Subterana

  Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! – Psalmii 139:14

  Pe lângă Biblie, natura are menirea de a fi a doua carte pentru noi. De aceea este important să ne petrecem cât mai mult timp posibil studiind a doua carte a lui Dumnezeu şi să învăţăm din ceea ce are natura de oferit.

  De-a lungul anilor, am ajuns tot mai interesată de florile care înfloresc în deşert, în cele mai aspre condiţii. De ce? Pur şi simplu, pentru că putem învăţa minunate lecţii de la flori. Putem fi inspiraţi văzând cum acestea depăşesc toate obstacolele pentru a înflori acolo unde se află, chiar şi în locurile cele mai crunte.

  Una dintre cele mai uimitoare flori pe care le folosesc drept ilustraţie şi inspiraţie in propria viaţă este Rhizanthella gardneri, cunoscută ca „Orhideea subterană occidentală”. Aceasta a fost descoperită în primăvara anului 1982, în Australia. Când JackTrott s-a aplecat să cerceteze o crăpătură ciudată, apărută în solul uscat de pe terenul lui, a simţit un miros dulce venind din pământ. Dând la o parte pământul, a descoperit o floare mică albă, cam de un centimetru în diametru, crescând sub pământ. Ceea ce descoperise era o specie complet nouă de orhidee, frumoasă din toate punctele de vedere. Conform experţilor, această floare este frumoasă, imprevizibilă şi foarte periclitată, care îşi duce întreaga existenţă sub pământ. Chiar şi înfloreşte în subteran, ceea ce o face unică între plante.

  Frumoasa Rhizanthella gardneri are o lecţie pentru noi: putem înflori. Chiar şi în circumstanţe dificile. Chiar dacă nu observă nimeni. Putem înflori acolo unde ne aflăm.

  Astăzi, dacă te gândeşti că acolo unde te afli tu este în prezent prea întuneric, că nu se zăreşte niciun pic de lumină, adu-ţi aminte de această orhidee. Dacă această orhidee subterană găseşte calea să înflorească prin puterea lui Dumnezeu, şi tu poţi primi puterea Sa – să creşti, să înfloreşti şi să fii o binecuvântare.

  Cu drag, Dumnezeu ne plantează exact acolo unde vrea ca noi să înflorim. Ne dă exact tipul adecvat de lumină pentru a creşte; are mare grijă de noi. Suntem curăţate de uscăciuni, fertilizate, udate, protejate de secetă şi acoperite cu grija Sa. Totuşi, cu toată această grijă, uneori nu înflorim. Să înfloreşti acolo unde te afli este o alegere, o provocare şi deseori presupune schimbare.

  Dumnezeu face o lucrare de transformare a vieţii şi inimii noastre exact acolo unde ne aflăm. Te încurajez să accepţi provocarea Sa, să adopţi planul Său şi să înfloreşti exact în locul în care eşti plantată.

  Raquel Queiroz da Costa Arrais

  Subterana - 2017. Dacă te gândeşti că acolo unde te afli tu este în prezent prea întuneric, că nu se zăreşte niciun pic de lumină, adu-ţi aminte de această orhidee. Dacă această orhidee subterană găseşte calea să înflorească prin puterea lui Dumnezeu, şi tu poţi primi puterea Sa - să creşti, să înfloreşti şi să fii o binecuvântare.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...