Timpul e preţios

  Despre ziua aceea şi despre ceasul acela nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. – Matei 24:36

  Dumnezeu ne-a făcut administratori ai banilor, ai timpului şi ai talentelor noastre.

  După părerea mea, timpul a fost dintotdeauna mai valoros ca banii sau ca orice alt lucru ce se poate cumpăra cu bani. Când eram mică, am fost învăţată despre valoarea banilor, iar ca adultă, am ajuns la concluzia că timpul este într-adevăr cel mai important. Odată trecută chiar şi o secundă, nu voi mai avea posibilitatea să o recâştig. E dusă pentru totdeauna. Aşadar ar trebui să fiu extrem de atentă cum îmi folosesc timpul, mai ales că nici nu sunt conştientă de cât de mult mi-a mai rămas.

  Deseori mă gândesc la zilele lui Noe. Biblia spune că „Noe umbla cu Dumnezeu” (Geneza 6:9). Aceasta înseamnă că Noe trebuie să fi petrecut timp preţios cu Dumnezeu şi aceasta mă duce cu gândul la viaţa mea actuală. Cum îmi petrec eu timpul preţios? Mi-l petrec cu Dumnezeu? Petrec timp valoros în închinare, dând mărturie, postind şi rugându-mă, slujindu-i pe alţii sau împlinindu-le nevoile? Sau sunt prea ocupată să mă uit la televizor, să urmăresc vreun DVD sau las vreun alt dispozitiv să-mi distragă atenţia de la timpul valoros cu Dumnezeu?

  Deşi întotdeauna ocupată, am învăţat să-mi creez timp preţios pe care să îl petrec cu Dumnezeu. De obicei, nu sunt sunată în primele ore ale dimineţii şi, cum sunt matinală, am descoperit că cel mai bun timp petrecut cu Dumnezeu este dimineaţa foarte devreme. Îi spun„timpul lui Dumnezeu”. E importat să-I acordăm lui Dumnezeu timpul Său.

  Dumnezeu a spus: „Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece” (Matei 24:35). În Cuvântul Său, El ne-a dat indicii ale venirii Sale a doua oară. Cuvântul lui Dumnezeu se împlineşte clipă de clipă. Lumea e cuprinsă de haos şi numai Dumnezeu are leac pentru ea.

  Unii au stabilit data când cred ei că Domnul şi Salvatorul nostru va reveni. În Biblia mea scrie: „Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl” (Matei 24:36). Următorul verset spune: „Cum s-a întâmplat în zilele lui Noe, aidoma se va întâmpla şi la venirea Fiului omului” (v. 37). Abia aştept să-L întâlnesc în văzduh, când va veni! Timpul ticăie.

  Cora A. Walker

  Timpul e preţios - 2017. Dumnezeu a spus: „Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece” (Matei 24:35). În Cuvântul Său, El ne-a dat indicii ale venirii Sale a doua oară. Cuvântul lui Dumnezeu se împlineşte clipă de clipă. Lumea e cuprinsă de haos şi numai Dumnezeu are leac pentru ea.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...