Micuţa pasăre curajoasă

  Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! Căci, în Locuinţa morţilor în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici ştiinţă, nici înţelepciune! – Eclesiastul 9:10

  A fost o bătălie de proporţii epice. Indiferent cât de repede se dădea la o parte inamicul, micuţa mamă era după el. Era neînfricată. El a cârâit zgomotos spre ea. Ea s-a năpustit din zbor asupra lui, smulgându-i păr de pe spate. El se tot dădea după trunchiul copacului. Ea l-a ciugulit de cap. El făcea ture în susul şi în josul trunchiului. Chiar a cârâit spre ea de pe căsuţa ei. Ea a zburat spre el, ocărându-l pentru această imprudenţă. El nu era gata să renunţe fără luptă, dar ofensiva micului mascul de veveriţă era inutilă în faţa micuţei pitulice. În niciun caz, n-o să-i mănânce ei puii o veveriţă! Într-un sfârşit, veveriţa a renunţat şi s-a dus să îşi caute alt fel de mâncare. Pitulicea s-a aşezat pe căsuţa ei şi a început să-şi cânte imnul victoriei.

  În timp ce priveam încrâncenata luptă, mi-am adus aminte de istoria lui David cu Goliat. Imensul bătăuş s-a uitat la tinerel şi nu doar că a râs de el, dar l-a şi blestemat. Inclusiv l-a ameninţat pe David că-l va da hrană la păsări şi fiare. Răspunsul lui David a fost: „Tu vii împotriva mea cu sabie, cu suliţă şi cu pavăză, iar eu vin împotriva ta în Numele Domnului oştirilor, în Numele Dumnezeului oştirii lui Israel, pe care ai ocărât-o” (1 Samuel 17:45). David ştia că el este de partea binelui. Goliat nu avea nicio şansă. A plătit cu viaţa, din cauză că s-a bazat pe propria persoană. Pentru anihilarea iui Goliat, nu a fost nevoie decât de un tânăr credincios şi de o pietricică ce şi-a atins ţinta.

  Avem de-a face adesea cu diferite lupte. Mântuirea noastră depinde de asemănarea cu pitulicea. Indiferent cât de puternic pare inamicul, nu trebuie să renunţăm. Poate că o să ne ameninţe. Poate că o să ne linguşească. Trebuie să rămânem fermi. Vom ieşi nvingători la final, dacă ne vom aduce aminte pur şi simplu că lupta prin care suntem salvaţi a fost câştigată la Calvar, când Isus a purtat crucea ca să ne salveze.

  Şi noi putem cânta imnul victoriei. Nu e nicio şansă ca Satana să câştige lupta pentru sufletul nostru. Indiferent cât de disperată pare situaţia, cântă imnul victoriei! Ţine-te bine de Isus, iar El va deschide pentru tine porţile cerului.

  În fiecare zi mă asigur că Îi mulţumesc Tatălui nostru din cer pentru că L-a trimis pe singurul Lui Fiu să câştige lupta ce se dă pentru mine şi pentru alţii ca mine. Vreau să fiu ca pitulicea, gata să mor pentru ceea ce cred.

  Patricia Cove

  Micuţa pasăre curajoasă - 2017. În fiecare zi mă asigur că Îi mulţumesc Tatălui nostru din cer pentru că L-a trimis pe singurul Lui Fiu să câştige lupta ce se dă pentru mine şi pentru alţii ca mine. Vreau să fiu ca pitulicea, gata să mor pentru ceea ce cred.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...