Subterana

  Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! – Psalmii 139:14

  Pe lângă Biblie, natura are menirea de a fi a doua carte pentru noi. De aceea este important să ne petrecem cât mai mult timp posibil studiind a doua carte a lui Dumnezeu şi să învăţăm din ceea ce are natura de oferit.

  De-a lungul anilor, am ajuns tot mai interesată de florile care înfloresc în deşert, în cele mai aspre condiţii. De ce? Pur şi simplu, pentru că putem învăţa minunate lecţii de la flori. Putem fi inspiraţi văzând cum acestea depăşesc toate obstacolele pentru a înflori acolo unde se află, chiar şi în locurile cele mai crunte.

  Una dintre cele mai uimitoare flori pe care le folosesc drept ilustraţie şi inspiraţie in propria viaţă este Rhizanthella gardneri, cunoscută ca „Orhideea subterană occidentală”. Aceasta a fost descoperită în primăvara anului 1982, în Australia. Când JackTrott s-a aplecat să cerceteze o crăpătură ciudată, apărută în solul uscat de pe terenul lui, a simţit un miros dulce venind din pământ. Dând la o parte pământul, a descoperit o floare mică albă, cam de un centimetru în diametru, crescând sub pământ. Ceea ce descoperise era o specie complet nouă de orhidee, frumoasă din toate punctele de vedere. Conform experţilor, această floare este frumoasă, imprevizibilă şi foarte periclitată, care îşi duce întreaga existenţă sub pământ. Chiar şi înfloreşte în subteran, ceea ce o face unică între plante.

  Frumoasa Rhizanthella gardneri are o lecţie pentru noi: putem înflori. Chiar şi în circumstanţe dificile. Chiar dacă nu observă nimeni. Putem înflori acolo unde ne aflăm.

  Astăzi, dacă te gândeşti că acolo unde te afli tu este în prezent prea întuneric, că nu se zăreşte niciun pic de lumină, adu-ţi aminte de această orhidee. Dacă această orhidee subterană găseşte calea să înflorească prin puterea lui Dumnezeu, şi tu poţi primi puterea Sa – să creşti, să înfloreşti şi să fii o binecuvântare.

  Cu drag, Dumnezeu ne plantează exact acolo unde vrea ca noi să înflorim. Ne dă exact tipul adecvat de lumină pentru a creşte; are mare grijă de noi. Suntem curăţate de uscăciuni, fertilizate, udate, protejate de secetă şi acoperite cu grija Sa. Totuşi, cu toată această grijă, uneori nu înflorim. Să înfloreşti acolo unde te afli este o alegere, o provocare şi deseori presupune schimbare.

  Dumnezeu face o lucrare de transformare a vieţii şi inimii noastre exact acolo unde ne aflăm. Te încurajez să accepţi provocarea Sa, să adopţi planul Său şi să înfloreşti exact în locul în care eşti plantată.

  Raquel Queiroz da Costa Arrais

  Subterana - 2017. Dacă te gândeşti că acolo unde te afli tu este în prezent prea întuneric, că nu se zăreşte niciun pic de lumină, adu-ţi aminte de această orhidee. Dacă această orhidee subterană găseşte calea să înflorească prin puterea lui Dumnezeu, şi tu poţi primi puterea Sa - să creşti, să înfloreşti şi să fii o binecuvântare.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...