Subterana

  Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! – Psalmii 139:14

  Pe lângă Biblie, natura are menirea de a fi a doua carte pentru noi. De aceea este important să ne petrecem cât mai mult timp posibil studiind a doua carte a lui Dumnezeu şi să învăţăm din ceea ce are natura de oferit.

  De-a lungul anilor, am ajuns tot mai interesată de florile care înfloresc în deşert, în cele mai aspre condiţii. De ce? Pur şi simplu, pentru că putem învăţa minunate lecţii de la flori. Putem fi inspiraţi văzând cum acestea depăşesc toate obstacolele pentru a înflori acolo unde se află, chiar şi în locurile cele mai crunte.

  Una dintre cele mai uimitoare flori pe care le folosesc drept ilustraţie şi inspiraţie in propria viaţă este Rhizanthella gardneri, cunoscută ca „Orhideea subterană occidentală”. Aceasta a fost descoperită în primăvara anului 1982, în Australia. Când JackTrott s-a aplecat să cerceteze o crăpătură ciudată, apărută în solul uscat de pe terenul lui, a simţit un miros dulce venind din pământ. Dând la o parte pământul, a descoperit o floare mică albă, cam de un centimetru în diametru, crescând sub pământ. Ceea ce descoperise era o specie complet nouă de orhidee, frumoasă din toate punctele de vedere. Conform experţilor, această floare este frumoasă, imprevizibilă şi foarte periclitată, care îşi duce întreaga existenţă sub pământ. Chiar şi înfloreşte în subteran, ceea ce o face unică între plante.

  Frumoasa Rhizanthella gardneri are o lecţie pentru noi: putem înflori. Chiar şi în circumstanţe dificile. Chiar dacă nu observă nimeni. Putem înflori acolo unde ne aflăm.

  Astăzi, dacă te gândeşti că acolo unde te afli tu este în prezent prea întuneric, că nu se zăreşte niciun pic de lumină, adu-ţi aminte de această orhidee. Dacă această orhidee subterană găseşte calea să înflorească prin puterea lui Dumnezeu, şi tu poţi primi puterea Sa – să creşti, să înfloreşti şi să fii o binecuvântare.

  Cu drag, Dumnezeu ne plantează exact acolo unde vrea ca noi să înflorim. Ne dă exact tipul adecvat de lumină pentru a creşte; are mare grijă de noi. Suntem curăţate de uscăciuni, fertilizate, udate, protejate de secetă şi acoperite cu grija Sa. Totuşi, cu toată această grijă, uneori nu înflorim. Să înfloreşti acolo unde te afli este o alegere, o provocare şi deseori presupune schimbare.

  Dumnezeu face o lucrare de transformare a vieţii şi inimii noastre exact acolo unde ne aflăm. Te încurajez să accepţi provocarea Sa, să adopţi planul Său şi să înfloreşti exact în locul în care eşti plantată.

  Raquel Queiroz da Costa Arrais

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...