Timpul e preţios

  Despre ziua aceea şi despre ceasul acela nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. – Matei 24:36

  Dumnezeu ne-a făcut administratori ai banilor, ai timpului şi ai talentelor noastre.

  După părerea mea, timpul a fost dintotdeauna mai valoros ca banii sau ca orice alt lucru ce se poate cumpăra cu bani. Când eram mică, am fost învăţată despre valoarea banilor, iar ca adultă, am ajuns la concluzia că timpul este într-adevăr cel mai important. Odată trecută chiar şi o secundă, nu voi mai avea posibilitatea să o recâştig. E dusă pentru totdeauna. Aşadar ar trebui să fiu extrem de atentă cum îmi folosesc timpul, mai ales că nici nu sunt conştientă de cât de mult mi-a mai rămas.

  Deseori mă gândesc la zilele lui Noe. Biblia spune că „Noe umbla cu Dumnezeu” (Geneza 6:9). Aceasta înseamnă că Noe trebuie să fi petrecut timp preţios cu Dumnezeu şi aceasta mă duce cu gândul la viaţa mea actuală. Cum îmi petrec eu timpul preţios? Mi-l petrec cu Dumnezeu? Petrec timp valoros în închinare, dând mărturie, postind şi rugându-mă, slujindu-i pe alţii sau împlinindu-le nevoile? Sau sunt prea ocupată să mă uit la televizor, să urmăresc vreun DVD sau las vreun alt dispozitiv să-mi distragă atenţia de la timpul valoros cu Dumnezeu?

  Deşi întotdeauna ocupată, am învăţat să-mi creez timp preţios pe care să îl petrec cu Dumnezeu. De obicei, nu sunt sunată în primele ore ale dimineţii şi, cum sunt matinală, am descoperit că cel mai bun timp petrecut cu Dumnezeu este dimineaţa foarte devreme. Îi spun„timpul lui Dumnezeu”. E importat să-I acordăm lui Dumnezeu timpul Său.

  Dumnezeu a spus: „Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece” (Matei 24:35). În Cuvântul Său, El ne-a dat indicii ale venirii Sale a doua oară. Cuvântul lui Dumnezeu se împlineşte clipă de clipă. Lumea e cuprinsă de haos şi numai Dumnezeu are leac pentru ea.

  Unii au stabilit data când cred ei că Domnul şi Salvatorul nostru va reveni. În Biblia mea scrie: „Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl” (Matei 24:36). Următorul verset spune: „Cum s-a întâmplat în zilele lui Noe, aidoma se va întâmpla şi la venirea Fiului omului” (v. 37). Abia aştept să-L întâlnesc în văzduh, când va veni! Timpul ticăie.

  Cora A. Walker

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...