Blocajele vieţii

  Ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. – Romani 8:28

  M-am mutat des de-a lungul anilor. Fie ca fiică de militar, fie ca soţie de pastor, nu mi-a plăcut niciodată să mă mut. Este un efort mare şi o întrerupere a cursului vieţii ce implică prea multe decizii. Şi, cum m-am mutat împreună cu soţul meu de mai multe ori de-a lungul şi de-a latul Statelor Unite, ai putea crede că, odată cu trecerea timpului, ajunge să fie mai uşor.

  În toate mutările noastre, am avut acelaşi coşmar. Şi, dacă m-ai întreba, ţi-aş spune rapid că cel mai mare coşmar al vieţii mele are legătură cu mutatul, şi anume să nu se întâmple ceva după ce camionul lung de opt metri e încărcat, astfel ca să fie nevoie să îl descărcăm şi să îl încărcăm din nou.

  Dar, la cea mai recentă mutare a noastră, din California în Florida, camionul închiriat de noi a avut probleme la transmisie în Montgomery, Alabama. Vestea bună a fost că acolo exista un service deschis non-stop. Am lăsat camionul, în speranţa că va fi gata peste noapte şi ne vom putea continua drumul. Dimineaţa au venit veştile proaste: nu se putea rezolva. Trebuia să descărcăm şi să încărcăm iarăşi. Cel mai mare coşmar devenise realitate. Parcurseserăm peste 3.000 de kilometri fără niciun incident major. Eram la doar o zi distanţă de destinaţie, şi uite ce păţeam! Inima mea împovărată plângea.

  A, dar stai, agenţia de închirieri camioane promisese că firma care se ocupa de mutare avea să facă descărcarea şi încărcarea. Bine. Să o facă. Angajaţii acesteia trebuiau să ajungă la ora 9:30. Nouă ni s-a cerut să fim la faţa locului să supraveghem. Ora 9:30, niciun angajat al firmei. Ora 10, tot nimeni. Soţul meu nu voia să mai aştepte. A pus camioanele spate în spate şi a început să mute singur cutiile. După două ore, au ajuns angajaţii firmei. În acea înăbuşitoare zi caniculară de sud extrem, a trebuit să recunosc că nefericita de mine fierbeam mai rău ca atmosfera din jur.

  Pe măsură ce această cumplită zi se apropia de final, am concluzionat cu reticenţă că există coşmaruri mai mari decât să descarci şi să încarci din nou un camion: accidente rutiere, răni grave şi moarte. După ce temperatura a mai scăzut în trupul şi în atitudinea mea, mi-am dat seama de noua „rută” pe care acest blocaj o deschisese. Din cauza defecţiunii vehiculului, acum aveam motive să negociez mai mult cu agenţia de închirieri camioane data la care acesta trebuia predat după ce vom ajunge în Florida. Acest fapt mă elibera de stresul de a ne grăbi să închiriem o casă, de a achita taxe suplimentare pentru ţinerea mai mult a camionului sau de a mă chinui cu depozitarea. Blocajele vieţii sunt chiar blocaje sau poţi găsi în ele o binecuvântare mascată?

  Heide Ford

  Blocajele vieţii - 2017. Blocajele vieţii sunt chiar blocaje sau poţi găsi în ele o binecuvântare mascată?
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...