Micuţa pasăre curajoasă

  Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! Căci, în Locuinţa morţilor în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici ştiinţă, nici înţelepciune! – Eclesiastul 9:10

  A fost o bătălie de proporţii epice. Indiferent cât de repede se dădea la o parte inamicul, micuţa mamă era după el. Era neînfricată. El a cârâit zgomotos spre ea. Ea s-a năpustit din zbor asupra lui, smulgându-i păr de pe spate. El se tot dădea după trunchiul copacului. Ea l-a ciugulit de cap. El făcea ture în susul şi în josul trunchiului. Chiar a cârâit spre ea de pe căsuţa ei. Ea a zburat spre el, ocărându-l pentru această imprudenţă. El nu era gata să renunţe fără luptă, dar ofensiva micului mascul de veveriţă era inutilă în faţa micuţei pitulice. În niciun caz, n-o să-i mănânce ei puii o veveriţă! Într-un sfârşit, veveriţa a renunţat şi s-a dus să îşi caute alt fel de mâncare. Pitulicea s-a aşezat pe căsuţa ei şi a început să-şi cânte imnul victoriei.

  În timp ce priveam încrâncenata luptă, mi-am adus aminte de istoria lui David cu Goliat. Imensul bătăuş s-a uitat la tinerel şi nu doar că a râs de el, dar l-a şi blestemat. Inclusiv l-a ameninţat pe David că-l va da hrană la păsări şi fiare. Răspunsul lui David a fost: „Tu vii împotriva mea cu sabie, cu suliţă şi cu pavăză, iar eu vin împotriva ta în Numele Domnului oştirilor, în Numele Dumnezeului oştirii lui Israel, pe care ai ocărât-o” (1 Samuel 17:45). David ştia că el este de partea binelui. Goliat nu avea nicio şansă. A plătit cu viaţa, din cauză că s-a bazat pe propria persoană. Pentru anihilarea iui Goliat, nu a fost nevoie decât de un tânăr credincios şi de o pietricică ce şi-a atins ţinta.

  Avem de-a face adesea cu diferite lupte. Mântuirea noastră depinde de asemănarea cu pitulicea. Indiferent cât de puternic pare inamicul, nu trebuie să renunţăm. Poate că o să ne ameninţe. Poate că o să ne linguşească. Trebuie să rămânem fermi. Vom ieşi nvingători la final, dacă ne vom aduce aminte pur şi simplu că lupta prin care suntem salvaţi a fost câştigată la Calvar, când Isus a purtat crucea ca să ne salveze.

  Şi noi putem cânta imnul victoriei. Nu e nicio şansă ca Satana să câştige lupta pentru sufletul nostru. Indiferent cât de disperată pare situaţia, cântă imnul victoriei! Ţine-te bine de Isus, iar El va deschide pentru tine porţile cerului.

  În fiecare zi mă asigur că Îi mulţumesc Tatălui nostru din cer pentru că L-a trimis pe singurul Lui Fiu să câştige lupta ce se dă pentru mine şi pentru alţii ca mine. Vreau să fiu ca pitulicea, gata să mor pentru ceea ce cred.

  Patricia Cove

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...