rose Joseph Thomas

  Trăind constant în Isus - 2017. Acum apelez la Dumnezeu să mă ajute să fiu lipită de El zilnic. Doar El mă poate ajuta să nu mai trăiesc într-un zigzag spiritual, ci să fac în aşa fel încât experienţa mea spirituală să fie aceea a unei vieţi transformate şi înnoite, până în ziua în care va reveni Isus. Şi tu poţi face la fel.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...